anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Sindicaliştii din Penitenciarul Iaşi acuză „vasalizarea“ instituţiei: ies mâine la protest

GALERIE
penitenciar
 • penitenciar
- +

Ei au autorizaţie pentru un protest ce va avea loc în faţa puşcăriei.

Sătui de promisiunile neonorate din partea Ministerului Justiţiei şi a Aministraţiei Na­ţionale a Penitenciarelor (ANP), reprezentanţii Sindicatului „Iuris“ Iaşi vor organiza o manifestaţie de protest. Astfel, sindicalişti din cadrul Penitenciarului de Maximă Si­guranţă Iaşi vor picheta instituţia mâine, 19 septembrie, între orele 13 şi 15.

Sindicaliştii au obţinut şi autorizaţie de la Primăria Iaşi pentru protest, care se va desfăşura în parcarea din faţa intrării în penitenciar.

Dorin Scarlii, liderul sindical, ne-a explicat că printre nemulţumirile pe care angajaţii de la penitenciar le au se numără lipsa de personal, neplata orelor suplimentare, dar şi folosirea deţinuţilor în posturile de pază.

„Cerem reluarea concursurilor pentru ocuparea func­ţiilor de management superior şi încetarea practicii de vasalizare prin împuterniciri, unele deja ilegale prin depăşirea limitei de un an, permisă de lege. Chiar directorul general al ANP, comisar-şef Marian Dobrică, se află de mai bine de două luni în această situa­ţie“, e o altă nemulţumire pe care sindicaliştii ieşeni o au.

Aceştia sunt supăraţi şi din cauza a ceea ce ei numesc „discriminări salariale“. „Cerem aplicarea legii cadru a salarizării şi pentru personalul din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, începând cu luna octombrie 2018“, au explicat sindicaliştii ieşeni, care au ridicat şi problema reducerii pensiilor pensio­narilor care au lucrat în sistem.

Acţiunea de protest are loc la nivel naţional şi, dacă revendicările angajaţilor din penitenciare nu vor fi ascultate, aceştia spun că vor deschide în instanţă mai multe acţiuni judiciare.

De asemenea, sindicaliştii intenţionea­ză să organizeze un miting şi la Ministerul Justiţiei şi la ANP şi, în final, dacă demesul lor nu va avea ecou, vor refuza să mai intre în serviciu în situaţiile unde personalul nu este suficient şi condiţiile de muncă nu sunt corespunzătoare pentru siguranţa misiunilor.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Alexandru LĂZESCU

Vremurile, ambiţiile neo-imperiale ale Rusiei, guvernele şi noi

Războiul din Ucraina nu a făcut decât să amplifice crize globale deja existente; în condiţiile unui nou Război Rece, iluziile că mai este posibil modul de viaţă din trecut şi mai pot fi menţinute politicile sociale generoase, deja nesustenabile, trebuie abandonate.

opinii

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Ciprian IFTIMOAEI

Un top al problemelor sociale din judeţul Iaşi şi din împrejurimile sale

Orice demers ştiinţific, implicit sociologic, începe cu definirea conceptelor, cu o definiţie, pentru ca toată lumea să ştie despre ce vorbim. În cazul ne faţă, trebuie să lămurim ce este o „problemă” şi ce anume o face să fie „socială”. De pildă, consumul de alcool sau droguri poate să fie o problemă individuală sau poate să devină socială la un moment dat. În genere, problema socială este un dezechilibru, o disfuncţie la nivelul societăţii, sau un eveniment care afectează oamenii negativ, despre care există percepţia că poate fi rezolvată prin anumite măsuri din partea statului (strategii, politici, metode, tehnici şi proceduri de intervenţie) şi/sau din partea mediului neguvernamental.

Sportul alb şi Războiul negru

Michael ASTNER

Sportul alb şi Războiul negru

A iscat ceva vâlvă decizia organizatorilor turneului de mare şlem de la Wimbledon, atunci când au decis să nu permită participarea jucătorilor şi jucătoarelor din Rusia şi din Belarus. 

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.