Simpozionul și Workshop-ul Hands-On: “Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 06.12.2020

Eveniment

Simpozionul și Workshop-ul Hands-On: “Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”

GALERIE
BANNER 1200X600 PNG_18 mai
  • BANNER 1200X600 PNG_18 mai
- +

La Iași, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, are loc, în perioada 7-9 Iunie 2018, Simpozionul si Workshop-ul Hands-on “Tehnologii & Tehnici Moderne de Imagistică Intraoperatorie în Neurochirurgie și Chirurgie Spinală”, eveniment organizat de Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa” Iași, Societatea Română de Neurochirurgie, Colegiul Medicilor din Iași și Academia de Științe Medicale.

Această manifestare reuneşte peste 100 de participanţi, medici neurochirurgi cu diverse trepte de experiență, care vor avea posibilitatea de a testa, lucra și aprofunda cunoștințele în domeniul neurochirurgiei craniale și spinale, utilizând Sistemul de Imagistică chirurgicală multi-dimensional O-ARM 2, în combinație cu Sistemul de Navigație Stealth Station S8.

Manifestarea științifică va fi creditată cu credite EMC de către Colegiul Medicilor din România.

O-ARM 2 este un Sistem de imagistică chirurgicală multi-dimensional care, în combinație cu sistemul de navigație Stealth Station S8, oferă o soluție unică pentru toate procedurile în chirurgia coloanei, DBS, și nu numai, scăzând necesitatea unei intervenții ulterioare de revizie.
În blocul operator de ultimă generație, sistemul de imagistică intra-operatorie este un instrument vital pentru echipa chirurgicală care are în vedere cele mai bune rezultate pentru pacient..

 

 

Sistemul Imagistic O-ARM 2 intra-operator poate fi utilizat înainte, în timpul și după intervenția chirurgicală și aduce imagistica intra-operativă la un nou nivel, permițând: un acces simplu și rapid, în timp real, imagini 3D (precum și imagini 2D) în timpul intervenției, pentru sprijinul deplin în timpul intervențiilor pe coloana vertebrală și nu numai.

Sistemul Stealth Station S8 este un sistem de navigație chirurgicală din a opta generație de la Medtronic.
Este o soluție cuprinzătoare care unește tehnologia de vârf cu 25 de ani de experiență în domeniul navigației neurochirurgicale.

Organizatorii doresc ca acest eveniment, să fie un prilej optim pentru schimbul de informații și experiență, pentru a genera noi idei, concepte, strategii și abilități practice în neurochirurgie, chirurgie spinală și imagistică în beneficiul pacienților și pentru prestigiul neurochirurgiei și, de ce nu, să fie o bună ocazie pentru a dezvolta noi prietenii și colaborări.

 

Acest eveniment reprezintă un important pas în demersul de transformare a Spitalului Clinic de Urgență “Prof. Dr. N. Oblu”, într-un Centru de Pregătire în domeniul neurochirurgiei și chirurgiei spinale și, încă o dovadă că, Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași.


Prezența la Iași în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Prof. Dr. N. Oblu, a Sistemului O-Arm 2 și a Sistemului Stealth Station S8, este un argument în plus pentru participarea dumneavoastră la acest simpozion & workshop, care tinde către o evoluție continuă a medicinei, fiind interesați să dezvoltăm noi colaborări și să încurajăm realizarea unor proiecte de cercetare în domeniul medical.
Evenimentul reprezintă un nou pas în demersul de transformare a Spitalului de Neurochirurgie din Iași, într–un Centru de Pregătire în domeniul medical și încă o dovadă că Neuroexcelența este o preocupare constantă la Iași
", a declarat, în numele comitetului științific și de organizare, Șef lucrări, Dr. Lucian EVA – Manager Spitalul de Neurochirurgie Prof. Dr. N. Oblu Iași.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Oaze de stabilitate

Nicolae GRECU

Oaze de stabilitate

Echipele româneşti n-au nevoie de antrenori din divizia a enşpea spaniolă sau de expiraţi din alte vremuri pentru a reuşi.

Filmuletul zilei

opinii

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Eugen MUNTEANU

Portret de impostor: Teodosie Şpagoveanu

Întrerup seria foiletoanelor despre începuturile tradiţiei biblice româneşti, împins de durere şi indignare faţă de comportamentul incalificabil al cetăţeanului Teodosie Petrescu, Arhiepiscop de Tomis şi membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Pacient al spitalului numit „lume”

pr. Constantin STURZU

Pacient al spitalului numit „lume”

Căutând să pun în ordine textele scrise de-a lungul timpului, texte pe care le grupez în viitoare volume tematice, am dat peste un interviu acordat acum patru ani lui Gabriel Andronache - unul dintre cei mai talentaţi scriitori pe care-i cunosc. Întrucât unele dintre gândurile mele de atunci sunt de cea mai strictă actualitate, le reiau şi în rubrica mea săptămânală, cu o minimă adaptare şi cu intertitluri în loc de întrebări. Sunt patru teme diferite, însă au un acelaşi subiect: omul şi dorul său de Cerul văzut printr-o fereastră de „spital”.

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

Alex VASILIU

Antonin Ciolan - muzicianul patriot

În preajma zilei naţionale a României, când se mai discută despre patriotism, trebuie evocată personalitatea dirijorului, profesorului, organizatorului de instituţii şi evenimente muzicale Antonin Ciolan. Mai ales astăzi, când s-au adunat exact cinci decenii de la dispariţia sa.

pulspulspuls

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce caută Mihai Chirica pe hartă?

Ghici ce făcea premarele Mihai Chirica după prezentările PNRR şi a traseelor de autostradă din zona Moldovei de către liderii şi miniştrii PNL, stimaţi telespectatori? 

Caricatura zilei

Declarație vot

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.