anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

sambata, 01.04.2023

Simpozion internaţional de geodezie

GALERIE
geodezie
 • geodezie
- +

Astăzi se desfăşoară ultimele evenimente din cadrul celei de-a V-a ediţii a Simpozionului Internaţional GEOMAT. Manifestarea ştiinţifică a debutat joi, pe data de 23 noiembrie, la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului (FHGIM) din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI).

Tema aleasă pentru ediţia de anul acesta este „Tehnologiile moderne de colectare şi prelucrare a datelor spaţiale“ (Geomatics and the new technologies of geospatial science), partenerii FHGIM fiind Uniunea Geodezilor din România, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Facultatea de Geodezie din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia şi Asociaţia Tinerilor Fotogrammetrişti din Iaşi. La eveniment au fost invitaţii experţi, cadre didactice şi studenţi din mai multe ţări pentru a participa la activităţile simpozionului.

„Suntem onoraţi că tot mai multe personalităţi ştiinţifice remarcabile din domeniu au răspuns afirmativ invitaţiei noastre, ceea ce reprezintă şi o recunoaştere a valorii învăţământului geodezic de la Iaşi“, a declarat prof. univ. dr. ing. Florian Stătescu, decanul FHGIM. În cadrul Simpozionului au fost programate mai multe prezentări de lucrări pe diverse teme ştiinţifice din domeniul geodeziei, cartografiei, fotogrammetriei şi teledetecţiei, cadastrului şi publicităţii imobiliare, al Sistemelor Informatice Geografice (GIS) şi al ştiinţelor de mediu cu aplicaţii în analiza spaţială a datelor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Greierii din capul „furnicuţei”

Nicolae GRECU

Greierii din capul „furnicuţei”

Cazul Dorinel Munteanu nu este izolat: climatul de scandal care domină fotbalul românesc, iniţiat de oameni de fotbal cu calităţi îndoielnice, este girat chiar de către zeii care au scos acum 30 de ani lumea în stradă.

opinii

Eufemismele (V)

Eugen MUNTEANU

Eufemismele (V)

Comentarea metamorfozelor mereu surprinzătoare ale fenomenului discursiv pe care îl numim eufemizare continuă pe marginea unor exemple din aria terminologiilor profesionale.

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Dorin DOBRINCU

Unionismul ca perdea de fum pentru goarnele Moscovei

Tema unionismului – în mod explicit unirea României cu Republica Moldova (sau invers) – a fost destul de populară în ultimul deceniu, în mai mare măsură la vest de Prut, în creştere la est de râu. Nu este de mirare că mulţi politicieni de la Bucureşti sau Chişinău, activişti de diverse orientări, cetăţeni în căutare de notorietate s-au agăţat de subiect şi l-au rostogolit în media, pe reţelele sociale, la manifestaţii felurite, la adunări electorale, conferinţe, l-au inscripţionat pe clădiri publice sau pe marginea căilor de comunicaţii.

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

Ioan STANOMIR

Constituţia de la 1923 şi posteritatea ei

La centenar, constituţia de la 1923 întruchipează paradoxurile epocii interbelice: mai mult decât oricare alt text, ea ilustrează reuşitele şi imperfecţiunile sistemului de guvernare al României Mari. Lichidată în 1938 de lovitura de stat carlistă, repusă în vigoare parţial la 1944, înlocuită cu ordinea totalitară comunistă, spre a fi invocată mai apoi în anii de după 1989, constituţia de la 1923 devine, o dată cu trecerea timpului, imaginea libertăţii pe care noile tiranii o înlătură. În posteritate, constituţia de la 1923 este mai elocventă şi memorabilă decât în intervalul ei de aplicare concretă. În lupta cu dictaturile secolului XX, legea fundamentală de la 1923 este mobilizată ca un semn al moderaţiei şi al domniei legii.

pulspulspuls

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

PULS

O fi ea mare, dar nici la pensie nu-i tihneşte lui dom’colonel. Cine i-a stricat tihna şi de ce?

Dacă e uichend, haideţi pe astăzi să fie una fără politicieni, că aşa ne-am şoptit în barbă acuma ceva vreme: măcar sâmbăta să nu-i mai vedem prin faţa ochilor pe aici pe la rubricuţă! Aşadar, să fie una cu „Bă, tu iar n-ai şapcă?”. Adicătelea cu ţaigheri şefi, foşti sau actuali. Iar pe astăzi avem veşti noi despre unul fost, actualmente pensionar baban. 

Caricatura zilei

România - Belarus

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.