anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Siguranţă nouă pusă la tabloul partidoiului de Electricianul şăf

GALERIE
puls
 • puls
- +

După eşuatul şi ridicolul miting pro-Dragnea de la Iaşi, de anul trecut, multă lume se tot întreba cum de nu a sărit din schemă încă, până la ora asta, organizatorul acestuia, Electricianul şăf de la partidoi, seralistul sforar şi omul cu bănuţul. 

Ei bine, zic persoane bine informate că Electricianul a tremurat câteva zxile bune atuncea de frică. dar apoi a fost pe fază la acel eşec şi, dacă înaintea doar se lăuda la vreun şpriţ că pila lui la Bucureşti e Valerică Dormeanu, după ce nu a zburat din funcţie ulterior eşecului cu mitingul omul a prins tupeu şi spune acum că de-aia nu a zburat, că l-a apărat Dormeanu.

Vax albina, fiţi serioşi! Băbăeţ, într-adevăr, omul a fost în tinereţe măturător şef la cabinetul fostului dipotat de Iaşi actual jude şef la Ograda Constituţională, dar, din câte ştim noi, acesta din urmă nici nu mai ştie cine e Electricianul dacă ar fi să-l întâlnmească întâmplător pe stradă, la câtă vreme a trecut de-atunci şi la ce roluri de doi bani a jucat acesta pe atunci la cabinet. Aşa că, vorba aia: grijă mare la prize şi la tablou, când pui altă liţă mai groasă în siguranţe...

PS: Staţi puţin şi nu scoateţi din priză, căci am mai auzit una despre Electricianul şăf pe care era s-o uităm. Acesta se mai laudă printre amici, tot la un şpriţ, dar numai când trece de patru pahare, că, zice, Dormeanu nu ar vedea alt personagiu bun de candidatură la premăria Iaşi în afară de un electrician. Hmm, hai că-i bună: Ghihocel, ştii tu vreunu’?

Veşti muncitoreşti din zona vniversitară: cum vrea să tragă clapa Todorel?

Şi, ca să nu ne depărtăm prea tare de ograda partidoiului ieşean, ca să fim tot cu voi, în strunga de oi, haideţi să vă mai spunem una mişto şi despre ce face nea Todorel, reftorul de la vniversitate, cel care vrea să-şi vadă la toamnă ficiorul ales la PSD, din câte se aude.

Am scris noi aicea zilele trecute că Todorel nu a alocat nimic pentru aniversarea venerabilă a instituţiunii, cea mai veche din ţară fiind, chiar dacă acuma nu stă deloc rău la buget, iar fără ceva organizat nu s-a stat aicea nici în vremurile negre de criză din 2010 şi după. Aşa încât lumea râde pe acolo fie de “Todorele, fă ceva!”, fie de aniversări discrete cu apa minerală “Mihaela, dragostea mea” sau “Vinul lui Cuza”, mărci înregistrate, ştiţi voi... Numai că, după ce zice-se că a cetitobservaţiunile noastre, ieri, supriză: Todorel, prin vocea instituţiunii, a anunţat că va marca totuşi momentul aniversar. Dar, atenţie: nu prin ceva propriu, ci lipindu-se de aniversarea celei mai sărăcuţe vniversităţi din târg: cea de arte. Băi tată băăi: dacă tu aşa vrei să mă pui pe liste, apăi...

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ioan Alexandru TOFAN

O idee pentru Legea învăţământului superior

Ceea ce lipsea, acum 145 de ani, învăţământului superior românesc, era o veritabilă comunitate academică, o formă vie de interacţiune şi dezbatere între membrii breslei învăţătorilor. Cam asta lipseşte şi acum. Suntem prieteni între noi, ne sunăm şi ne vedem din când în când, mai organizăm conferinţe şi colocvii, scriem în aceleaşi reviste şi, rar, ne recenzăm cărţile. Tot din prietenie, mai degrabă. Dar instituţiile unde ne petrecem mare parte a zilei, Universităţile patriei, nu par a se hrăni, cum ar fi normal, din prieteniile noastre.

opinii

Nebuna de la Rhornfield Hall

Codrin Liviu CUȚITARU

Nebuna de la Rhornfield Hall

Meritul „intertextului” lui Jean Rhys este acela de a reconfigura un personaj schematic (în forma sa iniţială) şi de a-i conferi dimensiune psihologică. Fantoma lunatică „Bertha” devine, în acest roman postmodern, sensibila şi nevropata „Antoinette”, victima unui univers rigid şi extrem de neconcesiv cu inadaptaţii.

Criză majoră de încredere în politicienii români

Dan TAPALAGA

Criză majoră de încredere în politicienii români

Lipsa cronică de încredere în liderii politici şi în actualul sistem de partide nu anunţă nimic bun. În momente de criză economică majoră, în situaţia în care inflaţia va muşca şi mai tare din puterea de cumpărare, pe fondul stării generale de iritare amplificate de războiul din Ucraina, este nevoie doar de o scânteie şi butoiul cu pulbere riscă să sară în aer provocând explozii sociale în lanţ.

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Ioan STANOMIR

Călăreţul de aramă: Occidentul şi neliniştea rusă

Nici o altă întrebare nu este mai obsedantă în istoria intelectuală a Rusiei decât cea care priveşte propria ei identitate. De trei secole, din clipa în care Petru cel Mare a acordat Moscovei hlamida imperială, Rusia se află prinsă în acest dialog frenetic cu Occidentul. În această oglindă pe care i-o întinde civilizaţia pe care o imită, dar şi pe care o detestă, Rusia îşi poate contempla propriul chip.

pulspulspuls

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Un scenariu în care MRU ar împuşca mai mulţi iepuri dintr-o lovitură

Aşadar, numai ce s-a vorbit la Şcoala politică de vară de pe Bahlui despre şansele fostului premier MRU la candidatura pentru funcţia supremă în târg, că au şi apărut două căi divergente în parcursul său ipotetic. 

Caricatura zilei

Isărescu și calul

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.