Siguranța emoțională – Un nou pas spre reușită – în cadrul proiectului „Școli Prietenoase în Comunități implicate”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Comunicat de presă (P)

Siguranța emoțională – Un nou pas spre reușită – în cadrul proiectului „Școli Prietenoase în Comunități implicate”

GALERIE
image001image003image005image007
 • image001
 • image003
 • image005
 • image007
- +

La inițiativa conducerii Școlii Gimnaziale Deleni, luni – 28 octombrie -  a avut loc un atelier de parenting conștient, activitate din cadrul proiectului județean „Școli prietenoase în comunități implicate”, inițiat de ISJ Iași, alături de partenerii săi – Asociația HoltIS și Fundația COTE și desfășurat în cadrul proiectului de școală „Pas cu pas spre reușită”.

La workshop au participat peste 100 de părinți ai elevilor participanți la proiect, ocazie cu care d-na psiholog Liliana Bulgagiu a profitat pentru a realiza ceea ce chiar dumneaei numea „oportunitatea de a produce insight-uri parentale”. Profesor-psiholog cu peste 22 de ani de experiență profesională, 10 ani ca psihoterapeut și alți 3 ca formator parental, numeroasele experiențe în lucru cu elevii de vârste variate, o certifică drept specialist în acest demers binevenit.

Tema acestei întâlnirii a fost „Siguranța emoțională”, având ca obiective principale: ilustrarea celor cinci limbaje ale iubirii, celor cinci „răni” pe care le imprimăm involuntar copilului, a unor strategii de stabilire a siguranței emoționale, relația vindecătoare copil-părinte, cu deschidere către întrebările și dialogul constructiv cu părinții și cadrele didactice participante.

Fiind un atelier care a mizat pe deschiderea și flexibilitatea participanților, d-na psiholog a făcut apel la capacitatea de „trezire”, de conștientizare a părinților, dorind astfel discuții prolifice și eficiente, fără judecarea alegerilor sau punctelor de vedere. Aceste deschideri și noua perspectivă de tratare a problemei a adus în centrul discuției noțiunile de „echipă parentală” și a subliniat inexistența „copiilor sau părinților problemă”, așa cum suntem tentați să etichetăm deseori.

Mizând pe disciplina pozitivă și cea comportamentală, d-na profesor a reușit crearea unui spațiu securizant emoțional prin conexiunea cu părinții, introducând elemente favorabile asimilării tehnicilor de interiorizare și autoanaliză a reacțiilor provocatoare, oferidu-le în cele din urmă participanților o hartă a  nevoilor ce stau în spatele comportamenetelor considerate problematice la copii. A dezvăluit participanților nu doar cele „cinci limbaje ale iubirii” și efectul benefic al „cercului siguranței”, dar le-a oferit soluții funcționale la comportamentele-tip specifice copiilor zilelor noastre. A stimulat astfel părinții în gestionarea propriilor reacții, îndrumându-i către iubirea neconditionată a copiilor, factor ce asigură o mai bună relaționare și cu scoala, implicit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.