Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Simona nu şi-a menajat colega

GALERIE
halep-cluj
  • halep-cluj
- +

 

Halep a învins-o pe Gabriela Ruse cu 6-1, 6-2 şi joacă astăzi cu rusoaica Varvara Graceva în optimile turneului WTA de a Cluj

Simona Halep (18 WTA) s-a calificat în optimile de finală ale Transylvania Open de la Cluj, după ce a învins-o, miercuri, în prima manşă, cu 6-1, 6-2, pe Gabriela Ruse (85 WTA). Pe primul serviciu al Simonei Halep, Ruse a luat-o tare pe mult mai titrata ei adversară, cu retururi şi lovituri puternice, bine plasate către liniile laterale ale terenului. Agresivă şi inspirată din poziţie centrală, jucătoarea de 23 de ani a lăsat impresia că-i va face viaţa grea rivalei. Simona a părut descumpănită într-un prim game lung, s-a confruntat cu o minge de break şi s-a „scos” pană la urmă cu serviciul. Gabriela Ruse s-a stins subit după această scurtă evoluţie explozivă, pentru că fostul lider WTA a început să o pună în mişcare de-a lungul liniei de fund a terenului, situaţie în care Ruse nu este atât de precisă. Profitând de erorile Gabrielei, Halep s-a distanţat rapid la 5-0, înainte ca Ruse să-şi fructifice serviciul şi să pună şi ea un game pe tabelă. Jucătoarea din Constanţa a închis apoi setul, cu 6-1, după 29 de minute.

În setul al doilea, Ruse a încercat să fie din nou agresivă, s-a zbătut mai mult, a vrut să joace scurt pe serviciul ei, schimbând apoi brusc direcţia mingii. Ea a adus ceva echilibru în joc, dar greşelile comise, tot numeroase, au risipit puţinele momente de tenis de calitate. De partea cealaltă a fileului, Halep, superioară la toate capitolele, a continuat economicos şi şi-a ţinut adversara la distanţă cu un serviciu foarte bun. Din când în când, ea a reuşit puncte spectaculoase, de mare jucătoare, care au turnat plumb în picioarele Gabrielei Ruse. În turul următor, Simona va evolua cu rusoaica Varvara Graceva (81 WTA). Meciul va avea loc azi, după ora 18:00, pe terenul central şi va fi precedat (după 15:30) de o partidă interesantă între Emma Răducanu şi Ana Bogdan.

Înaintea partidei Halep-Ruse, s-a disputat meciul dintre favorita numărul 2, estona Anett Kontaveit (14 WTA), care vrea să-şi fructifice şansa de a juca la „Turneul Campioanelor” de la Guadalajara, şi jucătoarea sârbă Aleksandra Krunic (140). Kontaveit poate ajunge în Mexic doar dacă îşi adjudecă turneul de la Cluj, luând astfel locul tunisiencei Ons Jabeur. Deocamdată, Anett a câştigat fără mari probleme cu 6-3,7-5 şi o aşteaptă pe belgianca Alison van Uytvanck. Ucraineanca Anhelina Kalinina (59) a câştigat primul meci al zilei, cu germana Anna-Lena Friedsam (137), iar altă ucraineancă, Lesia Ţurenko (127) s-a calificat dramatic în faţa rusoaicei Anastasia Gasanova (146), scor 6-2, 7-5. Lesia a câştigat fără probleme primul set, al doilea s-a arătat echilibrat, dar spre final ucraineanca s-a confruntat cu probleme medicale ce păreau la un moment dat grave. Tocmai după ce a revenit pe teren, Lesia a strâns din dinţi şi a câştigat uşor cu 7-5.

Ultimul meci s-a disputat între românca Jaqueline Cristian (105 WTA) şi consacrata australiancă Ajla Tomljanovic (43) A câștigat Jaqueline, scor 7-6,7-5 și va întâlni în sferturi pe Simona Halep sau Graceva.

La dublu, româncele se descurcă excelent. Irina Begu şi Andreea Mitu s-au calificat în sferturi după ce au trecut cu 6-4, 6-3 de cuplul Amina Anşba / Anastasia Detiuc (Rusia/Cehia) şi vor juca cu o altă pereche românească, Monica Niculescu/Gabriela Ruse. De asemenea, Irina Bara şi georgianca Ekaterine Gorgodze au trecut de perechea germană Anna-Lena Friedsam/Mona Barthel, scor 7-5, 6-4. În runda următoare, Irina Bara şi Ekaterine Gorgodze vor întâlni, astăzi,perechea Alena Fomina/Ekaterina Iaşina (Rusia).

În afara partidelor menţionate anterior, astăzi se mai dispută meciul Irinei Bara cu ucraineanca Marta Kostiuk (după 12:30). La dublu, Alexandra Ignatik şi Andreea Prisăcariu vor întâlni echipa Aleksandra Krunic / Lesley Pattinama (Serbia / Olanda),

* Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău şi sud-africanul Lloyd Harris a fost învinsă cu 3-6, 0-6 de cuplul Rajeev Ram /Joe Salisbury (SUA / Marea Britanie), în prima rundă a probei de dublu din cadrul turneului ATP 500 de la Viena. Tecău şi Harris, la primul meci împreună, s-au înclinat după doar 50 de minute în faţa favoriţilor numărul doi.
 

 

Simona iese din top 20

Simona Halep a ieşit dintre primele 20 de jucătoare din lume, în topul virtual WTA, pentru prima dată după opt ani, după ce i-au fost retrase punctele aferente participării la Turneul Campioanelor din 2019. Halep a obţinut la Shenzhen, în urmă cu doi ani, 500 de puncte, pentru o victorie, în faţa Biancăi Andreescu, şi două înfrângeri, cu Elina Svitolia şi Karolina Pliskova. Anul trecut, WTA Finals nu s-a ţinut, din cauza pandemiei, astfel că abia acum i-au fost retrase româncei acele puncte. În acest moment, înainte de a debuta la Transylvania Open, Halep este pe locul 23, cu 2.408 puncte. Pentru a reveni în primele 20 de jucătoare ale lumii, Simona Halep are nevoie să câştige turneul de la Cluj. Mai multe jucătoare sunt afectate de pierderea punctelor de la Turneul Campionilor din 2019. Ucraineanca Elina Svitolina, finalista de atunci, este una dintre cele mai „păgubite”, ea urmând a ieşi din Top 10 WTA după coborârea de pe locul 6 pe 14 în ierarhia live şi după patru ani şi jumătate prezenţă între primele zece jucătoare ale lumii. În aceeaşi situaţie este Belinda Bencic din Elveţia (coborâre de pe locul 9 pe 17).

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri