Simpozion ştiinţific cu premii de 5.000 de lei la USAMV Iași. Are loc online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 19.05.2021

Simpozion ştiinţific cu premii de 5.000 de lei la USAMV Iași. Are loc online

GALERIE
USAMV-Iasi-1
  • USAMV-Iasi-1
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi va organiza şi anul acesta, pe 27 noiembrie, online, Simpozionul Ştiinţific dedicat în exclusivitate studenţilor de la licenţă, master şi doctorat din universitate sau din universităţile consorţiului USAMV-urilor din România.

 „Scopul Simpozionului este de a oferi studenţilor cadrul pentru prezentarea şi dezbaterea lucrărilor ce conţin rezultatele ştiinţifice şi tehnice obţinute de către participanţii din cele trei cicluri, pe parcursul pregătirii profesionale, precum şi de a facilita colaborarea ştiinţifică şi schimburile de idei între participanţi. Primele «descoperiri» pot fi mărturii ale unei educaţii temeinice, nu neapărat fructul vreunui talent special, deşi nu excludem nici această posibilitate”, a declarat prof.dr. Liviu Miron, prorector responsabil cu activitatea de cercetare ştiinţifică şi relaţiile internaţionale.

Lucrările Simpozionul Ştiinţific Studenţesc din acest an se vor desfăşura pe cinci secţiuni: Agricultură, Horticultură, Zootehnie, Medicină Veterinară şi Şcoli Doctorale. Studenţii străini care vor participa la manifestare se vor înscrie cu rezumatele lucrărilor ştiinţifice în limba engleză. USAMV Iaşi va acorda câte patru premii pentru fiecare dintre cele cinci secţiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistele USAMV Iaşi cotate B+. Vor fi premiate lucrările ştiinţifice care se vor evidenţia prin originalitate, calitatea cercetărilor şi modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor recompensa eforturile studenţilor participanţi este de 5.175 de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un trio pentru integrare

Lucian DÎRDALA

Un trio pentru integrare

Denumirea neoficială - „Trio Asociat” - are meritul că duce discuţia şi spre provocările zilei, nu doar spre ambiţiile de integrare din viitor. Dorinţa celor trei ţări de a coopera în vederea unei cât mai bune valorificări a potenţialului asocierii nu ar trebui să deranjeze instituţiile europene, chiar dacă acestea sunt atente să nu transmită celorlalţi membri impresia că ar reprezenta „plutonul secund” al Parteneriatului Estic.

Filmuletul zilei

opinii

Un altfel de test PCR

Florin CÎNTIC

Un altfel de test PCR

Pe 8 mai s-a comemorat un veac de la înfiinţarea Partidului Comunist din România prilej de sesiuni ştiinţifice vineri pentru prietenii de la Universitatea „Petre Andrei” şi de reflecţie pentru mine.

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Câteva lucruri despre „profesiunea de scriitor”

M-a întrebat odată cineva într-un interviu, dacă urmăresc popularitatea, faima. Faimos este Becali sau cei care apar seară de seară pe ecrane, plătiţi cu jdemii de euro, tratând subiectele la modă, cei care plac „canaliei de uliţi”, cum spunea Poetul. 

Un festival care trebuie să continue

Alex VASILIU

Un festival care trebuie să continue

Trecând în revistă recitalurile şi concertele programate în a XXII-a ediţie a Festivalului Muzicii Româneşti (Iaşi, 10-16 mai), se cuvine onorată iniţativa echipei alcătuită în 1971 din Achim Stoia, rectorul fostului Conservator, Ion Baciu, directorul Filarmonicii şi Mihai Cozmei, decan la instituţia de învăţământ muzical superior, de a institui şi la Iaşi un eveniment de anvergură naţională. Începutul este datat 1973. 

pulspulspuls

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Iată cea mai mare frică a lui Alexe şi Chirica!

Chiar dacă prin filială mulţi cred că noua numire interimară la şefia pe judeţ în locul lui Alexe nu ar ridica nicio problemă pe termen mediu şi lung, căci, imediat ce dosarele şi lucrurile se vor aşeza în matca lor, în secunda doi se va reveni la poziţiile dinainte, unii mai cu dare de mână din zonă ar avea, zice-se, şi alte opinii despre ce se mai poate întâmpla. 

Caricatura zilei

Descoperire științifică

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.