Silviu Macovei, candidat PSD Iași la Camera Deputaților: Este absolut necesar să avem un Pact pentru Sănătate! (P)
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 15.01.2021

Comunicat de presă

Silviu Macovei, candidat PSD Iași la Camera Deputaților: Este absolut necesar să avem un Pact pentru Sănătate! (P)

GALERIE
Silviu Macovei
  • Silviu Macovei
- +

Pandemia de COVID 19 a scos la iveală toate disfuncționalitățile sistemului românesc de sănătate, de la subdimensionarea personalului medical și până la circuite septice inexistente sau disfuncționalități în aprovizionare.

Este adevărat că nu am fost pregătiți pentru această epidemie globală. În același timp însă, România condusă de liberali a pierdut mai bine de 6 luni în care ar fi putut să se pregătească mai eficient. Dar nu s-a întâmplat așa.

Din aceste motive este absolut necesar să avem un PACT PENTRU SĂNĂTATE care să fie agreat, negociat, semnat și respectat de absolut toate partidele politice din țara noastră, INDIFERENT DE ALTERNANȚA LA GUVERNARE!

PSD a conceput Pactul pentru Sănătate, un document propus spre dezbatere publică și, evident, perfectibil. Însă, nu mai avem timp de pierdut, deja este prea târziu.

Iată câteva din prevederile esențiale ale Pactului pentru Sănătate propus de PSD:

- DEPOLITIZAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE: chiar dacă înțelegem motivele pentru care unele funcții de management din sănătate au nevoie de sprijin politic, pandemia a arătat că este o abordare complet greșită care trebuie abandonată. De aceea, managerii trebuie angajați exclusiv prin concurs, pe baza unor competențe precise și cuantificabile transparent.

- DEBIROCRATIZAREA SISTEMULUI DE SĂNĂTATE: sunt mult prea multe circuite ale „hârtiilor” ceea ce face extrem de greoi procesul de decizie și verificare. Mai mult, trebuie să renunțăm la a ne „acoperi” cu hârtii și să definim clar responsabilitățile fiecăruia în sistem.

- UN PARTENERIAT „LOIAL” între autoritățile locale și cele centrale în privința investițiilor și gestionării spitalelor din România: este poate cel mai dificil punct fiindcă relația între diferitele niveluri de autorități a însemnat mult timp doar pasarea responsabilității de la unii la alții. Este nevoie de colaborare coerentă în administrarea unităților medicale, pentru finanțarea lor și pentru managementul resurselor umane.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Iași, executat de SC Grupul de Presă Medianet SRL, site: www.ziaruldeiasi.ro, cod mandatar financiar 11200020

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

UDMR, Trump, Şoşoacă

Claudiu RAUS

UDMR, Trump, Şoşoacă

Da, nu e la modă, dar haideţi să vedem şi partea bună a ceea ce considerăm îndeobşte că este mai rău în politica românească!

Filmuletul zilei

opinii

Veşti din Lumea Nouă

Alexandru CĂLINESCU

Veşti din Lumea Nouă

Revista Le Point consacră săptămâna aceasta un excelent dosar „noilor fanatici”. E vorba de ravagiile pe care le fac ideologia decolonială, delirul identitar, discursurile dogmatice, cenzura, intimidarea, confuzia întreţinută în mediile universitare etc. E aiuritor ce teze de doctorat se pot susţine acum. Două exemple, printre multe altele: „Decolonizarea lui Venus: mitul naşterii Afroditei, receptarea clasică în Renaştere şi constituirea unui corpus teoretic estetico-decolonial” sau „Studiu queer şi decolonial al literaturii irlandeze”.

Brian May

Neculai SEGHEDIN

Brian May

Da, este vorba de acel Brian May, de la formaţia Queen, cel care a compus „We Will Rock You”, „Save Me”, „Who Wants to Live Forever”, „Too Much Love Will Kill You”, „The Show Must Go On” ş.a. May este, poate, dintre artiştii celebri ai lumii, cel care are şi o briliantă carieră ştiinţifică. 

Aritmetica lui Chirieac

Nicolae CREŢU

Aritmetica lui Chirieac

Pentru cine urmăreşte, măcar din când în când, „ecourile” în media ale actualităţii politice postelectorale, ca aceea de acum, ar fi un joc ademenitor să anticipezi, încă de la anunţarea rezultatelor votului, „ariile” preferate ale „tenorilor”/hosts, sau „abonaţi” ca invitaţi-analişti, în funcţie de atâtea semne mai vechi, acumulate, de înregimentare. 

pulspulspuls

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Vorba e de arginţi, tăcerea e de aur lingou, dar tot tabla cutată vedem că are valoare la Iaşi

Tensiune mare zilele acestea în Cejăul de la casa cu pătrate, stimaţi telespectatori, şi asta zice-se că mai ales după ce prezidentul Iohannis a avut o reacţie foarte dură la adresa şefului de acolo, dom’ Costel, aşa cum ştiţi. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.