Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Simona Halep: Am incredere in mine si sper ca voi juca un tenis de calitate la US Open

GALERIE
Simona Halep
  • Simona Halep
- +

Jucatoarea de tenis Simona Halep s-a declarat increzatoare in forma sa actuala si a afirmat ca spera sa ajunga cel putin pana in sferturile de finala la US Open, ultimul Grand Slam al anului, care va incepe luni la New York.

"Imi place foarte mult terenul de aici, este exact stilul meu. Joc foarte rapid, imi place sa lovesc mingile foarte devreme si sa stau aproape de linia de fund. Am facut deja cateva antrenamente, simt mingea, am incredere in mine si sper ca voi juca un tenis de calitate", a declarat, sambata, Halep in prima conferinta de presa sustinuta la New York.

Intrebata care este obiectivul sau la US Open, romanca a declarat, zambind: "Sa ajung pana in sferturile de finala, ca sa-mi asigur permis de acces pe viata". Ea s-a referit la asa-numitul "Club Final 8" in care sunt inclusi toti jucatorii care ajung fie intr-un sfert de finala la individual fie intr-o semifinala la dublu, la un turneu de Grand Slam, pentru care primesc acces gratuit la turneul respectiv pe tot restul vietii si alte beneficii.

Ea a declarat ca se concentreaza deja la primul meci, in care o va intalni pe americanca Danielle Collins, luni, prima intalnire care va deschide oficial competitia pe arena Arthur Ashe, cel mai mare stadion de tenis din lume. "Intotdeauna primul meci este dificil la orice competitie, asa ca trebuie sa ma concentrez, sa-mi dau toata silinta si sa castig meciul. Am facut progrese in jocul meu, serviciul meu s-a imbunatatit, lovesc cu reverul mai bine ca oricand, asa ca vreau sa continui aceasta evolutie si sa vad cat de departe pot ajunge", a spus Halep.

Despre arena principala de la Flushing Meadows unde va juca luni primul meci, pentru prima data in cariera sa, a spus ca i se pare "uriasa". "Da, am avut ocazia sa exersez pe stadionul Artur Ashe. Este urias. Foarte mare. E bine sa am aceasta experienta. Pana acum am dobandit experienta multor terenuri, asa ca sunt pregatita pentru orice. Trebuie doar sa imi fac jocul meu pe teren, cred ca asta este cel mai important lucru. Nu conteaza terenul pe care joci, ci doar sa faci cel mai bun joc", a precizat Simona Halep.

Simona Halep a raspuns intrebarilor jurnalistilor in prima conferinta de presa organizata, sambata, la centrul de presa din incinta arenelor de la Flushing Meadows, la care au participat primii jucatori cap de serie ai turneului. Printre intrebarile puse sportivei romance s-a facut referire si la religia ei crestin ortodoxa. "Da, credinta este importanta pentru mine, atat pe teren cat si in afara terenului. Cred in Dumnezeu. Nu merg la biserica in mod regulat, pentru ca nu am timp si nu este stilul meu, dar cred in El, si port anumite lucruri cu mine si cred in ele".

Simona Halep va evolua, in primul tur al US Open, impotriva jucatoarei Danielle Rose Collins, fara loc WTA, dar fosta ocupanta a pozitiei 553, care a primit un wild card.

Meciurile din cadrul US Open vor incepe, luni, la Flushing Meadows (New York).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri