anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

SIF Moldova a bătut palma cu Ştefan Vuza pentru terenurile Iasitex

GALERIE
Iasitex
 • Iasitex
- +

SIF Moldova (simbol bursier: SIF 2) a anunţat că a achiziţionat, prin intermediul Agroland Capital, subsidiară a societăţii, active imobiliare de la Iasitex (simbol: IASX), controlată de milionarul Ştefan Vuza şi cu care se află într-un conflict juridic, pentru suma de 37 de milioane de lei. Prin această tranzacţie, SIF 2 a preluat terenuri în suprafaţă de aproximativ 30.000 de metri pătraţi şi o clădire administrativă (P+8) cu o suprafaţă construită desfăşurată de 4.600 de metri pătraţi, ambele poziţionate în zona centrală a municipiului Iaşi, conform unui anunţ publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), vineri. 

Reprezentanţii SIF Moldova susţin că aceste active au „un potenţial semnificativ de dezvoltare imobiliară pe toate segmentele: rezidenţial, office şi comercial”. „Operaţiunea se înscrie în strategia multianuală aprobată de acţionarii SIF Moldova, privind abordarea de tip «private equity» în derularea unor investiţii în domeniul real estate, ce oferă oportunităţi de creştere pe termen mediu şi lung. Această abordare presupune o implicare activă în proiecte antreprenoriale, ce conduce la creşterea rentabilităţii activelor administrate şi oferă, în mod prudenţial, posibilitatea compensării riscurilor generate de o eventuală creştere a volatilităţii pieţei de capital”, au explicat reprezentanţii SIF Moldova.

În acelaşi timp, societatea şi-a vândut acţiunile deţinute la Iasitex, emitent din portofoliul de dezinvestiri al SIF Moldova, deoarece are „un potenţial redus de creştere şi o lichiditate extrem de scăzută în piaţă”, conform societăţii. Tranzacţia s-a derulat pe piaţă DEAL, pe segmentul a AeRO-ATS din cadrul BVB. Profitul rezultat din această tranzacţie este de circa 18 milioane de lei, iar lichidităţile generate sunt destinate realizării programului investiţional. „Una din componentele tranzacţiei este şi cea judiciară, respectiv soluţionarea reciprocă a tuturor proceselor, precum şi identificarea unor soluţii amiabile, de tranziţie, în ceea ce priveşte activitatea Iasitex şi a firmelor care operează în activele care fac obiectul tranzacţiei. Deşi procesul de negociere a fost unul îndelungat şi dificil, din cauza multitudinii de condiţii care trebuiau îndeplinite, rezultatul final a fost în acord cu strategiile şi obiectivele viitoare ale părţilor implicate în tranzacţie”, au precizat reprezentanţii SIF Moldova. La 15 octombrie, SIF Moldova a anunţat că a fost chemată în judecata de către Iasitex într-un dosar având ca obiect „acţiune în constatare abuz de minoritate din partea pârâtei şi obligarea la plata sumei de 4.437.267 euro cu titlu de prejudiciu şi cheltuieli de judecată”.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Bacău sub nr. 1848/110/2018. De asemenea, SIF 2 a mai anunţat că, în acest dosar, instanţa a anulat capătul de cerere formulat de Iasitex privind obligarea SIF Moldova la plata sumei de 4,43 milioane de euro. În schimb, instanţa a dispus continuarea procedurii în ce priveşte primul capăt de cerere, având ca obiect constatare abuz de minoritate. „Precizăm că deţinerea SIF Moldova de 29,04% din capitalul social al Iasitex S.A. face parte din Portofoliul Sell (deţineri neperformante rezultate în urma programului de privatizare în masă) şi reprezintă 0,18% din total active administrate. SIF Moldova va trata cu atenţie acest litigiu, deşi obiectul său «constatare abuz de minoritate» este lipsit de fundament, în condiţiile în care trebuie să îşi urmărească interesul de acţionar, în orice companie”, au susţinut reprezentanţii SIF Moldova, la 15 octombrie.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.