Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Simona Halep a abandonat la Sydney

GALERIE
halep-simona-upset
  • halep-simona-upset
- +

 

Ea nu a mai jucat partida din turul II, deoarece suferă de o infecţie gastrointestinală. Un site englez face inventarul retragerilor Simonei înainte de marile turnee

 
 
Jucătoarea de tenis Simona Halep, cap de serie numărul unu şi locul 3 WTA, s-a retras, ieri, de la turneul de la Sydney, din cauza unei infecţii gastrointestinale, înainte de a se disputa partida sa din primul tur cu jucătoarea cehă Karolina Pliskova. "În timpul turneului din China am contactat acest virus stomacal. Nu am jucat trei zile şi am aşteptat să văd cum mă recuperez. Nu mă simt la capacitate maximă şi din această cauză am decis să mă retrag", a spus Simona Halep.  ''Sunt tristă pentru că nu pot juca la acest turneu. Am venit să joc şi nu e bine că fac această pauză. Trebuie să îmi revin şi să mă gândesc doar la tenis'', a mai spus Simona.
 Jucătoarea de tenis şi-a liniştit suporterii, afirmând că speră să fie aptă pentru Australian Open. "Cu problemele la stomac nu ştii niciodată, dar sper să mă refac în două, trei zile şi să pot să mă pregătesc pentru Australian Open. Sunt mult mai încrezătoare acum faţă de anul trecut. Am avut un start bun de sezon. Am câştigat la Shenzhen şi am jucat mai bine de la meci la meci. Nu este o presiune mai mare pe mine, dar trebuie să cred că pot face mai mult decât sfertul de finală de anul trecut", a precizat Halep. Simona a fost înlocuită pe tabloul principal de o jucătoare “lucky loser”, americana Nicole Gibbs, care a pierdut întâlnirea contra Karolinei Pliskova cu 0-6, 0-6!!!
 
Lanţul suspiciunilor
Faptul că Simona nu se află la prima sa retragere înaintea unui turneu important, sau după unul victorios, crează unele suspiciuni şi nu numai î       n opinia publică din ţară (suspicioasă prin definiţie), dar chiar şi în străinătate. Astfel, site-ul britanic live-tennis.com a scris , că Simona Halep are o istorie a meciurilor pierdute "devreme" sau a retragerilor de la turneele care preced un Grand Slam. "În ciuda problemelor de sănătate, Halep - care are mai degrabă o istorie a meciurilor pierdute devreme sau a retragerilor la evenimentele care preced un Grand Slam - este încrezătoare că va fi bine la Australian Open, competiţie ce începe luni, la Melbourne. Ea are câteva meciuri câştigate în 2015, la Shenzen, deşi nu în faţa celei mai puternice opoziţii. Halep a întâlnit o singură jucătoare din Top 50 în drumul spre titlu, pe Timea Bacsinszky, locul 47 WTA", a notat sursa citată. Nu este pentru prima dată când Simona este în atenţia presei internaţionale pentru faptul că se retrage înaintea unor competiţii importante. La începutul lunii octombrie 2014, L'Equipe a criticat decizia româncei de părăsi China Open după ce a acces în sferturile de finală, precizând că ea este la al treilea abandon de acest fel înaintea unui turneu important şi ar trebui stabilit dacă este doar o coincidenţă. Jucătoarea din Constanţa era atunci pe locul 2 WTA şi cap de serie numărul 2 şi a părăsit China Open din cauza unei accidentări suferite la coapsa stângă.
 
Abandon strategic? Greu de crezut!
Totuşi, este greu ca un sportiv să abandoneze la un turneu în care a fost înscris înainte de a disputa vreun meci, fără motive serioase, din cauza despăgubirilor care le-ar putea cere organizatorii. Dacă ar fi vrut să sară intenţionat peste Sydney, ea ar fi putut pierde prima partidă, ceea ce demonstrează de asemenea că retragerea Simionei a fost justificată pe motive de sănătate. De altfel, organizatorii turneului de la Sydney şi-au dat seama de situaţia reală a Simonei: ''Ne pare rău să primim vestea că Simona a fost nevoită să se retragă din turneu din cauze medicale şi îi urăm recuperare rapidă, în timp pentru Australian Open. O aşteptăm la Sydney anul viitor'', a declarat directorul turneului de la Sydney, Alistair MacDonald. De exemplu, alte trei sportive de Top 10 au părăsit turneul de la Sydney: Caroline Wozniacki a abandonat în partida cu Barbora Zahlavova (Cehia), iar ieri, în turul II, alte două favorite au părăsit turneul: Agnieszka Radwanska (nr. 3) a fost eliminată cu 6-3, 6-7, 2-6 de către spaniola Garbiñe Muguruza, iar Ekaterina Makarova (nr. 6), o posibilă adversară a Simonei în turul III, a fost eliminată de o altă jucătoare iberică, Carla Suarez , cu 6-4, 1-6, 4-6. Ambele după ce au câştigat primul set. Şi încă un fapt interesant, cele două spaniole pomenite mai sus, fac dublu împreună şi au abandonat înaintea primei întâlniri cu Caroline Garcia / Katarina Srebotnik (Franţa / Slovenia). Şi dacă retragerile nu sunt de ajuns, a abandonat şi bulgăroaica Ţvetana Pironkova, la 4-6, 4-1 cu americana Madison Keyes.
 În alte partide ale zilei de la Sydney s-au înregistrat rezultatele: Barbora Zahlavova (Cehia) – Samantha Stosur (Australia) 7-6, 6-2; Petra Kvitova (Cehia) – Peng Shuai (China) 6-1, 7-5; Jarmila Gajdosova (Australia) – Dominika Cibulkova (Slovacia) 1-6, 6-3, 6-4; Angelique Kerber (Germania) – Daria Gavrilova (Rusia) 6-7, 7-6, 6-3.
 
 
Mergem bine la dublu
Dacă săptămâna aceasta am rămas fără Simona, dublurile noastre merg foarte bine: tot la Sydney, dar în turneul masculin, Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer au trecut cu 6-2, 7-6 (69 min.) de perechea australiană James Duckworth/Chris Guccione. În turul II, Horia şi Juls par a avea tot adversari accesibili, perechea Benjamin Becker / Nicholas Monroe (Germania / SUA), 6-4, 7-6 cu Marin Draganja / Henri Kontinen (Croaţia / Finlanda). La simplu, s-a putut consemna primul meci după o pauză de zece luni al argentinianului Juan Martin del Potro (ajuns pe locul 338 în clasamentul mondial, după ce a ajuns pe poziţia a patra şi a câştigat US Open!). “Delpo” s-a mişcat bine şi a învins cu 6-3, 7-6, un jucător bun, ucraineanul Serhi Stahovski. Operat la încheietura mâinii stângi în martie 2014, argentinianul în vârstă de 26 de ani, a primit un wild-card din partea organizatorilor turneului de la Sydney. El va juca în turul următor cu italianul Fabio Fognini.
În Noua Zeelandă, la Auckland, perechea Florin Mergea/Dominic Inglot (România/Marea Britanie) s-a calificat în sferturi după o victorie cu 6-3, 7-6 (76 min). în faţa cuplului Santiago Giraldo/João Sousa (Columbia/Portugalia). În sferturi, ei vor întâlni învingătorii partidei dintre perechea columbiană Juan Sebastian Cabal / Robert Farah (nr.3) şi  cuplul neo-zeelandez Artem Sitak/Michael Venus. La Hobart, în turneul feminin de 250.000 de dolari, perechea Monica Niculescu/Vitalia Diatcenko (România/Rusia) a beneficiat de abandonul principalei echipei favorite, Cara Black/ Zheng Saisai  (Zimbabwe/China) s-a calificat în sferturile unde va întâlni perechea Jana Cepelova/Alicja Rosolska (Slovacia/Polonia), care a trecut, cu scorul de 4-6, 6-4, 10-4, de cuplul Chuang Chia Jung / Eva Hrdinova (Taiwan/Cehia). Reamintim că la Sydney şi perechea Raluca Olaru / Lara Arruabarrena este calificată în turul II.
În fine, au început calificările pentru Australian Open, în turneul masculin, la care participă şi Marius Copil (194 ATP). Marius va avea chiar din primul tur un adversar tare, uruguayanul Horacio Zeballos (124), cu care nu s-a întâlnit niciodată.
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri