anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 27.05.2022

Sindicalistul Simion Hăncescu are venituri lunare de 20.000 de lei

GALERIE
Simion Hăncescu
 • Simion Hăncescu
- +

Liderul FSLI, Simion Hăncescu a declarat, pentru Newsweek România, că profesorii plătesc o cotizaţie prea mică. Hăncescu are, personal, numeroase beneficii de pe urma faptului că este preşedintele celui mai mare sindicat din educaţie. 

Newsweek România a scris, săptămâna trecută, că o serie de profesori s-au interesat dacă sindicatele au constituit fonduri de grevă. Acestea ar fi trebuit constituite din cotizaţiile pe care personalul din învăţământ le plăteşte lunar.

Interesul profesorilor este legitim în contextul în care există posibilitatea declanşării unei greve generale în învăţământ după ce guvernul a decis să mărească salariile profesorilor cu sume mici de bani.

L-am întrebat pe liderul Sindicatului Liber al Învăţământului Preuniversitar, Simion Hăncescu, dacă există un asemenea fond de grevă.

„Nu exista aşa ceva, un fond de grevă. Sindicatele din alte ţări au asemenea fonduri, asta pentru că plătesc cotizaţii consistente, care ajung şi la 5% din salariu. La noi, unde majoritatea sindicatelor au 0,5 % din salariu, nu se pot constitui astfel de fonduri”, ne-a precizat Simion Hăncescu.

Sindicatul se recomandă ca „cea mai mare federaţie din învăţământ” şi „reprezentăm 63% din numărul total al angajaţilor din educaţie.”

Deşi se plânge că sunt mici cotizaţiile, beneficiile personale sunt mari. Ca lider sindical, Hăncescu câştigă, lunar, cam de două ori şi jumătate cât un profesor. În plus, el şi-a rezervat o catedră şi primeşte salariu de profesor deşi nu predă nicio zi.

Veniturile anuale ale lui Hăncescu au fost, în 2020, de 233.000 de lei, aproximativ 19.500 lei/lună.

 •  117.046 lei ca preşedinte al FSLI
 • 42.250 vicepreşedinte al Consiliului Economic şi Sociale
 • 44.849 lei ca profesor la Liceul de Arte Slobozia (unde nu predă),
 • 29.703 lei proiecte cu finanţare europeană.

Citiţi materialul integral pe newsweek.ro

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Toni HRIŢAC

Un concurs de arhitectură care poate da Iaşului o nouă clădire emblematică

Anunţul companiei Iulius apropie de sfârşit o dezbatere publică care în urmă cu trei ani a mobilizat societatea civilă ieşeană. Au fost douăsprezece ore de discuţii aprinse, marcate de suspiciune şi neîncredere. Este însă atributul unui oraş de valoare să scoată o asemenea soluţie după discuţii încinse.

opinii

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

Alexandru CĂLINESCU

Franţa: un guvern de tranziţie, dar cu probleme

După ce reluaseră sloganul clasic, „să punem stavilă extremei drepte”, au descoperit că extrema stângă, sub conducerea lui Jean-Luc Mélenchon, a devenit mai periculoasă decât partidul lui Marine Le Pen. În consecinţă, executivul actual (căruia comentatorii îi prevăd o viaţă scurtă) a fost alcătuit în aşa fel încât să „ciupească” (scuzaţi termenul) din electoratul mélenchonist.

Cine ocupă scaunul gol?

George PLEȘU

Cine ocupă scaunul gol?

Iaşul are nevoie de un organism care să direcţioneze, să ghideze şi să potenţeze eforturile culturale ale comunităţii, de la administraţia locală şi instituţiile culturale de stat, la societatea civilă, sectorul cultural independent şi până la publicul existent şi dezvoltarea de noi audienţe. Fie că se va chema Institutul Cultural Ieşean sau în orice alt fel, înfiinţarea sa este esenţială pentru a reprezenta interesele industriilor culturale şi creative şi a realiza cât mai rapid o strategie culturală care să facă parte dintr-o viitoare strategie de oraş.

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

dr. Eugen TÂRCOVEANU

IN MEMORIAM: Am pierdut un model - prof. dr. Victor Strat

Alături de alte mari personalităţi chirurgicale, profesorul Victor Strat se înscrie în galeria celor care au contribuit la progresul şi modernizarea chirurgiei din ţara noastră. Şcoala pe care a format-o îi este pe deplin recunoscătoare şi îi va păstra o vie amintire.

pulspulspuls

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Agamiţii Dandanache de la Iaşi: o lungă şi tristă poveste de succes

Tare ne-am mai amuzat alaltăieri, stimaţi telespectatori, când l-am auzit pe fostul şef liberal nea Şică Orban dezvăluind boborului, la o emisiune teve şi oră de maximă audienţă, şi chiar de ziua lui, cum a trebuit el săracul să-i paraşuteze pe listele parlamentare liberale pe actualul premier Ciucă şi pe actualul menistru al Justiţiei Predoiu, totul la intervenţii din afara partidului (de la Cotroceni, adicătelea). 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.