anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

SIF Moldova a mirosit ceva putred la Iaşitex?

GALERIE
Iasitex3
 • Iasitex3
- +

Societatea de investiţii cere explicaţii pentru tranzacţiile derulate de firmă cu societăţi din grupul de firme controlat de milionarul Ştefan Vuza.

Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Moldova, unul dintre acţionarii minoritari ai fostei fabrici Ţesătura, cere explicaţii acţionarilor majoritari ai companiei cu privire la o serie de tranzacţii intragrup derulate în ultimii ani de Iaşitex SA, care au implicat grupul Serviciile Comerciale Române şi persoane afiliate. Potrivit documentului publicat în ediţia electronică a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), SIF Moldova a solicitat prezentarea, discutarea şi aprobarea unui raport în acest sens în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) de la Iaşitex SA de pe 13 martie 2017.

„Raportul va viza tranzacţiile intragrup din ultimii 3 ani (actele juridice încheiate între SC Iaşitex SA şi persoanele juridice care fac parte din grupul Serviciile Comerciale Române, ori se află sub controlul aceluiaşi acţionar final, ca şi Serviciile Comerciale Române, ori se află sub controlul aceluiaşi acţionar final ca şi SC Iaşitex SA). De asemenea, raportul va prezenta valoarea tuturor pachetelor de acţiuni deţinute de Iaşitex SA la societăţile aflate în acelaşi grup”, se arată în convocatorul întâlnirii. În plus, SIF Moldova a solicitat ca pe ordinea de zi a AGOA să se regăsească şi un punct privindrevocarea întregului Consiliu de Administraţie al fabricii. SIF Moldova şi-a motivat această solicitare prin pierderile de peste 4 milioane lei înregistrate de fabrică în cursul anului 2015, dar şi pentru că nu a fost adoptată nicio măsură concretă pentru „rezolvare situaţiei nelegale generate de participaţiile la capitalul social al persoanelor afiliate”, se arată în documentul transmis către BVB. SIF Moldova deţine 29% din capitalul Iaşitex SA, pachetul majoritar, de 63%, fiind în proprietatea SC A2 Impex SRL Ploieşti, firmă deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.