Sindicatul vrea să deschidă conflict de muncă la „Cuza”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sindicatul vrea să deschidă conflict de muncă la „Cuza”

Angajaţii universităţii sunt nemulţumiţi de faptul că nu au fost înştiinţaţi în privinţa modului în care le-au fost reduse lefurile.

GALERIE
Universitatea Al I Cuza_8
  • Universitatea Al I Cuza_8
- +

Universitatea “Al. I. Cuza” riscă să fie atacată pe cale juridică de proprii angajaţi dacă nu va accepta o colaborare deschisă cu aceştia. Sindicatul UNIO s-a reunit ieri pentru a-l mandata pe Cătălin Lungu, director interimar, să solicite întrunirea comisiei paritare pentru a-şi apăra interesele financiare.

„Aşteptăm răspuns din partea conducerii universităţii, conform contractului de muncă, atât al nostru, cât şi la nivelul sectorului de activitate. Vrem un răspuns foarte repede, până la începutul săptămânii viitoare”, a punctat profesorul. În caz contrar, membrii sindicatului vor deschide conflictul colectiv de muncă, motivat de lipsa de comunicare dintre anagajator şi angajat. „Au fost diverse voci în consiliu care au spus că ar trebui să încercăm pe cale juridică să forţăm universitatea să ne plătească salariile corespunzătoare, mai ales la cadrele didactice, unde s-au redus foarte ciudat. Nu avem niciun document în care se specifică cum ni s-a redus salariul sau de ce. Nu avem niciun semn că s-a făcut pe cale legală”, a mai declarat Lungu. Liderul Sindicatului UNIO de la „Cuza” intenţionează să îşi consulte colegii pentru a stabili dacă va fi sprijinit în cazul începerii conflictului colectiv de muncă. „Asta înseamnă petiţii, manifestaţii, grevă japoneză, grevă de avertisment şi mai apoi greva generală. Totuşi nu am văzut prea mult entuziasm în sensul acesta”, a precizat chimistul.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru LĂZESCU

Spiritul critic se află în moarte clinică

Scepticismul, spiritul critic sunt în pragul extincţiei într-un peisaj în care conformismul, alinierea cuminte la abordările predominante ale momentului sunt în ascensiune rapidă.

Filmuletul zilei

opinii

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Nichita DANILOV

Iaşul marilor Uniri în viziunea lui Victor Bejan

Având o astfel de istorie în spate, cartea-album este document îmbibat cu dragoste faţă de Iaşi şi România, un imn închinat istorie dulcelui Târg, menit să echilibreze, prin atmosfera şi sentimentele pe care le degajă, acele atitudini şi acele cărţi ce privesc istoria noastră dintr-un unghi din ce în ce mai derizoriu.

Efecte şi reacţii

Dana ȚABREA

Efecte şi reacţii

Nu numai că „Jocul de-a măcelul” de Eugen Ionescu pare să anticipe reacţiile oamenilor pe timp de pandemie, dar cei de la Teatrul Studenţesc Thespis au avut inspirata idee de a realiza un spectacol. Până la urmă, e spectacolul vieţilor noastre de aproape un an de zile. Cine şi-ar fi imaginat că o viaţă comună, normală, aşa cum am avut până la izbucnirea pandemiei de Covid ar putea fi dezideratul vremurilor pe care le traversăm?

2+2=4 pastile media

Michael ASTNER

2+2=4 pastile media

Orice şedere a mea la ţară înseamnă şi un fel de cură mediatică de detelevizare, în sensul că timp de două-trei săptămâni ori chiar timp de două luni nu mă uit la televizor. Desigur, mă mai „dau” pe net, da. Dar în principiu legătura mea cu ţara se face prin intermediul radioului. Care radio merge non-stop cât îs în casă (inclusiv noaptea, când dorm), iar asta invariabil pe RRA. În principiu, pot s-o spun, sunt mulţumit de mixul oferit dintre ştiri şi muzică etc.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

Cerere

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.