Silk District: Proiectul de regenerare urbană ce va transforma un fost sit industrial într-un cartier ecologic
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 08.12.2021

Silk District: Proiectul de regenerare urbană ce va transforma un fost sit industrial într-un cartier ecologic

GALERIE
Silk District1
  • Silk District1
- +

Silk District, viitorul complex rezidenţial&office din zona in­dus­trială care va fi gata în 2024, este cel mai mare proiect de regenerare urbană pe care Prime Kapital îl va dezvolta în România. „Majoritatea proiectelor Prime Kapital în România sunt proiecte de regenerare urbană, dar cel de la Iaşi este cel mai amplu. 

Vom crea o nouă comunitate urbană prin reconversia unui fost sit industrial, care va susţine conceptul de cartier ecologic şi va oferi posibilităţi de expansiune firmelor naţionale şi locale. Având în vedere modelul de dezvoltare a oraşelor din perioada comunistă, considerăm că acest model de regene­rare urbană este cel mai potrivit pentru a oferi soluţii la criza de spaţii rezidenţial&office cu care se confruntă oraşe în plină dezvoltare, cum este Iaşul. Fostele situri industriale, aflate în apro­pierea centrului, fie sunt părăsi­te, fie cumulează o activitate cu puţină valoare adăugată. Au deja acces la infrastructura de transport, şi nu mai este necesar ca municipalitatea să dezvolte noi linii de transport. Este clar o oportunitate de a crea centre ultramoderne, cu spaţii de calitate pentru birouri şi locuinţe, oferind astfel condiţii excelente pentru firmele care doresc să îşi extindă activitatea pe plan local.

La Iaşi, pe cele 10 ha ale fostei platforme Tomiris vom construi un centru mixt rezidenţial&office care va avea la bază concepte şi tehnologii de dezvoltare «verzi». Cu birouri de categoria A cu o suprafaţă de aproximativ 100.000 mp şi 2.500 de apartamente de calitate, Silk District va fi un cartier lipsit de aglomeraţie şi de autoturisme, 49% din suprafaţa acestuia fiind destinată spaţiilor verzi şi de recreere. Va fi un spaţiu unde oamenii vor putea lucra, locui şi se vor putea re­laxa, adaptat nevoilor generaţiilor tinere.

Este un concept de cartier modern, prietenos cu mediul şi care nu risipeşte resurse. Nu vom tăia copaci, ci vom planta copaci. Vom crea parcuri şi spaţii verzi, cu o combinaţie bogată de diverse plante. Astfel, asigurăm un ecosistem natural care va răci mediul, va reduce costul energiei şi va oferi rezidenţilor condiţii optime de muncă şi de petrecere a timpului liber. De exemplu, datorită conceptelor şi tehnologiilor de dezvoltare verzi, integrate încă din faza incipientă de proiectare, temperaturile exterioare şi cele interioare sunt atent urmărite. De asemenea, lucrăm cu apa într-o manieră funcţională, integrând sistemul de colectare a apelor pluviale într-un mod durabil“, a declarat Maggie Kitshoff, Director Executiv Rezidenţial&Office Prime Kapital.

Imobilele vor deţine certificările BREEAM,standard internaţional pentru proiectare durabilă şi performanţă ecologică

Maggie Kitshoff a precizat că toate locurile de parcare vor fi în subteran, ceea ce a permis designerilor să aloce o suprafaţa generoasă de teren (4,9 ha) pe care se vor amenaja spaţii verzi, spaţii destinate circulaţiei pietonale şi spaţii de recreere. Pentru facilităţi de fitness este prevăzută o suprafaţă de 1.500 mp, la care se adaugă un spaţiu de joacă, pe acoperiş - 3.500 mp. În interiorul viitorului complex se vor putea organiza târguri de weekend, mini-festivaluri de cultură şi divertisment şi cinema în aer liber. „Unul dintre punctele de diferenţiere importante ale Silk District este investiţia majoră în infrastructura sustenabilă de suprafaţă, dar şi de subsol. Complexul va avea deschidere la Calea Chişinăului, dar şi la alte patru străzi, şi va exista o reţea de parcări subterane cu puncte de acces multiple.

Astfel, Silk District va fi primul complex rezidenţial&office „car-free“, oferind un mediu lipsit de aglomeraţie şi de autoturisme. Silk District va susţine conceptul de cartier ecologic, transportul în comun, mersul pe bicicletă şi pe jos, precum şi utilizarea maşinilor electrice, punând la dispoziţie infrastructura necesară, bine conectată la cea existentă. Parcurile, locurile de recreere şi locurile de joa­că sunt destinate dezvoltării unui cartier cu locuri plăcute şi răcoroase, unde oamenii pot lucra şi îşi pot petrece oricând timpul liber. Proiectăm pentru o amprentă verde, pentru a crea un complex rezidenţial ultramodern, dar în acelaşi timp, prietenos cu mediul“, a mai declarat Maggie Kitshoff. Aceasta a adăugat că imobilele din cadrul complexului vor deţine certificările BREEAM, standardul recunoscut internaţional pentru proiectare durabilă şi performanţă ecologică.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Întâlnire online între democraţii

Lucian DÎRDALA

Întâlnire online între democraţii

Deocamdată, administraţia Biden nu doreşte decât să reafirme leadership-ul american în spaţiul pe care mass media încă îl numeşte „lumea liberă”. Este greu de crezut că, în acest moment, Statele Unite au capacitatea ori dispoziţia să exercite presiuni semnificative asupra participanţilor mai puţin merituoşi, şi cu atât mai puţin asupra statelor neinvitate la summit, cum ar fi Turcia.

Filmuletul zilei

opinii

Identităţi în oglindă (II)

Florin CÎNTIC

Identităţi în oglindă (II)

Nimic mai firesc cu ocazia Zilei Naţionale decât o discuţie despre ce înseamnă „să fii român”. Evreu român.

Istoria (sau isteria) unui boxer

Radu PĂRPĂUȚĂ

Istoria (sau isteria) unui boxer

Era pe vremea lui Ceaşcă un boxer sas pe care-l chema Stumpf, ne spunea Ghiţă Mutu din plutonul nostru Ghiţă intrase la facultatea de textile de la Cisnădie, de unde ştia povestea cu Stumpf, care era de fel de pe acolo. 

Ministere „croite” şi răscroite

Nicolae CREŢU

Ministere „croite” şi răscroite

Mai mult decât oriunde altundeva, cel puţin pe aici, prin Europa, la noice declară „liderii” politichiei trebuie dat „la întors”, pe reversul de biată, mai dosnică, retorică a asigurărilor „liniştitoare” puse în circulaţie publică, mediatică. 

pulspulspuls

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Iaca ce aranjamente mai pun la cale nea Măricel şi mister Ciorăpel!

Pentru că tot am deschis ieri pârtia din acest sezon de iarnă cu ce se mai vorbeşte în lumea halatelor albe ca zăpada din târg, povestindu-vă cum s-a bătut palma ca mister Bazil Usturoi să rămână şef acolo unde est, şi pentru că vine vorba aşa de rar despre treburile astea extra-Covid din domeniu, am zis că numai bine să vă mai spunem una scurtă dar vioaie pe azi, că tot e miercuri, zi de post fără nicio dezlegare, nici la peşte, nici la vin sau undelemn. 

Caricatura zilei

Lapoviță

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.