anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

Comunicat de presă (P)

Siguranța emoțională – Un nou pas spre reușită – în cadrul proiectului „Școli Prietenoase în Comunități implicate”

GALERIE
image001image003image005image007
 • image001
 • image003
 • image005
 • image007
- +

La inițiativa conducerii Școlii Gimnaziale Deleni, luni – 28 octombrie -  a avut loc un atelier de parenting conștient, activitate din cadrul proiectului județean „Școli prietenoase în comunități implicate”, inițiat de ISJ Iași, alături de partenerii săi – Asociația HoltIS și Fundația COTE și desfășurat în cadrul proiectului de școală „Pas cu pas spre reușită”.

La workshop au participat peste 100 de părinți ai elevilor participanți la proiect, ocazie cu care d-na psiholog Liliana Bulgagiu a profitat pentru a realiza ceea ce chiar dumneaei numea „oportunitatea de a produce insight-uri parentale”. Profesor-psiholog cu peste 22 de ani de experiență profesională, 10 ani ca psihoterapeut și alți 3 ca formator parental, numeroasele experiențe în lucru cu elevii de vârste variate, o certifică drept specialist în acest demers binevenit.

Tema acestei întâlnirii a fost „Siguranța emoțională”, având ca obiective principale: ilustrarea celor cinci limbaje ale iubirii, celor cinci „răni” pe care le imprimăm involuntar copilului, a unor strategii de stabilire a siguranței emoționale, relația vindecătoare copil-părinte, cu deschidere către întrebările și dialogul constructiv cu părinții și cadrele didactice participante.

Fiind un atelier care a mizat pe deschiderea și flexibilitatea participanților, d-na psiholog a făcut apel la capacitatea de „trezire”, de conștientizare a părinților, dorind astfel discuții prolifice și eficiente, fără judecarea alegerilor sau punctelor de vedere. Aceste deschideri și noua perspectivă de tratare a problemei a adus în centrul discuției noțiunile de „echipă parentală” și a subliniat inexistența „copiilor sau părinților problemă”, așa cum suntem tentați să etichetăm deseori.

Mizând pe disciplina pozitivă și cea comportamentală, d-na profesor a reușit crearea unui spațiu securizant emoțional prin conexiunea cu părinții, introducând elemente favorabile asimilării tehnicilor de interiorizare și autoanaliză a reacțiilor provocatoare, oferidu-le în cele din urmă participanților o hartă a  nevoilor ce stau în spatele comportamenetelor considerate problematice la copii. A dezvăluit participanților nu doar cele „cinci limbaje ale iubirii” și efectul benefic al „cercului siguranței”, dar le-a oferit soluții funcționale la comportamentele-tip specifice copiilor zilelor noastre. A stimulat astfel părinții în gestionarea propriilor reacții, îndrumându-i către iubirea neconditionată a copiilor, factor ce asigură o mai bună relaționare și cu scoala, implicit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.