anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Articol susținut de Prime Kapital

Silk District - Primul ansamblu de tip mixed-use din Iași

GALERIE
getfile (1)
 • getfile (1)
- +

În ultimii ani, cele mai apreciate proiecte imobiliare pe plan mondial sunt de tip mixed-use. Îmbinând mai multe funcții, rezidențială, comercială, recreativă, medicală, educațională etc., astfel de proiecte dau naștere la apariția unor ”orașe în orașe”. Având la dispoziție toate facilitățile necesare, de la locuri de muncă la magazine sau restaurante ori parcuri și spații pentru fitness, locuitorii ansamblurilor mixed-use pot sta departe de agitația orașului și economisi una dintre cele mai importante resurse actuale, timpul. Astfel, se creează și comunități în care relațiile interumane pot fi solide.

Iașul va intra în curând în selectul club al localităților europene care oferă locuitorilor un proiect mixed-use. Acest lucru se datorează puternicei companii Prime Kapital, care va revitaliza un sit industrial aflat în paragină, situat la doar zece minute de mers pe jos de campusul Tudor Vladimirescu și 20 de minute de Palas. În zona amintită va apărea cel mai cool cartier al Iașului, Silk District, un model de dezvoltare urbană sustenabilă. Ansamblul, primul de tip brownfield din Iași, nu numai că va stopa degradarea estetică a orașului, ci va încuraja dezvoltarea lui, prin atragerea de noi investiții și prin contribuțiile la bugetul local.

Proiectul de amploare valorifică avantajul unei zone deosebite și, prin încorporarea de funcții multiple, complementare, va dezvolta o comunitate în care viața personală a locuitorilor se va împleti perfect cu cea profesională și socială. Silk District oferă ieşenilor absolut toate funcţiunile de care au nevoie zilnic: locuinţe, birouri, supermarket, magazine, restaurante, spaţii verzi, săli de fitness. Arhitecții de top care au lucrat la proiectare au găsit soluții optime pentru ca zonele office să fie conectate prin zone pietonale cu zonele rezidenţiale, comerciale, retail, servicii, astfel că accesul la restaurante, terase, parc, magazine etc. va fi facil. Prin implementarea de spații pietonale și destinații comerciale și de agrement, ansamblul va diminua la maximum traficul și poluarea. De altfel, reducerea poluării și impactul asupra mediului au fost elemente esențiale studiate atunci când a fost proiectat Silk District. Clădirile vor fi eficiente energetic, spațiile verzi vor fi vaste, circulația mașinilor nu va fi permisă, iar în zonele de parcare vor fi numeroase stații de încărcat pentru vehicule electrice.

În momentele în care locuitorii Silk District vor dori să se deplaseze spre alte puncte de interes ale Iașului, poziționarea excelentă face ca folosirea mașinilor să fie o alternativă rar luată în calcul. Aste pentru că în centru se poate ajunge lejer mergând pe jos, iar zona este conectată prin rețeaua de transport urban cu toate cartierele orașului. 

Toate detaliile legate de modul prin care poate fi achiziționat o locuință în Silk District, primul de tip mixed-use din Iași, pot fi găsite pe site-ul https://silkdistrict.ro/ 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.