Sindicatele din Sănătate şi Ministerul de Interne au pichetat Prefectura pentru drepturi salariale
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 05.12.2021

Sindicatele din Sănătate şi Ministerul de Interne au pichetat Prefectura pentru drepturi salariale

GALERIE
protest, prefectura, iasi
  • protest, prefectura, iasi
- +

Protest, ieri, în faţa Prefecturii Iaşi. Membrii sindicatului Sanitas au pichetat instituţia timp de o oră, nemulţumiţi de faptul că nu li s-au acordat anumite drepturi salariale. Principalele revendicări ale sindicatului sunt: deblocarea creşterilor salariale pentru personalul auxiliar, TESA şi personalul din unităţile de asistenţă socială, începând cu 1 ianuarie şi acordarea tuturor sporurilor la nivelul salariului de bază în plată de la 1 ianuarie şi acordarea stimulentului de risc pentru angajaţii din UPU şi angajaţii din unităţile de asistenţă socială. "Revendicările nu sunt legate de revendicări salariale care au primit deja creşteri prognozate până în 2022. Vorbim de angajaţi cu cele mai mici lefuri care, începând cu 2018 au fost privaţi într-o grilă de salarizare în creştere până în 2022 şi care din păcate şi astăzi este blocată, după ce anterior ni s-a promis că vor fi respectate toate drepturile salariale", a declarat Iulian Cozianu, liderul Sanitas Iaşi. La pichetul de ieri de la Prefectură, au participat zeci de persoane, toate respectând normele sanitare şi de distanţare socială impuse de pandemie.

Aproape o sută de manifestanţi din forţele de ordine au protestat din nou, ieri, în faţa Casei Pătrate faţă de amânarea aplicării unor prevederi din Legea salarizării 153/2017. După pichetul organizat de Sanitas, a urmat mitingul celor din Sindicatul Naţional al Poliţiştilor de Frontieră, al poliţiştilor, EUROPOL, MANIFEST, sindicatul angajaţilor din sistemul penitenciar, dar şi al pensionarilor militari. Aceştia din urmă, pentru neaplicarea indexării pensiilor. La fel ca în ultima zi a anului trecut, protestatarii au păstrat distanţa de siguranţă unii de alţii şi au făcut mult zgomot, inclusiv cu semnale de avertizare sonore de genul celor instalate pe maşini de intervenţie.

„Nemulţumirea poliţiştilor nu este faţă de neacordarea unor sume băneşti, care în acestă fază de aplicare a legii sunt sume foarte mici, este pentru atitudinea celor care răspund de gestionarea destinelor ţării care preferă să lovească încă o dată în salariaţii cei mai docili bazându-se pe faptul că aceştia au acceptat mereu nedreptăţile săvârşite asupra lor în decursul anilor. Poliţiştii înţeleg situaţia grea prin care se trece în aceste vremuri cumplite datorită acestei boli cumplite, dar nu trebuie descărcate pe seama lor greşelile altora sau faptul că nu au fost de acord cu legea salarizării”, au explicat manifestanţii motivele pentru care au protestat inclusiv în faţa Instituţiei Prefectului din Iaşi. Acţiunile vor continua în zilele următoare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ar fi prea frumos

Nicolae GRECU

Ar fi prea frumos

În noul format al Cupei Davis, extrem de ofertant, echipa României are o mică şansă de a participa la masa bogaţilor.

Filmuletul zilei

opinii

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Eugen MUNTEANU

Conservarea textelor vechi între diortosire şi editare ştiinţifică* (IV)

Autorul continuă seria distincţiilor între editarea ştiinţifică a textelor vechi şi diortosirea periodică a cărţilor întrebuinţate în serviciul liturgic.

O zi cu Părintele Florescu

pr. Constantin STURZU

O zi cu Părintele Florescu

Un eveniment editorial: publicarea volumului "Lumea ca o zi de vineri. Din jurnalul unui preot misionar" (Editura Doxologia, Iaşi, 2021). Nu e puţin lucru să publici azi o carte cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Teofan al Moldovei şi Bucovinei şi cu un cuvânt înainte entuziast al lui Andrei Pleşu, care constată că în paginile lucrării se împleteşte "cu atâta naturaleţe cateheza cu libertatea spirituală, cu surpriza (nearogantă) a interpretării, cu experienţa de viaţă şi, când e cazul, cu umorul" (p. 10). Dar, când este vorba de Părintele Ioan-Florin Florescu, pe mine - din 1997, de când l-am cunoscut - nu mă mai miră nimic. În sensul bun, curat. Precum sunt "uimirea şi cutremurul" (p. 55), cele care ne ţin vii în Biserică.

Altfel

arh. Ionel OANCEA

Altfel

Am reiterat în acest spaţiu povestea proiectelor publice de amploare pentru a releva complexitatea lor. Marele proiect de reabilitare a centrului istoric din Oradea a durat peste cincisprezece ani. Pentru ca un asemenea proiect public să aibă sorţi de izbândă este necesară punerea la punct în detaliu a mecanismelor economice, juridice şi tehnice. Ele înseamnă, între multe altele, negocieri dificile între partenerii implicaţi direct în proiect, dar şi acceptarea lui de comunitate.

pulspulspuls

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Caricatura zilei

Cântecel de sezon

Editia PDF

Bancul zilei

- "Pentru o digestie buna beau bere. Daca nu am pofta de mâncare, beau vin alb. Daca am tensiunea scazuta, beau vin ros (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.