anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Eveniment

Simpozionul și Workshop-ul Hands-On: “Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”

GALERIE
BANNER 1200X600 PNG_18 mai
 • BANNER 1200X600 PNG_18 mai
- +

La Iași, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, are loc, în perioada 7-9 Iunie 2018, Simpozionul si Workshop-ul Hands-on “Tehnologii & Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”, eveniment organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Colegiul Medicilor din Iași și Academia de Științe Medicale.

Această manifestare reuneşte peste 100 de participanţi, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, care vor avea posibilitatea de a testa, lucra și aprofunda cunoștințele în domeniul neurochirurgiei craniale și spinale, utilizând Sistemul de Imagistică chirurgicală multi-dimensional O-ARM 2, în combinație cu Sistemul de Navigație Stealth Station S8.

Manifestarea științifică va fi creditată cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

O-ARM 2 este un Sistem de imagistică chirurgicală multi-dimensional care, în combinație cu sistemul de navigație Stealth Station S8, oferă o soluție unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei, DBS, și nu numai, scăzând necesitatea unei intervenții ulterioare de revizie.
În blocul operator de ultimă generație, sistemul de imagistică intra-operatorie este un instrument vital pentru echipa chirurgicală care are în vedere cele mai bune rezultate pentru pacient..

 

 

Sistemul Imagistic O-ARM 2 intra-operator poate fi utilizat înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală și aduce imagistica intra-operativă la un nou nivel, permițând: un acces simplu și rapid, în timp real, imagini 3D (precum și imagini 2D) în timpul intervenției, pentru sprijinul deplin în timpul intervențiilor pe coloana vertebrală și nu numai.

Sistemul Stealth Station S8 este un sistem de navigație chirurgicală din a opta generație de la Medtronic.
Este o soluție cuprinzătoare care unește tehnologia de vârf cu 25 de ani de experiență în domeniul navigației neurochirurgicale.

Organizatorii doresc ca acest eveniment, să fie un prilej optim pentru schimbul de informații și experiență, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, chirurgie spinală și imagistică în beneficiul pacienților și pentru prestigiul neurochirurgiei și, de ce nu, să fie o bună ocazie pentru a dezvolta noi prietenii și colaborări.

 

Acest eveniment reprezintă un important pas în demersul de transformare a Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, într-un Centru de Pregătire în domeniul neurochirurgiei și chirurgiei spinale și, încă o dovadă că, Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași.


Prezența la Iași în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, a Sistemului O-Arm 2 și a Sistemului Stealth Station S8, este un argument în plus pentru participarea dumneavoastră la acest simpozion & workshop, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să încurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, într–un Centru de Pregătire în domeniul medical și încă o dovadă că Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași
", a declarat, în numele comitetului științific și de organizare, Șef lucrări, Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.