Siguranța elevilor în școli ar trebui să fie o prioritate a statului!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Declaraţie de presă

Siguranța elevilor în școli ar trebui să fie o prioritate a statului!

GALERIE
OpreaPoza
  • OpreaPoza
- +

Asigurarea protecției elevilor în școli constituie, în continuare, o problemă dureroasă a României, iar responsabilitatea se împarte între administrația centrală și cea locală.

Consiliul Național al Elevilor arată dimensiunile crizei privind securitatea în preajma școlilor. Dincolo de deficiențele uriașe ale infrastructurii educaționale, siguranța elevilor este și ea periclitată. Conform Consiliului, 41% din elevi s-au simțit amenințați în școală, fizic sau moral.

Ca să înțelegem mai bine proporțiile calamității întreținute de PSD-ALDE, doar 18% dintre cele aproape 18.000 de unități de învățământ preuniversitar de stat au asigurate măsuri de pază și supraveghere video! Iar în aproape 6.500 de școli nu există nici o măsură de protecție!

Consiliul Național al Elevilor a declarat că în multe școli se apelează la așa-numitul „fond al gardianului“, adică solicitarea de bani de la părinți pentru a plata pazei. Ceea ce este inacceptabil!

Din păcate, actuala guvernare a închis ochii la încălcarea Legii 35/2007, care prevede creșterea siguranței în mediul școlar. Astfel, PSD şi ALDE se fac vinovate de periclitarea siguranței elevilor și de perpetuarea unui sistem ilegal, cel privind strângerea de bani de la părinți.

Vorbim de alte generații de sacrificiu, pe care PSD le lasă de izbeliște, cu un preț imens pe care îl vom plăti mai târziu. Ce distruge acum executivul trebuie reconstruit printr-un efort național susținut de toate forțele democratice politice şi civice.

Prof. univ. dr. Dumitru OPREA
Deputat PNL

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre un partid al ardelenilor

Cătălin ONOFREI

Spre un partid al ardelenilor

Nu v-aţi săturat de dictatura „miticilor”?

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Extremişti

Briscan ZARA

Extremişti

Ignoranţa de azi nu este una impusă de sistem aşa cum era să spunem pe timpul regimului comunist, ci una exercitată de fiecare individ ori grup în parte asupra lui însuşi. Civilizaţie înseamnă în primul rând diversitate, acceptarea ideii că nu există o singură viziune asupra lumii, iar toate celelalte sunt nocive ori malefice şi că ar trebui eliminate. 

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Ciprian IFTIMOAEI

Rolul societăţii civile în consolidarea democraţiei

Prezenţa unei societăţi civile cu forme de manifestare diverse şi active constituie un factor de consolidare democratică. Există diferite definiţii ale conceptului de „societate civilă”. În limbajul comun, sensul atribuit este adesea unul reducţionist, mulţi dintre noi reducând societatea civilă la activitatea organizaţiilor nonguvernamentale. Cristian Pîrvulescu, politolog şi activist civic, consideră societatea civilă un „concept cu geografie variabilă” care propune o invitaţie la regândirea raportului dintre, pe de o parte, individ/ cetăţean, iar pe de altă parte, stat/ societate.

Moştenirea lui Trump

Mihai DORIN

Moştenirea lui Trump

Noul preşedinte Joe Biden şi-a inaugurat mandatul - probabil ultimul - în termeni paradoxal rasişti: „Trebuie să încheiem cu supremaţia albilor!”. Afirmaţia este stupefiantă, având în vedere că această supremaţie s-a restrâns treptat, după perioada colonială şi a fost delegitimată masiv de către Abraham Lincoln şi războiul de secesiune, pentru a se destrăma efectiv, odată cu Martin Luther King. 

pulspulspuls

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

O coincidenţă politică de zile mari pe linia strategică Iaşi - Suceava - Neamţ şi retur

Şi pentru că tot am încheiat săptămâna trecută cu dosarul liberalului ieşean cu origini sucevene dar şef peste filiala de la Neamţ, mister Mugurel Cozmanciuc, haideţi să vă mai spunem una azi despre chestiune, ca să nu rămână nespusă.

Caricatura zilei

Pe scena Operei din Iași

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.