Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Sindicaliştii din educaţie cer organizarea unei dezbateri la Ministerul Educaţiei

GALERIE
Laviniu Lacusta
  • Laviniu Lacusta
- +

Sindicatele profesorilor din Iaşi cer o dezbatere la Ministerul Educaţiei cu privire la o viitoare Legea Educaţiei, dar mai ales cu privire la articolul 66 care, după afirmaţia sindicatelor, ar duce la pierderea a mii de locuri de muncă. Reprezentanţii USLIP Iaşi subliniază că aceste discuţii trebuie iniţiate de către Minister, iar apoi rezultele acesteia să ajungă în Parlament. In acest sens ei au adresat si un comunicat de presa pe care il puteti parcurge in randurile de mai jos:

COMUNICAT USLIP IAŞI “ROMÂNIA ÎNCOTRO?”

     Aşa cum se ştie, în Comisia de învăţămȃnt a Senatului Romȃniei a avut loc o dezbatere preliminară, de tatonare - “Educaţia încotro?” cu intenţia declarată de a elabora o nouă lege a Educaţiei.

      La această acţiune au fost invitate să participe federaţiile sindicale, de părinţi şi ale elevilor.

      Din cele trei federaţii din învăţămȃnt au fost prezente doar două dintre acestea, mai exact FSLI şi ALMA MATER.

      Precizăm, din informaţiile transmise către noi, că nu s-a luat nici un fel de angajament şi a fost doar o discuţie de tatonare.

      Este cunoscut faptul că prin iniţiativa domnului Senator Liviu Pop şi a doamnei Senator Ecaterina Andronescu s-a făcut acea modificare a articolului 66 prin care se aduc prejudicii grave atȃt cadrelor didactice, cȃt şi elevilor.

      Conducerea USLIP IAŞI, în numele celor aproximativ 9000 de membri de sindicat pe care îi reprezintă, consideră că o dezbatere aşezată pentru o viitoare lege a Educaţiei Naţionale trebuie să aibă loc la Ministerul Educaţiei Naţionale, indiferent de coloratura politică, vremelnică, pe care această instituţie ar putea-o avea.

      Mai mult, considerăm că pȃnă la viitoarele alegeri locale şi generale, principala prioritate trebuie să fie doar anularea consecinţelor produse de modificarea art. 66 ce poate avea un efect devastator în condiţiile actuale, atȃt pentru resursa umană, dar şi pentru profilul de formare al elevilor.

      Respingem cu fermitate atacurile venite pe reţelele social-media prin care  FSLI-ul este acuzat de o aşa-zisă abdicare sau capitulare. De asemenea, nu suntem de acord nici cu punctul de vedere al celei de a doua federaţie din învăţămȃntul preuniversitar care îşi face un titlu de glorie din neparticiparea la această dezbatere. Mai mult, considerăm că prin prisma experienţelor legislative catastrofale emanate de către această Comisie de învăţămȃnt condusă de către Liviu Pop, trebuie să fie prezente toate entităţile, tocmai pentru a preîntȃmpina pe viitor decizii, hotărȃri, îndreptate împotriva sistemului educaţional. Participarea tuturor federaţiilor pe o platformă comună este obligatorie la orice discuţie care vizează învăţămȃntul preuniversitar.

      Vă asigurăm că USLIP IAŞI nu va accepta niciun fel de formă de abdicare, capitulare sau lezare a intereselor membrilor de sindicat din judeţul Iaşi

Cu stimă,

PREŞEDINTE USLIP IAŞI,

PROF. LAVINIU LĂCUSTĂ

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri