anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 30.09.2022

COMUNICAT DE PRESA

Simpozion cu participare internaţională la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” – Filiala din Iaşi

GALERIE
simpozion
 • simpozion
- +

Institutul de Filologie Română „A. Philippide” – Filiala din Iaşi a Academiei Române, în colaborare  cu Asociaţia  Culturală  „A.  Philippide”  organizează,  în  cadrul Zilelor  Academice Ieşene, a XXI-a ediţie a Simpozionului internaţional al Institutului de Filologie Română „A.Philippide”: Interferenţe culturale, lingvistice şi geopolitice în spaţiul românesc, Iaşi, 21–23septembrie 2022. Simpozionul se va desfăşura online. Programul simpozionului se găseşte pesite-ul  institutului,  la  adresa:  https://www.philippide.ro/pages/simpozioane/2022/PROGRAM%202022%20IASI.pdf

La  simpozionul  din  21–23  septembrie  vor  fi  prezentate  87  de  comunicări.  Participă specialişti  din  Croaţia,  Germania,  Italia,  Portugalia,  Republica  Moldova,  România,  Serbia, Spania,  SUA,  Ucraina.  Din  România  participă  cadre  didactice  universitare,  cercetători, doctoranzi şi masteranzi din Bacău, Baia Mare, Bucureşti, Cluj-Napoca, Constanţa, Galaţi, Iaşi, Suceava, Timişoara.Simpozionul se desfăşoară pe mai multe secţiuni (Lingvistică, Istorie literară, Cultură si Identitate) urmărind abordarea complexă, interdisciplinară, a temei propuse. Vor fi prezentări de cărţi şi reviste reprezentative pentru activitatea ştiinţifică din cadrul Institutului de FilologieRomână „A. Philippide”. O secţiune este dedicată memoriei prof. univ. dr. Stelian Dumistrăcel.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce câştigă extrema dreaptă

Pavel LUCESCU

De ce câştigă extrema dreaptă

Tot mai mulţi din aşa-zisa lume civilizată strigă tot mai strident că vor o schimbare. Deocamdată nici ei nu ştiu cum şi către ce. Dar, ca de atâtea ori în istorie, se vor găsi mereu politicieni care vor ştii să călărească valul şi să ne vândă cu succes o nouă rundă de iluzii.

opinii

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

George PLEȘU

De la oraşul creativ, la cel al creatorilor (I)

Săptămâna trecută a fost lansată, fără prea mare tam-tam mediatic, dar cu reacţii bune în online, platforma orasulcreatorilor.com. În spatele ei sunt oameni din echipa care a realizat logo-ul Iaşului, care de data aceasta au invitat pentru consultări mai largi o serie de tineri implicaţi în industriile creative locale, în timp ce site-ul era încă în perioada de teste.

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Codrin Liviu CUȚITARU

Ego-grafii. Emil Brumaru (I)

Emil Brumaru era, în subsidiar, aidoma tuturor scriitorilor adevăraţi, fiinţa cea mai delicată cu putinţă - aproape fragilă, aş îndrăzni să observ - care-şi disimula, în identitatea (construită) de rebel al culturii, propriile temeri şi inhibiţii în faţa „infernului” din celălalt.

pulspulspuls

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Aripa fără scrupule a partidoiului local tocmai dă atacul la un proiect de milioane de iepuroi!!

Iată, dacă mai era nevoie, stimaţi telespectatori, dovada că şi în politichie este valabilă vorba aia că aşchia nu sare departe de trunchi şi unde altundeva puteam vedea mai bine o asemenea confirmare decât în familia fostului deputat Rachetă Patriot, hahalera universitară care a făcut de râs oraşul în ţară şi nu numai cu iniţiativa legii privind pensiile speciale, dar mai ales prin nenumăratele declaraţii şovine, patriotarde şi pompoase de tip vadimist. 

Caricatura zilei

Zbor anulat

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.