Simpozion național organizat de Facultatea de Inginerie Chimică

luni, 27 mai 2024, 03:24
2 MIN
 Simpozion național organizat de Facultatea de Inginerie Chimică

Sâmbătă, 25 mai 2024, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași a găzduit a XII-a ediție a Simpozionului științific preuniversitar „High School Science Projects”, organizat de Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului „Cristofor Simionescu”. 

Evenimentul a avut loc într-un mod hibrid: online, prin intermediul platformei Google Meet, și offline, la clădirea facultății.

De asemenea, anul acesta, aproximativ 100 de elevi au luat parte la eveniment, fiind îndrumați de 35 de profesori din 27 de școli din 12 județe diferite: Brașov, Cluj, Dâmbovița, Galați, Gorj, Iași, Maramureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Vaslui, precum și din București.

Aproximativ 40 de lucrări participante au fost grupate de organizatori în 4 secțiuni în funcție de tematica lor, două în format online și două în format tradițional.

,,Merită menționată varietatea disciplinelor predate de cadrele didactice care participă cu elevi la concurs: chimie, biologie, fizică, protecția mediului, industrie alimentară, electrotehnică, electromecanică, electronică, automatizări și instruire practică, ceea ce conferă o mare diversitate a temelor abordate de elevi în lucrările înscrise în competiție”, au transmis organizatorii într-un comunicat.

După terminarea discursurilor, participanții au fost încurajați să participe la prezentarea de modă intitulată „Drapaje și ținute cusute din materiale reciclabile”, coordonată de prof. Gheorghița Ariton și prof. Loredana Nastasă de la Școala Profesională „Nicolae Bălăuță” din Șcheia, Iași.

Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă, în cadrul căreia elevii prezenți au avut posibilitatea de a câștiga diferite premii oferite de sponsorii celei de-a XII-a ediții a HSSP: Antibiotice S.A., Rodotex S.R.L., Rompetrol S.A., SalubrIS S.A. și S.C. Farmacia Elena S.R.L..

AICI pot fi vizualizate premiile obținute de participanți și imaginile surprinse în timpul desfășurării simpozionului, expoziției de pictură, paradelor de modă și tombolei.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii