anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 02.07.2022

Sindicaliştii din Finanţe se pregătesc de grevă

GALERIE
IMG_0285
 • IMG_0285
- +
 

Aflat în vizită de lucru la Iaşi, Vasile Marica, preşedintele Alianţei Sed Lex, a transmis Executivului că sindicatele se pregătesc intens pentru acţiuni de protest. Liderii de sindicat din toată zona Moldovei s-au aflat astăzi la Iaşi, în sediul Vămii din Nicolina, unde au discutat cu preşedintele Sed Lex strategia de urmat pentru perioada următoare.

 “Am discutat în şedinţă cu colegii din toate domeniile de activitate şi am decis să ne mobilizăm pentru un eventual protest”, a transmis Marica. După vizitele lui Marica din Bacău şi Piatra Neamţ, la Iaşi a avut loc întâlnirea consultativă a sindicaliştilor din domeniul finanţelor cu toţi reprezentanţii din zona Moldovei. “Guvernul ne tot minte de atâta timp, nu ne consultă şi lucrează împotriva intereselor angajaţilor”, a menţionat preşedintele Sed Lex. “Luăm foarte în serios posibilitatea organizării unor acţiuni de protest deoarece situaţia nu poate continua în acest ritm la nesfârşit”, crede acesta. “Am decis să facem publică această hotărâre pentru ca lumea să afle direct de la noi aceste intenţii. Nu dorim să îi punem în postura de a afla de o eventuală mişcare de protest când se vor afla în faţa ghişeelor închise”, a completat liderul de sindicat.

În urma consultărilor avute cu ceilalţi lideri, momentan, acţiunea este în fază de organizare, pentru ca în eventualitatea unei acţiuni mari de protest să se poată mobiliza toate resursele sindicatului în maximum 48 de ore.

“Guvernul una declară şi alta face. În cazul reorganizărilor din instituţiile publice nu s-a ţinut cont de eficienţa angajaţilor… în general nu s-a ţinut cont de nici un lucru. Nu s-a procedat corect”, a opinat Marica. În legătură cu reorganizările de la Fiscul din Iaşi, Marica consideră că acestea s-au realizat prin concurs “doar pentru că trebuiau plătite anumite poliţe”. Totodată, din poziţia deţinută, preşedintele Sed Lex crede că, în momentul când autorităţile centrale sau locale vor mai încălca flagrant legea, este de datoria sa şi a sindicatului să intervină prompt. Întrebat câte zile poate susţine sindicatul o manifestare de protest, Marica a glumit cu cei prezenţi în sala Direcţiei Vamei din Nicolina, spunând că “nu vreau să dăm o pâine de mâncat SRI-ului”.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Efectul mediatic David Popovici

Nicolae GRECU

Efectul mediatic David Popovici

Banii, decoraţiile şi capra vecinilor sunt subiectele la modă după performanţa tânărului înotător.

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (V)

În ultimul foileton al seriei, autorul sintetizează efectele acţiunii curentului latinist din Transilvania asupra configurării conştiinţei identitare româneşti, în special în chestiunile de fixare a normelor limbii literare şi ale ortografiei româneşti moderne.

Crize, amăgiri şi limpeziri

pr. Constantin STURZU

Crize, amăgiri şi limpeziri

Între cei 12 ucenici mai apropiaţi, Mântuitorul a ales şi pe doi care aveau să comită acte de trădare cumplite: este vorba despre Iuda, cel care L-a vândut, şi despre Petru (Chefa), cel care s-a lepădat de trei ori de El, în mod public. Nu ştia Domnul pe cine alege? 

Marele plan urbanistic zonal

arh. Ionel OANCEA

Marele plan urbanistic zonal

Urbanismul este un instrument de planificare spaţială în scopul armonizării funcţiunilor vitale ale oraşului astfel încât forma, imaginea de ansamblu, să povestească despre frumuseţea comunităţii. Ideile urbanistice s-au născut o dată cu locuirea. Astăzi oraşul este un organism atât de complex, de sensibil, încât urbanismul ca disciplină de sinteză trebuie să fie o activitate permanentă, altfel apar fracturile, sincopele în evoluţia spaţiului cu efecte similare bolilor greu vindecabile.

pulspulspuls

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Semnificaţii şi coincidenţe stranii legate de disputa mitropoliilor actuale şi viitoare

Pentru că ieri am auzit că ne-au cam probozit olecuţă, amical, unele feţe bisericeşti din zona mitropoliei, pe motiv că n-ar fi Fluturelul bocovinean pe atât de isteţ şi influent pe cât ar vrea să pară în lumea asta preoţească, şi că elucubraţiunile alea ale lui cu mitropolie la Suceava n-ar trebui luate prea în serios, ei bine, pentru asta am zis că musai să mai venim cu ceva amănunte pe care unii prelaţi de la Iaşi, fie cu iertare, par a nu le fi sesizat. 

Caricatura zilei

Retragere din Insula Serpilor

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.