Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Simona a intrat în priză

GALERIE
halep-simona-sydneykuznetova-svetlana
  • halep-simona-sydney
  • kuznetova-svetlana
- +

 Jucătoarea română s-a calificat în semifinalele turneului de la Sydney, învingând-o pe Karolina Pliskova şi se va confrunta cu Svetlana Kuzneţova. Marius Copil, la doi paşi de tabloul principal la US Open

 
 
* După ce a început cu stângul anul 2016 (prin abandonul de la Brisbane), Simona Halep, continuă greu, dar strălucit, în turneul Premier de la Sydney. Ea s-a calificat în semifinală, după ce a învins-o cu 6-4, 7-5 pe cea de-a cincea favorită, jucătoarea cehă Karolina Pliskova (11 WTA) cu 6-4, 7-5. Românca a câştigat al doilea meci pe care l-a disputat în acest an după o oră şi 38 de minute.
Simona a trecut cu bine primul examen important al acestui sezon, întâlnirea cu Pliskova, o jucătoare de 1,86 metri înălţime, care "cochetează" cu Top 10 WTA (a fost pe locul 7 în august 2015). Partida a fost tensionată, cu reuşite, dar şi cu multe greşeli neforţate de ambele părţi - 33, Halep şi 43, adversara ei - un meci tipic pentru începutul de an. Românca a căutat să o ţină în spatele terenului pe rivală, cu mingi lungi, să o deplaseze cât mai mult pe destul de imobila sportivă cehă  şi să se ferească de lovitura de dreapta a acesteia. Din acest motiv, a trimis multe mingi în aut şi s-a enervat de multe ori, lovind cu racheta terenul. Ca de obicei, sportiva din Constanţa a alergat mult şi a acoperit foarte bine terenul, fără să mai acuze probleme la tendonul lui Ahile, ca în meciul de marţi, cu Caroline Garcia. Simona Halep s-a apărat foarte bine în momentele de agresivitate ale Karolinei Pliskova, iar serviciul româncei a fost mai eficient, cu 70 la sută proporţia de reuşită a primului. La rândul ei, Pliskova a căutat să evite backhandul Simonei Halep şi să fie cât mai ofensivă. însă  cea mai productivă sportivă în materie de “aşi” în 2015 a servit imprecis (49% la primul), lipsindu-i astfel principala armă. Jucătoarea din Cehia a avut momente de revenire în joc şi posibilităţi de preluare a controlului partidei, pe care însă le-a risipit. Meciul a început cu câte un joc câştigat de fiecare sportivă, apoi Halep a profitat de imprecizia adversarei sale şi s-a distanţat la 5-1. A urmat o "pană de curent" în jocul româncei, astfel că Halep a pierdut zece mingi la rând şi scorul a devenit 5-4 pentru ea, înainte de a servi pentru set. În acel moment, ambele jucătoare au cerut intervenţia antrenorilor lor. Darren Cahill i-a transmis Simonei  să fie relaxată să se gândească la importanţa jocului următor, dar să nu îl privească precum unul decisiv. Românca a ieşit din impas şi a închis setul cu 6-4, la a doua minge, nu înainte de a salva o posibilitate de 5-5. Simona Halep a menţinut forma pozitivă în primul game din setul secund, a condus cu 40-0 pe serviciul jucătoarei din Cehia, dar Pliskova a servit doi aşi şi a pus o minge în colţul terenului. Tot Pliskova şi-a trecut pe tabelă jocul, profitând de două erori neforţate ale adversarei. şi Halep şi-a fructificat serviciul, după un gsmr lung, apoi a reuşit break-ul şi s-a desprins la 3-1 şi ulterior la 4-2. Sportiva cehă nu a cedat şi a egalat la 4. Au urmat alte trei break-uri la rând. La 6-5 pentru ea, Simona l-a chemat din nou pe Cahill, care i-a cerut elevei sale să aleagă singură cum va juca următorul game. Românca a mers pe mâna ei şi, la fel ca în finalul primului set, a pus capăt meciului la a doua minge, după ce a salvat o posibiliate de break.
În faza următoare, Simona va evolua împotriva jucătoarei ruse Svetlana Kuzneţova (25 WTA), care a învins-o, pe italianca Sara Errani (19) cu scorul de 7-6, 6-0. Kuzneţova şi-a adjudecat în mod spectaculos primul set, la tie-break, după ce italianca a condus cu 5-1, scor la care rusoaica a salvat trei mingi de set. Errani a fost afectată de această revenire spectaculoasă a adversarei sale. Simona Halep, 24 de ani, şi Svetlana Kuzneţova, 30 de ani, fostă ocupantă a locului II mondial în 2007, s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, sportiva din Constanţa conducând cu 3-2. Ultima lor partidă a avut loc în sferturile de finală ale turneului de la Roland Garros, ediţia 2014,  Simona Halep câştigând  cu 6-2, 6-2 În celelalte partide din sferturile de finală la simplu, s-au înregistrat rezultatele: Monica Puig (Puerto Rico, 94) – Samantha Stosur (Australia, 27) 6-4, 6-4; Belinda Bencic (Elveţia, 14) – Ekaterina Makarova (Rusia, 23) 6-0, 2-6, 6-4. 
Un rezultat deosebit a realizat şi Raluca Olaru, în proba de dublu, împreună cu kazaha Iaroslava Şvedova. Cele două s-au calificat în semifinale, după ce au învins perechea favorită nr. 4, Timea Babos / Katarina Srebotnik (Ungaria / Slovenia), scor 6-3, 6-4. Însă, în penultima fază, ele vor întâlni cuplul favorit nr. 1, Martina Hingis / Sania Mirza (Elveţia / India), care a dispus cu 6-2, 6-3 de cuplul chinez Liang Chen / Peng Shuai. Celelalte sferturi de la dublu: Chan Hao Chang / Chan Yung Jan (Taiwan) – Klaudia Ignacik / Laura Siegemund (Germania) 6-2, 6-2;
* Partida din turul II al turneului de la Hobart, dintre Monica Niculescu (38) şi britanica Heather Watson (53) s-a întrerupt din cauza ploii. În momentul întreruperii, scorul era de 6-7, 6-2, 3-1 pentru Watson, englezoaica având un break în faţă, în setul decisiv. Învingătoarea acestei partide o va întâlni în sferturile de finală pe suedeza Johanna Larsson (54 WTA).
* Marius Copil (109 ATP) a ajuns în turul doi al calificărilor la Australian Open, după ce l-a învins pe italianul Gianluca Naso (223),  cu scorul de 7-6, 6-4, după 89 de minute de joc. La scorul de 3-3, meciul lui Copil cu Naso a fost întrerupt din cauza căldurii, la Melbourne fiind înregistrată o temperatură de 43 de grade Celsius. În turul doi, Marius Copil va juca în compania bosniacului Mirza Basic (137), care a trecut cu 7-6, 6-4 de Mathias Bourgue (Franţa, 227). Dacă va trece de Basic, Copil va întâlni în meci decisiv pe învingătorul partidei dintre italianul Lorenzo Giustino (261) şi indonezianul Saketh Myneni (168). Italianul a reuşit în primul tur să învingă unul dintre favoriţii calificărilor, slovacul Lukas Laczko (112 ATP), scor 6-4, 7-6.
Singura prezenţă românească pe tabloul de calificări feminin este Patricia Ţig (123 WTA).. Ea o va întâlni în primul tur pe sportiva cehă Barbora Krejcikova, locul 185 mondial. În cazul în care va accede în turul doi, ţig va juca în compania învingătoarei din meciul dintre spaniola Silvia Soler (147) şi japoneza Hiroko Kuwata (189).
 
 
 

    

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri