Siguranța emoțională – Un nou pas spre reușită – în cadrul proiectului „Școli Prietenoase în Comunități implicate”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Comunicat de presă (P)

Siguranța emoțională – Un nou pas spre reușită – în cadrul proiectului „Școli Prietenoase în Comunități implicate”

GALERIE
image001image003image005image007
 • image001
 • image003
 • image005
 • image007
- +

La inițiativa conducerii Școlii Gimnaziale Deleni, luni – 28 octombrie -  a avut loc un atelier de parenting conștient, activitate din cadrul proiectului județean „Școli prietenoase în comunități implicate”, inițiat de ISJ Iași, alături de partenerii săi – Asociația HoltIS și Fundația COTE și desfășurat în cadrul proiectului de școală „Pas cu pas spre reușită”.

La workshop au participat peste 100 de părinți ai elevilor participanți la proiect, ocazie cu care d-na psiholog Liliana Bulgagiu a profitat pentru a realiza ceea ce chiar dumneaei numea „oportunitatea de a produce insight-uri parentale”. Profesor-psiholog cu peste 22 de ani de experiență profesională, 10 ani ca psihoterapeut și alți 3 ca formator parental, numeroasele experiențe în lucru cu elevii de vârste variate, o certifică drept specialist în acest demers binevenit.

Tema acestei întâlnirii a fost „Siguranța emoțională”, având ca obiective principale: ilustrarea celor cinci limbaje ale iubirii, celor cinci „răni” pe care le imprimăm involuntar copilului, a unor strategii de stabilire a siguranței emoționale, relația vindecătoare copil-părinte, cu deschidere către întrebările și dialogul constructiv cu părinții și cadrele didactice participante.

Fiind un atelier care a mizat pe deschiderea și flexibilitatea participanților, d-na psiholog a făcut apel la capacitatea de „trezire”, de conștientizare a părinților, dorind astfel discuții prolifice și eficiente, fără judecarea alegerilor sau punctelor de vedere. Aceste deschideri și noua perspectivă de tratare a problemei a adus în centrul discuției noțiunile de „echipă parentală” și a subliniat inexistența „copiilor sau părinților problemă”, așa cum suntem tentați să etichetăm deseori.

Mizând pe disciplina pozitivă și cea comportamentală, d-na profesor a reușit crearea unui spațiu securizant emoțional prin conexiunea cu părinții, introducând elemente favorabile asimilării tehnicilor de interiorizare și autoanaliză a reacțiilor provocatoare, oferidu-le în cele din urmă participanților o hartă a  nevoilor ce stau în spatele comportamenetelor considerate problematice la copii. A dezvăluit participanților nu doar cele „cinci limbaje ale iubirii” și efectul benefic al „cercului siguranței”, dar le-a oferit soluții funcționale la comportamentele-tip specifice copiilor zilelor noastre. A stimulat astfel părinții în gestionarea propriilor reacții, îndrumându-i către iubirea neconditionată a copiilor, factor ce asigură o mai bună relaționare și cu scoala, implicit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Armistiţiu ca să ce?

Cosmin PAȘCA

Armistiţiu ca să ce?

Propunerea unui armistiţiu este un semn de disperare din partea PNL. Un indiciu în plus că Iohannis şi Cîţu au aruncat ţara într-o criză politică fără să aibă un plan B, că baronii liberali joacă de două luni la cacealma, improvizează soluţii ca să câştige timp şi să se agaţe de putere.

Filmuletul zilei

opinii

O poveste (nebună) victoriană

Codrin Liviu CUȚITARU

O poveste (nebună) victoriană

Scriitorii sunt, din ce în ce mai mult, „regizorii” unor filme cu intrigi şocante, derulate, dinamic, în imagini pe hârtie, imagini creionate prin complicitate cu abilităţile onirice ale „consumatorului”, adică ale cititorului însuşi. Intervalul epic a ajuns spaţiul de desfăşurare a unor blitzkrieg-uri devastatoare cu imaginaţia celui de dincolo de fila cărţii.

Arta surâsului

Nicolae TURTUREANU

Arta surâsului

Această încercare de portret, săvârşită de mine în urmă cu cinci ani, şi reluată aici şi-acum, s-a vrut o punere în lumină a Vioricăi S. Constantinescu (27 mai 1943 - 22 oct. 2021). Pentru că Viorica însăşi emana lumină. Asta nu-i o metaforă (răsuflată), ci chiar modul de-a fi al unei fiinţe empatice, solare, exclamative şi interogative cât să nu tulbure „corola de minuni a lumii” celuilalt. A acceptat spontan să colaboreze la „Cronica veche”, bucurându-ne paginile cu traducţiuni şi comentarii „din lumi ce vorbeau în versuri”. Într-o vară şi într-o doară, mi-a spus (telefonic) că are o casă cu grădină, la Agapia, se duce să se odihnească în raiul acela. Îmi place să cred că-i tot acolo.

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Alin ANDRIEȘ

Instabilitatea politică şi performanţa economică

Instabilitatea politică este considerată de economişti un factor care afectează negativ economia. Instabilitatea politică este definită în studiile economice ca fiind probabilitatea ca un guvern să fie demis şi înlocuit cu un alt guvern din cauza conflictelor sau a competiţiei vehemente dintre diferiţi politicieni sau partide politice.

pulspulspuls

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Tot despre mâini înfipte-n gât la partidoi: ce are nea Măricel şi n-are nea Vasile?

Stăteam aseară la filosofat câte-n lună şi-n stele cu amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, iar la un moment dat, de la Prolegomenele lui Kant şi Zarathustra lui Nietzsche, am început a analiza, în context, şi oareşce psihologie socială legată de feţele unora sau altora de prin politichia locală. 

Caricatura zilei

Iohannis în Egipt

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.