Silk District - un cartier ecologic (partea a II-a)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

sambata, 16.10.2021

Articol sustinut de Prime Kapital

Silk District - un cartier ecologic ( partea a II-a)

GALERIE
23.04_1
  • 23.04_1
- +

Săptămâna trecută, în articolul ”Silk District - un cartier ecologic (partea I)” v-am prezentat primele două aspecte esențiale pe care Prime Kapital, renumitul dezvoltator care va construi Silk District, le-a luat în calcul pentru a atinge un obiectiv ambițios, asigurarea a minimum 30% din necesarul energetic al complexului rezidențial din surse regenerabile. Astfel, am amintit că cel mai cool cartier al Iașului va fi dotat cu panouri solare și fotovoltaice, precum și cu un sistem de încălzire centralizat.

Astăzi ne vom referi la celelalte două aspecte capitale pentru asigurarea unei eficiențe energetice maxime, condiție sine qua non în atingerea țintelor ecologice stabilite: folosirea de materiale eficiente energetic și pădurea urbană.

Materiale eficiente energetic

Anvelopanta unei clădiri (pereții exteriori, ferestrele, terasele, acoperișul) reprezintă cea mai importantă sursă de pierderi de energie. Prin urmare, pentru a obține o construcție cu eficiență energetică ridicată este important ca materialele utilizate la fațadă să asigure o bună izolație. Anveloparea corectă a unei clădiri îmbunătățește inerția termică a pereților exteriori și limitează pierderile. 

Pereții exteriori ai apartamentelor Silk District vor avea o grosime de 30 cm, fiind realizați din zidărie de cărămidă, tencuiți la interior și termoizolați la exterior cu termo-sistem de 15 cm grosime, ce oferă o izolație termică și acustică excelentă. Materialul folosit pentru izolație, vată minerală bazaltică, este rezistent și mărește confortul termic, prin înmagazinarea energiei termice și eliberarea acesteia treptat, în timp. Totodată, vata bazaltică este un material ignifug: nu arde și nu propagă focul, ci îi încetinește înaintarea, chiar și când căldura degajată depășește 1.000°C.

Pentru a limita pierderile în zona ferestrelor, la Silk District se folosește tâmplărie din PVC cu un grad sporit de izolare termică.

Alegerea materialelor amintite contribuie nu numai la obținerea unui confort termic ridicat, costuri reduse pentru încălzirea locuințe și diminuarea impactului asupra mediului, ci și la protejarea locuitorii complexului de poluare fonică.


 

O pădure urbană pentru o viață sănătoasă

Silk District va aduce în Iași prima pădure urbană din oraș. Peste 40.000 mp din totalul de aproximativ 100.000 mp ai proiectului rezidențial vor fi dedicați naturii, spațiilor verzi și de recreere, locurilor de joacă, aleilor și teraselor. 

Pădurea urbană Silk District va cuprinde circa 1400 de arbori și le va oferi rezidenților o oază de liniște și relaxare, cartierul fiind izolat de zgomotul orașului și ferit de poluare. Spațiile verzi vor cuprinde o varietate de specii endemice și plante aclimatizate, de la flori și ierburi ornamentale, până la arbuști și copaci. Vegetația va fi densă, atât la nivelul solului, cât și la nivelul copacilor. Se va pune accentul pe specii native, mai rezistente la secetă și mai puțin solicitante din punct de vedere al îngrijirii, care se apără mai bine de buruieni și de alte specii invazive, astfel încât nu va fi nevoie de pesticide. Prin selecția plantelor și felul în care sunt îmbinate, se creează ecosisteme ce reproduc interacțiunile din natură și care realizează funcții precum curățarea apelor pluviale, prevenția eroziunii solului, răcorirea naturală a mediului, absorbția de dioxid de carbon etc. Implementarea unor principii ecologice garantează dezvoltarea unui proiect de landscape integrat, a cărui îngrijire se va realiza cu costuri scăzute.

Toate informațiile despre primul proiect de tip brownfield din oraș pot fi găsite la https://silkdistrict.ro/

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Drum bun, cale bătută

Nicolae GRECU

Drum bun, cale bătută

Dacă Mirel Rădoi nu poate fi întors la echipa naţională pentru probabilele meciuri de baraj, FRF poartă o mare parte de vină.

Filmuletul zilei

opinii

Etimologicale pescăreşti (VIII)

Eugen MUNTEANU

Etimologicale pescăreşti (VIII)

A venit acum momentul ca să dedic câteva paragrafe admirabilei lotci lipoveneşti, indisolubil legată în memoria mea afectivă de explorarea apelor Dunării, pentru pescuit sau în alte scopuri.

Câteva notiţe la final de pelerinaj

pr. Constantin STURZU

Câteva notiţe la final de pelerinaj

Într-un context atât de dificil pentru ţară, era firesc să întâmpine extrem de multe provocări şi gazdele pelerinilor Sfintei Cuvioase Parascheva.

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Doctrina celor „două cetăţi”, de la medieval la modern sau de la mariaj fericit la divorţ zgomotos

Sfântul Augustin (354-430) arăta că într-o societate există laolaltă, însă fără amestecare, o cetate terestră, imperfectă şi coruptă, şi o Cetate Celestă, superioară din toate punctele de vedere. Cetăţeanul trebuie să se supună rigorilor autorităţii laice până acolo unde moralitatea creştină a acestuia este încălcată. 

pulspulspuls

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Iacătă şi legăturile senatoarei de Iaşi! Nu, nu cu Biserica, ci cu altcineva

Pentru că tot a făcut Şoşoaca cinste târgului care a ales-o anul trecut senatoare, venind la hramul Sfintei şi făcând şi olecuţă de circ, am zic că nu ar strica să vă prezentăm o fotografie mai de arhivă, din colecţia rară, că ar fi multe de comentat şi, mai ales, de băgat la cap dacă vrem să ştim de unde şi de către cine ne-a fost paraşutată pe listeaceastă revelaţie politică. 

Caricatura zilei

Artificii

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.