Siguranța emoțională – Un nou pas spre reușită – în cadrul proiectului „Școli Prietenoase în Comunități implicate”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Siguranța emoțională – Un nou pas spre reușită – în cadrul proiectului „Școli Prietenoase în Comunități implicate”

GALERIE
image001image003image005image007
 • image001
 • image003
 • image005
 • image007
- +

La inițiativa conducerii Școlii Gimnaziale Deleni, luni – 28 octombrie -  a avut loc un atelier de parenting conștient, activitate din cadrul proiectului județean „Școli prietenoase în comunități implicate”, inițiat de ISJ Iași, alături de partenerii săi – Asociația HoltIS și Fundația COTE și desfășurat în cadrul proiectului de școală „Pas cu pas spre reușită”.

La workshop au participat peste 100 de părinți ai elevilor participanți la proiect, ocazie cu care d-na psiholog Liliana Bulgagiu a profitat pentru a realiza ceea ce chiar dumneaei numea „oportunitatea de a produce insight-uri parentale”. Profesor-psiholog cu peste 22 de ani de experiență profesională, 10 ani ca psihoterapeut și alți 3 ca formator parental, numeroasele experiențe în lucru cu elevii de vârste variate, o certifică drept specialist în acest demers binevenit.

Tema acestei întâlnirii a fost „Siguranța emoțională”, având ca obiective principale: ilustrarea celor cinci limbaje ale iubirii, celor cinci „răni” pe care le imprimăm involuntar copilului, a unor strategii de stabilire a siguranței emoționale, relația vindecătoare copil-părinte, cu deschidere către întrebările și dialogul constructiv cu părinții și cadrele didactice participante.

Fiind un atelier care a mizat pe deschiderea și flexibilitatea participanților, d-na psiholog a făcut apel la capacitatea de „trezire”, de conștientizare a părinților, dorind astfel discuții prolifice și eficiente, fără judecarea alegerilor sau punctelor de vedere. Aceste deschideri și noua perspectivă de tratare a problemei a adus în centrul discuției noțiunile de „echipă parentală” și a subliniat inexistența „copiilor sau părinților problemă”, așa cum suntem tentați să etichetăm deseori.

Mizând pe disciplina pozitivă și cea comportamentală, d-na profesor a reușit crearea unui spațiu securizant emoțional prin conexiunea cu părinții, introducând elemente favorabile asimilării tehnicilor de interiorizare și autoanaliză a reacțiilor provocatoare, oferidu-le în cele din urmă participanților o hartă a  nevoilor ce stau în spatele comportamenetelor considerate problematice la copii. A dezvăluit participanților nu doar cele „cinci limbaje ale iubirii” și efectul benefic al „cercului siguranței”, dar le-a oferit soluții funcționale la comportamentele-tip specifice copiilor zilelor noastre. A stimulat astfel părinții în gestionarea propriilor reacții, îndrumându-i către iubirea neconditionată a copiilor, factor ce asigură o mai bună relaționare și cu scoala, implicit.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cosmin PAȘCA

Cine (mai) vrea reforma Curţii Constituţionale?

Cine visează că pensiile speciale vor fi anihilate în următorul mandat legislativ ar face bine să arunce o privire pe programele de guvernare ale principalelor formaţiuni şi să caute cine promite reformarea Curţii Constituţionale.

Filmuletul zilei

opinii

Despre riscuri (financiare)

Alin ANDRIEȘ

Despre riscuri (financiare)

În contextul pandemiei de COVID-19 auzim tot mai des vorbindu-se despre riscurile la care suntem expuşi şi necesitatea de a gestiona aceste riscuri. Dar pentru a putea gestiona riscul este necesar să înţelegem ce reprezintă riscul în general. Riscul poate fi definit ca un eveniment incert, dar posibil, care ar putea provoca anumite pierderi. 

Memoria Moldovei reloaded (II)

Florin CÎNTIC

Memoria Moldovei reloaded (II)

Dincolo de festivism şi artificii, se cuvine să vedem victoria de la Chişinău a Maiei Sandu printr-o lentilă de Realpolitik, dacă vrem să ne folosească la ceva. Iar arhivele oferă nu numai argumente identitare şi istorice, dar şi sugestii de bună guvernare.

De ce mă ocup cu literatura?

Radu PĂRPĂUȚĂ

De ce mă ocup cu literatura?

Într-un articol pe care l-am publicat cu ani în urmă în „Ziarul de Iaşi” scriam despre profesiunea mea de credinţă ca scriitor. În articolul „Scrisul” vorbeam despre faptul că scrierea literaturii îţi mănâncă toată viaţa. Scrisul şi gândul la scris îţi ocupă tot timpul, te devorează, nu te lasă ziua, îţi omoară nopţile, te chinuie în tren, în taxi, în parc şi vai! la serviciu, peste tot, clipă de clipă, zi de zi. 

pulspulspuls

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

Ce mai lipsea în campania de la partidoi: un avion hârbuit ca vai de el!

De parcă nu îi era destulă pe cap beleaua cu alegerile şi campania, taman acum când e tot mai acuzat prin partid că nu poate mobiliza premarii ca să scoată lumea la vot, cică şeful de filială nea Măricel are bătăi de cap şi cu o altă problemă care arde, tot zilele astea. 

Caricatura zilei

Licitație

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

  Intrebarea zilei

  Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.