anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Sindicatul vrea să deschidă conflict de muncă la „Cuza”

Angajaţii universităţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost înştiinţaţi în privinţa modului în care le-au fost reduse lefurile.

GALERIE
Universitatea Al I Cuza_8
 • Universitatea Al I Cuza_8
- +

Universitatea “Al. I. Cuza” riscă să fie atacată pe cale juridică de proprii angajaţi dacă nu va accepta o colaborare deschisă cu aceştia. Sindicatul UNIO s-a reunit ieri pentru a-l mandata pe Cătălin Lungu, director interimar, să solicite întrunirea comisiei paritare pentru a-şi apăra interesele financiare.

„Aşteptăm răspuns din partea conducerii universităţii, conform contractului de muncă, atât al nostru, cât şi la nivelul sectorului de activitate. Vrem un răspuns foarte repede, până la începutul săptămânii viitoare”, a punctat profesorul. În caz contrar, membrii sindicatului vor deschide conflictul colectiv de muncă, motivat de lipsa de comunicare dintre anagajator şi angajat. „Au fost diverse voci în consiliu care au spus că ar trebui să încercăm pe cale juridică să forţăm universitatea să ne plătească salariile corespunzătoare, mai ales la cadrele didactice, unde s-au redus foarte ciudat. Nu avem niciun document în care se specifică cum ni s-a redus salariul sau de ce. Nu avem niciun semn că s-a făcut pe cale legală”, a mai declarat Lungu. Liderul Sindicatului UNIO de la „Cuza” intenţionează să îşi consulte colegii pentru a stabili dacă va fi sprijinit în cazul începerii conflictului colectiv de muncă. „Asta înseamnă petiţii, manifestaţii, grevă japoneză, grevă de avertisment şi mai apoi greva generală. Totuşi nu am văzut prea mult entuziasm în sensul acesta”, a precizat chimistul.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.