Simularea examenelor naționale, în județul Iași: prezență mai mică la ultimă probă a Bacalaureatului
Săptămâna aceasta, elevii din județul Iași au susținut simulările județene ale examenelor naționale, organizate de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Iași. Ultima probă a simulării Bacalaureatului, susținută pe 13 decembrie, a fost proba la alegere a profilului și specializării, iar prezența elevilor din învățământul liceal de zi a fost de 89%.
La proba la alegere a profilului, fiecare elev a avut posibilitatea să opteze pentru disciplina la care să susțină examenul. Elevii din profilul real și tehnic au putut alege dintre fizică, chimie, biologie, anatomie sau informatică, în timp ce elevii din profilurile umanist, pedagogic, teologic sau artistic au avut la dispoziție discipline precum geografie, filosofie, logică, economie, psihologie sau sociologie.
Participarea elevilor la simulări, în județul Iași
În perioada 11-13 decembrie, aproximativ 13.000 de elevi din județul Iași au participat la simulările județene, organizate de ISJ Iași. Simularea Evaluării Naționale a avut loc în 166 de școli și a implicat 7.663 de elevi de clasa a VIII-a, în timp ce simularea Bacalaureatului s-a desfășurat în 50 de unități școlare, cu 5.316 elevi din clasele a XII-a și a XIII-a.
La cererea reporterilor de la „Ziarul de Iași”, ISJ Iași a oferit datele privind prezența elevilor la toate probele din această săptămână. Potrivit informațiilor transmise de Inspectorat, prezența la simularea Evaluării Naționale a fost constantă, atingând aproximativ 96%. În schimb, pentru simularea Bacalaureatului, a fost observată o scădere a numărului de participanți de la o probă la alta. La proba de Limba și literatura română, 96% dintre elevii de liceu au fost prezenți, în timp ce la proba obligatorie a profilului și specializării (Matematică și Istorie), prezența a fost de 92%. La ultima probă, cea la alegere a profilului și specializării, s-au prezentat 89% dintre elevi.
Simularea s-a desfășurat în condiții similare examenelor oficiale
Simulările s-au desfășurat în condiții identice cu cele ale examenelor naționale oficiale: supraveghere audio-video, respectarea timpului alocat și redactarea subiectului pe foi standard sau tip broșură. Toate sălile în care au avut loc probele scrise erau dotate cu camere funcționale de supraveghere video și audio.
Rezultatele vor fi comunicate individual și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții cu elevii, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral. Notele nu se trec în catalog, însă, prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului sau a părintelui, acestea pot fi consemnate în catalog.
Publicitate și alte recomandări video