Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Simona Halep cea zgârcită

GALERIE
kontaveit-anett
  • kontaveit-anett
- +

 

După ce a eliminat-o şi pe belgianca Elise Mertens de la Australian Open, românca a rămas singura jucătoare de la Australian Open care nu a cedat vreun set până acum. Ea va juca mâine cu estona Anett Kontaveit, pentru un loc în semifinale

Simona Halep a învins-o, ieri, cu scorul de 6-4, 6-4, pe belgianca Elise Mertens (17 WTA), calificându-se pentru a patra oară în sferturile de fnală ale Australian Open. În urma acestui rezultat, Halep va urca pe locul 2 WTA, după competiţia de la Melbourne.

Un meci greu a avut Simona Halep pe „Rod Laver Arena”, chiar dacă victoria înregistrată, din nou în două seturi, precum toate partidele jucate de ea la AusOpen 2019 ar arăta altceva. Ea a câştigat o dispută dură, cu mintea şi inima, cu un efort deosebit şi cu o tactică potrivită. Precizia, condiţia fizică optimă şi serviciul au fost atuurile Simonei Halep. Ea s-a postat în defensivă în partida cu Mertens, lăsându-i iniţiativa adversarei. Iar jucătoarea belgiană a atacat din start, a schimbat des şi repede direcţia minigii şi a căutat tot timpul să puncteze decisiv. Românca a aşteptat-o cu o apărare exactă, şi-a cântărit atent execuţiile, mai ales la retur şi a penalizat-o pe rivală atunci când a trebuit. Mertens a fost spectaculoasă în evoluţie, dar rispitoare cu punctele, spre deosebire de Halep, care a dat dovadă de cele mai multe ori de o precizie chirurgicală. Cu un serviciu la cote înalte, sportiva română a jucat inteligent, precis, cu un efort generos. Însă ea nu a fost tot meciul aşa. În setul al doilea, în care avea un avantaj considerabil, 3-0, cu două break-uri, românca şi-a mai pierdut din luciditate, iar Mertens, o jucătoare care cedează greu, a reintratv în partidă. Din fericire, campioana română nu şi-a pierdut stabilitatea psihică şi avut ultimul cuvânt împotriva tenacei jucătoare belgiene. Simona Halep a reuşit break-ul în setul I la scorul de 1-1, dar după ce a condus cu 3-1 a fost egalată şi întrecută de adversară, 3-4, în cea mai bună perioadă de joc a acesteia din urmă. Cu multă muncă, fostul lider WTA a pus apoi game după game pe tabelă, şase la rând. După primele trei, a închis primul set cu 6-4, în 50 de minute. În setul al doilea, Halep a condus cu 3-0, după două break-uri, dar şi-a redus apoi concentrarea şi Mertens a revenit în joc, apropiindu-se la, 2-3. Elise a reuşit egalarea la 4 şi apoi a rezistat la patru mingi de break ale jucătoarei române. Halep a reuşit până la urmă să obţină preţiosul break, de 5-4, şi să închidă partida, tot cu 6-4, după o oră şi 37 de minute de joc.

În continuare, Simona va juca mâine, cu jucătoarea estonă de 24 de ani Anett Kontaveit (31 WTA). Sportiva baltică, care a bătut-o anterior măr pe una dintre favorite (Belinda Bencic) a avut nevoie de două ore şi 42 de minute pentru a depăşi speranţa poloneză Iga Swiatek (56 WTA), scor 6-7, 7-5, 7-5. Kontaveit era aproape să scape victoria. Ea a condus cu 5-1 în setul decisiv, dar a fost egalată. În cele din urmă, estona a reuşit să se califice pentru prima dată în carieră în sferturile de finală ale unui turneu de Grand Slam, Simona Halep a câştigat cele două partide anterioare disputate cu Kontaveit, ambele în 2017, scoruri 6-2, 6-4, în sferturi, la Roma, şi 6-3, 6-0, în turul al doilea, la Miami.

Tot pe partea de tablou a Simonei Halep, spaniola Garbiñe Muguruza pare aproape de neoprit, după ce a escaladat vârful african Kilimandjaro şi a luat-o drept sfătuitoare pe fosta glorie Conchita Martinez. Muguruza a făcut ieri o nouă „victimă” după Elina Svitolina, învinsă în şaisprezecimi. Garbiñe a depăşit-o pe olandeza Kiki Bertens (10 WTA) cu 6-3, 6-3 după 68 de minute de joc. Este pentru a doua oară când Muguruza accede în sferturi la Australian Open, după ce a mai jucat în această fază şi în 2017. Iar ca tacâmul surprizelor să fie complet pe tabloul feminin, şi Angelique Kerber (18 WTA) a fost eliminată, scor 7-6, 6-7, 2-6 (două ore şi 37 de minute) de către rusoaica Anastasia Pavliucenkova (30 WTA), care anterior, o scosese din cursă pe a doua favorită Karolina Pliskova. Astfel, tabloul sferturilor feminine este complet: Ashleigh Barty – Petra Kvitova, Sofia Kenin – Ons Jabeur (astăzi), Anett Kontaveit – Simona Halep, Garbiñe Muguruza – Anastasia Pavliucenkova (mâine).

În optimile de finală ale probei de dublu feminin, perechea româno-niponă Monica Niculescu / Misaki Doi a fost eliminată de surorile taiwaneze Chan (Hao Ching şi Latisha), scor 6-7, 4-6.

Tot ieri s-au disputat şi ultimele meciuri din optimi pe tabloul masculin. Surpriza a fost realizată de elveţianul Stanislas Wawrinka (15 ATP), fost câştigător la Melbourne. „Stan the Man” l-a învins după trei ore şi 25 de minute pe favoritul numărul 4, rusul Daniil Medvedev, scor 6-2, 2-6, 4-6, 7-6, 6-2 la capătul unui meci despre care se poate spune că Wawrinka a „murit şi a înviat”.Un alt meci aşteptat s-a încheiat cu victoria clară a austriacului Dominic Thiem (5 ATP) în faţa francezului Gaël Monfils, scor 6-2, 6-4, 6-4. Germanul Alexander Zverev a administrat rusului Andrei Rublev (17) prima înfrângere din acest an (cu un triplu 6-4), iar meciul cel mai spectaculos a fost cel dintre liderul mondial, Rafael Nadal şi favoritul gazdelor, năbădăiosul Nick Kyrgios (23 ATP). Chiar dacă s-au jucat doar patru seturi, meciul a durat trei ore şi 38 de minute şi s-a încheiat cu victoria lui Rafa cu scorul de 6-3, 3-6, 7-6, 7-6. Astfel,

Germanul Alexander Zverev, locul 7 mondial, s-a calificat în sferturi la Australian Open, programul sferturilor finală ale Australian Open pe tabloul de simplu masculin, arată astfel Tennys Sandgren – Roger Federer, Milos Raonic – Novak Djokovic (astăzi), Rafael Nadal- Dominic Thiem, Stanislas Wawrinka – Alexander Zverev

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri