Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Silk District: Centru urban modern, axat pe oameni, ce susţine dezvoltarea oraşului

GALERIE
silk1
  • silk1
- +

Silk District, cel mai mare şi mai dinamic proiect imobiliar de tip mixed-use dezvoltat de Prime Kapital în România, va fi un centru urban modern, axat în primul rând pe oameni şi pe nevoile de dezvoltare durabilă ale Iaşului. „Propunem un concept de dezvoltare urbană axat pe oameni şi soluţii pentru provocările zilnice ale societăţii şi oraşelor moderne.

 Va fi practic „un oraş în oraş„: în acelaşi perimetru, pe o suprafaţă de 10 ha se va dezvolta un cartier nou care va oferi ieşenilor toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi vaste (4,9 ha), un cartier pentru pietoni unde nu vor circula maşini, săli de fitness, grădiniţă. Avem în plan şi înfiinţarea unei clinici medicale, amenajarea de spaţii pentru târguri, expoziţii, spectacole. Nu ne-am gândit doar la activităţile şi evenimentele zilnice, ci şi la cele periodice, cu rol evident important în viaţa fiecăruia. Oferind acces în vecinătate la toate aceste servicii, va scădea necesitatea deplasărilor repetate în oraş şi nu se va pune presiune semnificativă pe trafic. Reţeaua de funcţionalităţi şi servicii a viitorului cartier a fost gândită de o echipă care s-a axat pe oameni şi soluţii pentru problemele lor de zi cu zi. Este un proiect gândit, bineînţeles, şi în beneficiul comunităţii. Silk District va oferi Iaşului posibilitatea de a continua dezvoltarea şi parcursul către obiectivul oricărui mare oraş modern: crearea de huburi rezidenţial&office, prietenoase cu mediul care să permită atât expansiunea afacerilor, cât şi o calitate mai bună a vieţii oamenilor”, a subliniat Maggie Kitshoff, director Executiv Rezidenţial&Office Prime Kapital.

Facilităţi moderne şi flexibile care vor pune accent pe calitatea şi confortul vieţii ieşenilor

Aceasta a adăugat că Silk District va include facilităţi moderne şi flexibile care vor pune accent pe calitatea şi confortul vieţii ieşenilor, atât din zona office, cât şi din zona rezidenţială. Va exista parcare subterană dedicată fiecărui chiriaş de birouri şi staţii de încărcare pentru maşini electrice. O reţea de lifturi multiple, de mare viteză prevăzută cu sistem de control al destinaţiei, va aduce persoanei cel mai apropiat lift, economisind astfel timpul de aşteptare şi energie electrică. Un sistem de încălzire & răcire va asigura ventilarea eficientă şi răcirea clădirilor pe tot parcursul anului, dacă este necesar. Accesul şi ieşirea autovehiculelor şi pietonilor din centru se va face pe baza unui sistem de control cu cititoare de proximitate instalate la toate punctele de intrare şi ieşire. „Proiectul este gândit până la cele mai mici detalii care au importanţă majoră în calitatea vieţii de zi cu zi, fie că suntem la birou, acasă, la cumpărături sau într-o zonă de relaxare. De exemplu, încăperile IT ale locatarilor vor fi deservite de sistemele de răcire centrale dedicate puse la dispoziţie de către proprietar, asigurând o putere de răcire de 10 kW pe chiriaş. Zona de office va include birouri deschise, săli de şedinţă, cantină, zonă de relaxare, toalete şi cabine de duş. Zonele office vor fi conectate prin zone pietonale cu zonele rezidenţial, comercial, retail, servicii, asigurându-se accesul facil la restaurante, terase, curte interioară verde, magazine etc. Astfel, noul centru de birouri va satisface toate cerinţele chiriaşilor de origine locală şi multinaţională. Silk District va deveni un complex imobiliar la scară largă, primul de asemenea anvergură dezvoltat pe un fost sit industrial din Iaşi. Distribuit pe mai multe niveluri, cu multiple utilizări combinate într-un concept integrat, Silk District va fi un cartier centrat pe oameni, cu impact minim pe infrastructura existentă, dar cu  efecte  pozitive majore pentru creşterea şi dezvoltarea Iaşului”, a încheiat Maggie Kitshoff.

Prime Kapital este un dezvoltator imobiliar, investitor şi operator de proiecte de anvergură, axat, în principal, pe zona Europei Centrale şi de Est, cu peste 30 de proiecte imobiliare şi de reconversie dezvoltate în ultimii 10 ani. Complexul Silk District este primul proiect mixed-use din România ca amploare: îşi propune amenajarea a 2.500 de locuinţe, a 100.000 mp de birouri Clasa A, a unui hotel cu 160 de camere şi săli de conferinţe, precum şi spaţii de retail şi servicii (11.700 mp), facilităţi de fitness (1.500 mp), o clinică medicală privată (1.500 mp), zone verzi cu circulaţii pietonale şi spaţii de recreere (49% din amplasament), spaţiu de joacă(3.500 mp) şi o grădiniţă privată (1.500 mp).

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri