anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Articol susținut de Prime Kapital

Silk District – primul ansamblu de tip mixed-use din Iași. Care sunt beneficiile sale?

GALERIE
Randare Silk District 1
 • Randare Silk District 1
- +

Trăim într-o epocă în care cea mai importantă resursă a locuitorilor orașelor moderne este timpul. Pentru a oferi oamenilor posibilitatea de a se bucura la maximum de această bogăție care e limitată, indiferent de statutul social, dezvoltatori de top ai lumii au lansat în ultimii ani un concept nou, așa numitele proiecte imobiliare mixed-use. 

 Acestea creează, practic, un ”oraș în oraș”, o comunitate formată în jurul locurilor de muncă, grădinițelor, școlilor, magazinelor, spațiilor de relaxare care se regăsesc în cadrul unor ansambluri rezidențiale. Practic, nicio secundă nu este irosită inutil de locuitorii unor astfel de complexe, funcțiile multiple îmbinate de acestea, rezidențială, comercială, de birouri, recreativă, medicală, răspunzând tuturor nevoilor.

Iașul va intra pe selecta hartă a orașelor care au ansambluri de tip mixed-use grație Silk District. Aflat la doar zece minute de mers pe jos de campusul Tudor Vladimirescu și 20 de minute de Palas, proiectul de amploare dezvoltat de o companie de renume, Prime Kapital, va fi un model de dezvoltare urbană sustenabilă. Ansamblul va revitaliza un fost sit industrial aflat în paragină, va fructifica la maximum avantajele zonei, generând beneficii multiple pentru locuitori, angajați și vizitatori. Prin încorporarea de funcții multiple, complementare, se va dezvolta o comunitate care va permite cetățenilor să integreze viața personală cu cea profesională și cu cea socială, promovând astfel echilibrul.

Silk District va oferi ieşenilor toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste, un cartier pentru pietoni unde nu vor circula maşini, săli de fitness, grădiniţă. Zonele office vor fi conectate prin zone pietonale cu zonele rezidenţiale, comerciale, retail, servicii și astfel va fi asigurat accesul facil la restaurante, terase, parc, magazine etc. Prin implementarea de spații pietonale și destinații comerciale și de agrement, proiectul va reduce traficul și poluarea.

Amprenta ecologică a unei dezvoltări care va conserva o resursă de teren valoroasă și va întineri comunitatea, prin atragerea de tineri, datorită opțiunilor variate de angajare, va fi foarte redusă. Acest lucru va fi posibil deoarece, pe lângă vastele zone verzi, Silk District va avea clădiri eficiente energetic dar și alte avantaje generate de implementarea unor soluții ecologice, precum stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Prin apariția Silk District nu numai că va fi stopată evidenta degradare a Iașului, estetică și nu numai, ci se va și regenera orașul. Vor apărea clădiri noi, moderne, un ”plămân verde” consistent și vor fi generate noi investiții, astfel că ansamblul va avea și un important impact pozitiv asupra economiei locale.

Lucrările la Silk District au început în luna august a acestui an, prin demolarea fostei platforme industriale. Acum, peste 90% din clădirile vechi au fost demolate, procesul urmând să fie finalizat până la finalul anului. Totodată, au început și lucrările pentru prima fază a componentei rezidențiale, care cuprinde 315 apartamente și aproximativ 400 locuri de parcare, care va fi finalizată anul viitor, în decembrie. 

Toate detaliile legate de modul prin care poate fi achiziționată o locuință în primul complex de tip mixed-use din regiune pot fi găsite pe site-ul - https://silkdistrict.ro/

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un mai prea îndepărtat (I)

Cătălin ONOFREI

Un mai prea îndepărtat (I)

Au trecut peste trei decenii de la primele alegeri „libere”!

opinii

Papua Noua Românie

Briscan ZARA

Papua Noua Românie

Furtul şi distrugerea lucrurilor care nu-ţi aparţin sunt obiceiuri respectate cu sfinţenie de toţi aici. Fiecare dintre aceste fapte va fi recompensată cu vârf şi îndesat în lumea de apoi, deci e bine să ai cât mai multe din astea în portofoliu.

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Cristina DANILOV

Șefu-i șef și-n pielea goală?

Conceptul de „violenţă de gen”, considerată a fi iniţial o chestiune de familie ce nu trebuia să iasă pe uşi şi, deci, în care nu trebuie să se intervină din afară, denumeşte azi o problemă mai largă ce pare să se fi extins, dincolo de uşa casei, pe mai multe paliere din viaţa de zi cu zi a multor femei. Prezenţa acestui tip de violenţă în relaţii de cuplu sau profesionale scoate în evidenţă, din păcate, şi mai mult imaginea femeilor aflate în situaţie de subordonare faţă de bărbaţi şi presupune asumarea relaţiilor de putere inegale din punct de vedere istoric dintre cele două genuri, prin care bărbaţii sunt legitimaţi să-şi menţină status-quo-ul de dominaţie.

Artă şi război

Mihai DORIN

Artă şi război

Războiul a fost mereu o temă de reflecţie pentru istorici şi artişti, dar şi o temă de investigaţie declarat „obiectivă” de către istorici şi asumat subiectivă de către artişti. Nu e o competţie între cele două viziuni, ci o formă de complementaritate liberă. 

pulspulspuls

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

O mică îndoială strecurată în altar la Mitropolie de preoţii ieşeni mai deschişi spre lume. Problema lui Teo Fan Fan

Pentru că tot este astăzi în calendarul ortodoxiei ziua Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, haideţi să împărtăşim cu ocazia asta şi cu domniile voastre, iubiţi drept-credincioşi, o chestiune de care ne minunăm şi ne tot roade de mai multă vreme pe noi, iar mai nou auzim că roade şi unele feţe bisericeşti de prim rang din toată arhiepiscopia, şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.