Simpozion internaţional de geodezie
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 11.04.2021

Simpozion internaţional de geodezie

GALERIE
geodezie
  • geodezie
- +

Astăzi se desfăşoară ultimele evenimente din cadrul celei de-a V-a ediţii a Simpozionului Internaţional GEOMAT. Manifestarea ştiinţifică a debutat joi, pe data de 23 noiembrie, la Facultatea de Hidrotehnică, Geodezie şi Ingineria Mediului (FHGIM) din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“ din Iaşi (TUIASI).

Tema aleasă pentru ediţia de anul acesta este „Tehnologiile moderne de colectare şi prelucrare a datelor spaţiale“ (Geomatics and the new technologies of geospatial science), partenerii FHGIM fiind Uniunea Geodezilor din România, Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Facultatea de Geodezie din cadrul Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti, Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia şi Asociaţia Tinerilor Fotogrammetrişti din Iaşi. La eveniment au fost invitaţii experţi, cadre didactice şi studenţi din mai multe ţări pentru a participa la activităţile simpozionului.

„Suntem onoraţi că tot mai multe personalităţi ştiinţifice remarcabile din domeniu au răspuns afirmativ invitaţiei noastre, ceea ce reprezintă şi o recunoaştere a valorii învăţământului geodezic de la Iaşi“, a declarat prof. univ. dr. ing. Florian Stătescu, decanul FHGIM. În cadrul Simpozionului au fost programate mai multe prezentări de lucrări pe diverse teme ştiinţifice din domeniul geodeziei, cartografiei, fotogrammetriei şi teledetecţiei, cadastrului şi publicităţii imobiliare, al Sistemelor Informatice Geografice (GIS) şi al ştiinţelor de mediu cu aplicaţii în analiza spaţială a datelor.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.