anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Eveniment

Simpozionul și Workshop-ul Hands-On: “Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”

GALERIE
BANNER 1200X600 PNG
 • BANNER 1200X600 PNG
- +

La Iași, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, are loc, în perioada 7-9 Iunie 2018, Simpozionul si Workshop-ul Hands-on “Tehnologii & Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”, eveniment organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Colegiul Medicilor din Iași și Academia de Științe Medicale.

Această manifestare reuneşte peste 100 de participanţi, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, care vor dori avea posibilitatea de a testa, lucra și aprofunda cunoștințele în domeniul neurochirurgiei craniale și spinale, utilizând Sistemul de Imagistică chirurgicală multi-dimensional O-ARM 2, în combinație cu Sistemul de Navigație Stealth Station S8.

O-ARM 2 este un Sistem de imagistică chirurgicală multi-dimensional care, în combinație cu sistemul de navigație Stealth Station S8, oferă o soluție unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei, DBS, și nu numai, scăzând necesitatea unei intervenții ulterioare de revizie.
În blocul operator de ultimă generație, sistemul de imagistică intra-operatorie este un instrument vital pentru echipa chirurgicală care are în vedere cele mai bune rezultate pentru pacient..

 

Sistemul Imagistic O-ARM 2 intra-operator poate fi utilizat înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală și aduce imagistica intra-operativă la un nou nivel, permițând: un acces simplu și rapid, în timp real, imagini 3D (precum și imagini 2D) în timpul intervenției, pentru sprijinul deplin în timpul intervențiilor pe coloana vertebrală și nu numai.

Sistemul Stealth Station S8 este un sistem de navigație chirurgicală din a opta generație de la Medtronic.
Este o soluție cuprinzătoare care unește tehnologia de vârf cu 25 de ani de experiență în domeniul navigației neurochirurgicale.

Organizatorii doresc ca acest eveniment, să fie un prilej optim pentru schimbul de informații și experiență, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, chirurgie spinală și imagistică în beneficiul pacienților și pentru prestigiul neurochirurgiei și, de ce nu, să fie o bună ocazie pentru a dezvolta noi prietenii și colaborări.

 

Acest eveniment reprezintă un important pas în demersul de transformare a Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, într-un Centru de Pregătire în domeniul neurochirurgiei și chirurgiei spinale și, încă o dovadă că, Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași.


Prezența la Iași în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, a Sistemului O-Arm 2 și a Sistemului Stealth Station S8, este un argument în plus pentru participarea dumneavoastră la acest simpozion & workshop, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să încurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, într–un Centru de Pregătire în domeniul medical și încă o dovadă că Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași
", a declarat, în numele comitetului științific și de organizare, Șef lucrări, Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.