Simpozionul și Workshop-ul Hands-On: “Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Eveniment

Simpozionul și Workshop-ul Hands-On: “Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”

GALERIE
BANNER 1200X600 PNG
  • BANNER 1200X600 PNG
- +

La Iași, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, are loc, în perioada 7-9 Iunie 2018, Simpozionul si Workshop-ul Hands-on “Tehnologii & Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”, eveniment organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Colegiul Medicilor din Iași și Academia de Științe Medicale.

Această manifestare reuneşte peste 100 de participanţi, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, care vor dori avea posibilitatea de a testa, lucra și aprofunda cunoștințele în domeniul neurochirurgiei craniale și spinale, utilizând Sistemul de Imagistică chirurgicală multi-dimensional O-ARM 2, în combinație cu Sistemul de Navigație Stealth Station S8.

O-ARM 2 este un Sistem de imagistică chirurgicală multi-dimensional care, în combinație cu sistemul de navigație Stealth Station S8, oferă o soluție unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei, DBS, și nu numai, scăzând necesitatea unei intervenții ulterioare de revizie.
În blocul operator de ultimă generație, sistemul de imagistică intra-operatorie este un instrument vital pentru echipa chirurgicală care are în vedere cele mai bune rezultate pentru pacient..

 

Sistemul Imagistic O-ARM 2 intra-operator poate fi utilizat înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală și aduce imagistica intra-operativă la un nou nivel, permițând: un acces simplu și rapid, în timp real, imagini 3D (precum și imagini 2D) în timpul intervenției, pentru sprijinul deplin în timpul intervențiilor pe coloana vertebrală și nu numai.

Sistemul Stealth Station S8 este un sistem de navigație chirurgicală din a opta generație de la Medtronic.
Este o soluție cuprinzătoare care unește tehnologia de vârf cu 25 de ani de experiență în domeniul navigației neurochirurgicale.

Organizatorii doresc ca acest eveniment, să fie un prilej optim pentru schimbul de informații și experiență, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, chirurgie spinală și imagistică în beneficiul pacienților și pentru prestigiul neurochirurgiei și, de ce nu, să fie o bună ocazie pentru a dezvolta noi prietenii și colaborări.

 

Acest eveniment reprezintă un important pas în demersul de transformare a Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, într-un Centru de Pregătire în domeniul neurochirurgiei și chirurgiei spinale și, încă o dovadă că, Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași.


Prezența la Iași în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, a Sistemului O-Arm 2 și a Sistemului Stealth Station S8, este un argument în plus pentru participarea dumneavoastră la acest simpozion & workshop, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să încurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, într–un Centru de Pregătire în domeniul medical și încă o dovadă că Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași
", a declarat, în numele comitetului științific și de organizare, Șef lucrări, Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.