Simpozion ştiinţific cu premii de 5.000 de lei la USAMV Iași. Are loc online
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 27.01.2021

Simpozion ştiinţific cu premii de 5.000 de lei la USAMV Iași. Are loc online

GALERIE
USAMV-Iasi-1
  • USAMV-Iasi-1
- +

Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” din Iaşi va organiza şi anul acesta, pe 27 noiembrie, online, Simpozionul Ştiinţific dedicat în exclusivitate studenţilor de la licenţă, master şi doctorat din universitate sau din universităţile consorţiului USAMV-urilor din România.

 „Scopul Simpozionului este de a oferi studenţilor cadrul pentru prezentarea şi dezbaterea lucrărilor ce conţin rezultatele ştiinţifice şi tehnice obţinute de către participanţii din cele trei cicluri, pe parcursul pregătirii profesionale, precum şi de a facilita colaborarea ştiinţifică şi schimburile de idei între participanţi. Primele «descoperiri» pot fi mărturii ale unei educaţii temeinice, nu neapărat fructul vreunui talent special, deşi nu excludem nici această posibilitate”, a declarat prof.dr. Liviu Miron, prorector responsabil cu activitatea de cercetare ştiinţifică şi relaţiile internaţionale.

Lucrările Simpozionul Ştiinţific Studenţesc din acest an se vor desfăşura pe cinci secţiuni: Agricultură, Horticultură, Zootehnie, Medicină Veterinară şi Şcoli Doctorale. Studenţii străini care vor participa la manifestare se vor înscrie cu rezumatele lucrărilor ştiinţifice în limba engleză. USAMV Iaşi va acorda câte patru premii pentru fiecare dintre cele cinci secţiuni, iar cele mai bune lucrări vor fi publicate în revistele USAMV Iaşi cotate B+. Vor fi premiate lucrările ştiinţifice care se vor evidenţia prin originalitate, calitatea cercetărilor şi modul de prezentare. Valoarea totală a premiilor ce vor recompensa eforturile studenţilor participanţi este de 5.175 de lei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Summitul democraţiilor

Lucian DÎRDALA

Summitul democraţiilor

Mai ales dacă summitul democraţiilor va prefaţa forme durabile de cooperare, singura modalitate de evitare a cacofoniei va fi aceea ca Washingtonul să recurgă la metode mai vechi şi mai puţin ortodoxe de obţinere a consensului, cum ar fi plăţile colaterale şi exprimările mai răstite.

Filmuletul zilei

opinii

Moroii comunismului

Florin CÎNTIC

Moroii comunismului

Mai mulţi prieteni de dreapta mi-au reproşat discret textul tăios despre Donald Trump spunându-mi că, astfel, dau apă la moară neomarxismului agresiv al stângii americane şi europene. Deşi resping cocoloşirea fostului preşedinte sub acest motiv fals şi inadecvat, m-am gândit totuşi să reiau un text publicat aici în urmă cu şapte ani în care deconstruiam „nostalghia” după nazismul roşu.

Conferinţa

Radu PĂRPĂUȚĂ

Conferinţa

Conferinţa se poate intitula cam aşa: Protuberanţele adâncurilor la clasicii moderni sau De la parabolicul inteligenţei prezumţioase la trăirea abisalului echivoc (jur că titlul e autentic). Cred că nu ar fi de lepădat nici Influenţa stâlpilor de telegraf asupra ciclului menstrual la raţe sau, şi mai bine, Influenţa paralelismului şinelor de cale ferată asupra ciclului menstrual la ciorile de pe traverse.

Felicia Donceanu

Alex VASILIU

Felicia Donceanu

Prezenţa sporadică a muzicii academice româneşti în repertoriile filarmonicilor şi teatrelor lirice din ţară este, din 1990 până acum, o realitate. Câte o aniversare sau comemorare, o întâmplare, prezenţa rară a unui compozitor la pupitrul orchestrei simfonice din ţară pentru a oferi publicului o lucrare proprie (Sabin Păutza) mai aduc aminte publicului că în România există o cultură muzicală de excepţională valoare. Un nume care ar merita cu prisosinţă să fie mai bine cunoscut este al Feliciei Donceanu.

pulspulspuls

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Hopa: iată cine a mai ratat la mustaţă tratamentul cu chişleac din piaţă!

Gata, încă una şi mă duc, vorba reclamei: azi am zis să închidem în sfârşit subiectul spumos al banalului chişleac de pe augusta persoană e lui Peni Hill, vorba unui amic, dar nu înainte de a vă mai spune una mică, prin ricoşeu, despre acest tratament lactat în zi festivă. 

Caricatura zilei

Ivermectină

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.