Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Simona, cosmetizează-ţi serviciul!

GALERIE
Zhengqinwen
  • Zhengqinwen
- +


Declaraţie spumoasă a jucătoarei române după ce s-a calificat, la capătul unui meci infernal cu elveţianca Viktorija Golubic, în semifinalele turneului de la Melbourne *Simona a ajuns și în finală

 

Simona Halep (20 WTA), a doua favorită, s-a calificat în semifinalele turneului Melbourne Summer Set 1, după ce a învins-o, ieri noapte cu scorul de 6-2, 5-7, 6-4, pe elveţianca Viktorija Golubic, locul 43 WTA. Simona Halep a fost aproape să piardă un meci pe care l-a avut în mână, conducând cu 6-2, 4-2. Cu excepţia serviciului, Halep a făcut cel mai bun set din acest an în prima parte a întâlnirii de pe Rod Laver Arena. Agresivă, precisă, cu un rever ca în zilele bune, jucătoarea română a zburdat pe teren, şi-a ţinut adversara în mişcare continuă, a alergat-o cu mingi trimise dintr-o parte în alta a terenului şi a punctat spectaculos. Fostul lider WTA nu a putut ţine această evoluţie la cote înalte pe parcursul întregii întâlniri. De la mijlocul setului secund, când conducea cu 6-2, 4-2, Halep a început să-şi piardă atuul cu care dominase până atunci, ofensiva exactă. O scădere de nivel de joc provocată de serviciul ei slab, dar şi de o adversară care, după începutul modest, s-a metamorfozat surprinzător odată cu trecerea timpului. Jocul artistic al elvenţiencei de 29 de ani, fără forţă exagerată, a fost o vreme pe placul Simonei. Cu o impresie iniţială de jucătoare rigidă, Golubic părea că va fi răpusă uşor de Halep. Dar sportiva din Elveţia a ieşit subit din starea de anchilozare şi a trecut la atac când adversara ei se apropia de victorie. A simţit că Simona scapă jocul din mână şi nu a iertat-o. Precizia loviturilor elveţiencei a urcat rapid, pe măsură ce presiunea venită de pe partea cealaltă a terenului a scăzut.

Nervii şi-au făcut loc din ce în ce mai mult în psihicul ambelor jucătoare, rachetele au zburat pe teren şi jocul a căpătat accente dramatice, în setul decisiv. De la puncte încheiate repede la început s-a ajus la schimburi lungi, epuizante. Furia a ţinut-o în viaţă pe Simona Halep, care, incapabilă de multă vreme să-şi facă serviciul, a reuşit aproape miraculos să câştige. Meciul a început cu cinci break-uri la rând, clare, aproape fără reacţie din partea jucătoarei aflate la serviciu. Primul l-a reuşit fostul lider WTA, care în game-ul următor a comis trei duble greşeli (11 în total). Tot Halep a fost prima care şi-a fructificat serviciul, la 3-2, un joc dintr-o serie de şase câştigate la rând. Setul I a curs rapid şi i-a revenit jucătoarei române, cu 6-2, după 26 de minute. Sportiva elveţiană şi-a fructificat în premieră serviciul în setul al doilea, la 0-2. Cu avantajul break-ului din primul ghem, Halep a menţinut distanţa faţă de rivală până la 4-2. Golubic a reuşit să egaleze la 4, după un break în jocul al optulea. Sportiva din Constanţa a făcut rebreak şi a servit pentru meci, prost ca de multe ori la Melbourne, în acest an. Golubic a profitat, a egalat şi a prelungit seria de game-uri câştigate la rând, închizând setul, 7-5, după o oră şi 24 de minute de la start.

În decisiv, seria break-rebreak s-a repetat de patru ori. De data aceasta, Golubic a fost jucătoarea care şi-a fructificat prima dată serviciul, la 2-2. Greu de tot, Halep a egalat la 3, a avut minge de 4-3, a ratat-o şi apoi a salvat patru mingi de break, între care un 0-40, pentru a pune din nou egalitatea pe tabelă, 4-4. La acest scor jucătoarea din Constanţa a reuşit un punct imposibil, dintr-o defensivă totală, în care a trimis de trei ori mingea peste fileu din poziţii foarte dificile, pentru a obţine un nou break, cel de 5-4. După ce a salvat două mingi de 5-5, pe propriul serviciu, Simona Halep a reuşit să obţină victoria, cu 6-4, după două ore şi 34 de minute de joc. Simona Halep  a evoluat  în penultimul act cu chinezoaica Zheng Qinwen (126 WTA), venită din calificări, care a trecut, în sferturi, cu scorul de 7-6, 7-6, de croata Ana Konjuh (67 WTA). Simona a câștigat cu 6-3, 6-2 în 95 de minute și va juca finala cu japoneza Naomi Osaka sau rusoaica Veronika Kudemertova (News.ro)

„My serve was shit”

Simona Halep a declarat, după meci că serviciul ei a fost de rahat: „A fost foarte dificil. Nu am crezut cu adevărat că pot câştiga acest meci, dar am luptat până la capăt. Sunt foarte mândră de asta, pentru că în trecut am muncit foarte mult în sensul acesta. Tot creditul pentru Viktorija, pentru contribuţia ei la acest meci frumos. Sunt fericită că am fost un pic mai puternică în final şi am putut să câştig acest meci. Înseamnă mult. Nimic nu a mers astăzi, serviciul meu a fost de rahat, trebuie să spun asta, îmi cer scuze pentru cuvânt, dar chiar aşa a fost. Am luptat mult cu mine însămi azi, a fost dificil să-mi controlez emoţiile, dar ea m-a adus în această situaţie, a pus presiune pe mine şi mi-a fost greu să mă descurc. Dar dacă vrei să câştigi, nu trebuie să renunţi, asta am făcut astăzi şi sunt foarte fericită că am reuşit”, a declarat Simona Halep, la interviul pe teren.

În cealaltă semifinală se vor întâni prim-favorita japoneză Naomi Osaka (13 WTA) şi rusoaica Veronika Kudermetova (31 WTA). Osaka a trecut într-o oră şi 15 minute de germana Andrea Petkovic, locul 75 mondial, scor 6-1, 7-5. Kudermetova (favorită nr. 3) a dispus cu 6-2,4-6, 7-5 de altă rusoaică, Anastasia Potapova (69 WTA).

Meciul dintre Halep şi Zheng va avea loc în noaptea de astăzi pe mâine, în jurul orei 4:00. fiind al doilea al zilei pe Rod Laver Arena. În semifinale, Osaka va evolua cu Veronika Kudermetova (Rusia/locul 31 WTA şi cap de serie 3), care a învins-o pe compatrioata sa Anastasia Potapova (locul 69 mondial), scor 6-2, 4-6, 6-0.

Anisimova a trecut şi de Irina

Irina Begu (62 WTA) a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-2, 3-6, 2-6 de americanca Amanda Anisimova (78) , în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 250 Melbourne Summer Set 2. Pe Rod Laver Arena, Begu a avut în faţă o adversară extrem de generoasă în primul set. Fără să facă altceva decât să servească bine şi să pună mingea în teren, românca s-a văzut cu avantaj de 5-0 după 20 de minute de joc. Americanca a dat mingea oriunde, numai în teren nu, din toate poziţiile. Begu a fost la două puncte (40-40) de un „colac”, pe propriul serviciu, dar Anisimova a reuşit să salveze aparenţele şi să pună şi ea două game-ui pe tabelă. La 5-2, Begu nu şi-a mai pierdut serviciul şi a închis setul, cu 6-2, după 33 de minute.

Anisimova, fostă numărul 21 mondial, şi-a mai corectat jocul în setul al doilea. Întâi serviciul, mult mai precis şi eficient, apoi returul, cu care a pus-o în dificulate pe jucătoarea română. Begu nu a schimbat nimic în evoluţia ei, a mers tot la siguranţă şi a mizat pe defensivă. Până la 3-3, cele două sportive şi-au fructificat serviciul. La acest scor, Begu a avut o minge de break, pe care a ratat-o, apoi a irosit cinci mingi de 4-4, două la rând. Anisimova a obţinut break-ul la prima şansă ivită şi apoi a egalat la seturi, cu 6-3, după o oră şi 13 minute de la start. Jucătoarea americană a jucat mai bine în decisiv, iar Irina nu a ai rezistat fizic. La 2-2, românca şi-a pierdut clar serviciul şi imediat adversara ei a ridicat scorul la 4-2. Irina Begu a avut multe şanse să revină în joc în ghemul al şaptelea, dar nu le-a fructificat şi a trebuit să se recunoască învinsă, după 2-6 şi după o oră şi 48 de minute. Amanda va juca în semifinală cu rusoaica Daria Kasatkina (26 WTA), care a dispus cu 7-5, 6-1 de spaniola Nuria Parizzas. Celelalte două sferturi: Aliaksandra Sasnovici (Belarus) – Clara Tauson (Danemarca) 6-3, 2-0 ab; Ann Lee (SUA) – Kamilla Rahimova (Rusia) 6-1, 7-5.

* Australianca Ashleigh Barty, lider mondial, s-a calificat, ieri, în semifinalele turneului de categorie WTA 500 de la Adelaide. Ea a trecut în sferturi de americanca Sofia Kenin (12 WTA), scor 6-3, 6-4. Adversara lui Barty din semifinale va fi poloneza Iga Swiatek (9WTA), care a trecit de Viktoria Azarenka (27 WTA). În cealaltă semifinală se întâlnesc Elena Rîbakina (14 WTA, Kazahstan) şi japoneza Misaki Doi (105).

* Spaniolul Roberto Bautista a adus calificarea selecţionatei ţării sale în finala competiţiei masculine de tenis pe echipe ATP Cup, după o luptă dură împotriva polonezului Hubert Hurkacz, în faţa căruia s-a impus în trei seturi, 7-6, 2-6 7-6,i eri la Sydney. În primul meci din cadrul acestei întâlniri, spaniolul Pablo Carreño (20 ATP) s-a impus fără probleme, cu 6-2, 6-1, în faţa polonezului Jan Zielinski, locul 860 mondial. Ibericii vor înfrunta în finala ATP Cup 2022 câştigătoarea duelului dintre Rusia, deţinătoarea trofeului, şi Canada.

* Rafael Nadal s-a calificat,ieri, fără joc în semifinalele turneului Melbourne Summer Set (ATP 250). Nadal, principalul favorit al turneului, a profitat de retragerea olandezului Tallon Griekspoor, şi va juca în penultimul act contra finlandezului Emil Ruusuvuori, care s-a impus fără emoţii în faţa slovacului Alex Molcan, scor 6-2, 6-1. În ultimul meci al zilei, Dimitrov, al treilea favorit, a câştigat dramatic în faţa olandezului Botic Van De Zandschulp, cu 6-7, 6-0, 7-5, după aproape trei ore de joc. În semifinale, Dimitrov va primi replica unui jucător venit din calificări, americanul Maxime Cressy, care s-a impus în faşa spaniolului Jaume Munar, cu 7-6, 6-4.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri