Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Sibiul, nominalizat printre cele mai bune destinaţii turistice din Europa

GALERIE
sibiu
  • sibiu
- +

Sibiul a fost nominalizat să concureze în acest an pentru cea mai bună destinaţie turistică europeană, după ce în 2007 a fost primul oraş din România cu statutul de Capitală Culturală Europeană şi în 2019 a fost prima regiune gastronomică europeană de la noi din ţară, potrivit unui comunicat de presă remis miercuri AGERPRES.

Nominalizarea Sibiului a fost făcută de către organizatorii competiţiei "20 European Best Destinations", o asociaţie europeană cu sediul la Bruxelles care are ca scop promovarea culturii şi turismului în Europa. Asociaţia European Best Destinations colaborează din anul 2009 cu peste 300 de birouri turistice europene şi este partener al reţelei EDEN (European Destinations of Excellence Network), potrivit Primăriei Municipiului Sibiu.

"Sibiul este o destinaţie unică în Europa, o locaţie autentică ce oferă vizitatorilor ceva pe gustul fiecăruia, experienţe reale şi unice, într-o destinaţie frumoasă. Datorită eforturilor autorităţilor locale, Sibiul este renumit pentru calitatea vieţii, fiind unul dintre cele mai apreciate oraşe europene de locuitori, dar în egală măsură şi de investitori, start up-uri şi companii. Catedralele sale, casele colorate, clădirile pastel de pe strada Nicolae Bălcescu, dar şi numeroasele sale instituţii culturale precum Muzeul Brukenthal, evenimentele de calitate, locurile unice cum este Podul Minciunilor, aduc faimă internaţională Sibiului, un oraş care cunoaşte în prezent o creştere a vizibilităţii şi pe reţelele sociale, fiind una dintre locaţiile care arată foarte bine pe Instagram.", motivează organizatorii - Asociaţia European Best Destinations - alegerea Sibiului în calitate de nominalizat, invitând oraşul să participe în competiţie.

În candidatura depusă, Primăria Municipiului Sibiu promovează, conform cerinţelor formularului, cinci atuuri ale destinaţiei turistice Sibiu: centrul istoric cu obiectivele turistice, muzeele şi bisericile Sibiului, evenimentele şi activităţile turistice şi împrejurimile care fac oraşul şi mai atractiv.

Competiţia se desfăşoară în perioada 15 ianuarie - 5 februarie. Sibienii şi cei care iubesc oraşul sunt invitaţi să voteze pe http://vote.ebdest.in/. Se poate vota de pe un IP o dată la şapte zile, prin urmare se poate vota de patru ori în această perioadă, crescând astfel şansele Sibiului.

Oraşul Sibiu va concura alături de destinaţii turistice renumite precum Viena, Atena, Rotterdam, Paris, Roma, Berlin, Madrid, Praga sau Reykjavik.

"Participând în această competiţie, Sibiul are şansa uriaşă să crească în vizibilitate, nominalizaţii urmând să fie promovaţi de organizatori în publicaţii de renume în industria turistică precum Vogue, Forbes, Huffpost, Daily Mail, Trip Adviser, Euro News, Lonely Planet, Independent, El Mundo, China Daily, Rue 89, Figaro Live, Travel+Leisure, Courrier International. Îi invit pe toţi cei care iubesc Sibiul să voteze şi să încurajeze Sibiul, ca destinaţie turistică de talie europeană", a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

Destinaţiile promovate de această platformă se bucură de un număr de peste 5 milioane de vizitatori ai site-ului web şi de peste 90.000 de persoane care urmăresc publicaţiile platformei pe canalele de socializare. AGERPRES

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri