Sindicatele din Sănătate şi Ministerul de Interne au pichetat Prefectura pentru drepturi salariale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 24.01.2021

Sindicatele din Sănătate şi Ministerul de Interne au pichetat Prefectura pentru drepturi salariale

GALERIE
protest, prefectura, iasi
  • protest, prefectura, iasi
- +

Protest, ieri, în faţa Prefecturii Iaşi. Membrii sindicatului Sanitas au pichetat instituţia timp de o oră, nemulţumiţi de faptul că nu li s-au acordat anumite drepturi salariale. Principalele revendicări ale sindicatului sunt: deblocarea creşterilor salariale pentru personalul auxiliar, TESA şi personalul din unităţile de asistenţă socială, începând cu 1 ianuarie şi acordarea tuturor sporurilor la nivelul salariului de bază în plată de la 1 ianuarie şi acordarea stimulentului de risc pentru angajaţii din UPU şi angajaţii din unităţile de asistenţă socială. "Revendicările nu sunt legate de revendicări salariale care au primit deja creşteri prognozate până în 2022. Vorbim de angajaţi cu cele mai mici lefuri care, începând cu 2018 au fost privaţi într-o grilă de salarizare în creştere până în 2022 şi care din păcate şi astăzi este blocată, după ce anterior ni s-a promis că vor fi respectate toate drepturile salariale", a declarat Iulian Cozianu, liderul Sanitas Iaşi. La pichetul de ieri de la Prefectură, au participat zeci de persoane, toate respectând normele sanitare şi de distanţare socială impuse de pandemie.

Aproape o sută de manifestanţi din forţele de ordine au protestat din nou, ieri, în faţa Casei Pătrate faţă de amânarea aplicării unor prevederi din Legea salarizării 153/2017. După pichetul organizat de Sanitas, a urmat mitingul celor din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Frontieră, al poliţiştilor, EUROPOL, MANIFEST, sindicatul angajaţilor din sistemul penitenciar, dar şi al pensionarilor militari. Aceştia din urmă, pentru neaplicarea indexării pensiilor. La fel ca în ultima zi a anului trecut, protestatarii au păstrat distanţa de siguranţă unii de alţii şi au făcut mult zgomot, inclusiv cu semnale de avertizare sonore de genul celor instalate pe maşini de intervenţie.

„Nemulţumirea poliţiştilor nu este faţă de neacordarea unor sume băneşti, care în acestă fază de aplicare a legii sunt sume foarte mici, este pentru atitudinea celor care răspund de gestionarea destinelor ţării care preferă să lovească încă o dată în salariaţii cei mai docili bazându-se pe faptul că aceştia au acceptat mereu nedreptăţile săvârşite asupra lor în decursul anilor. Poliţiştii înţeleg situaţia grea prin care se trece în aceste vremuri cumplite datorită acestei boli cumplite, dar nu trebuie descărcate pe seama lor greşelile altora sau faptul că nu au fost de acord cu legea salarizării”, au explicat manifestanţii motivele pentru care au protestat inclusiv în faţa Instituţiei Prefectului din Iaşi. Acţiunile vor continua în zilele următoare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.