Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Comunicat de Presă

Sinestezia, nou proiect de promovare a artei contemporane

GALERIE
Sinestezia
  • Sinestezia
- +

Asociația Industrii Creative lansează un nou proiect care aduce în față arta contemporană sub diversele ei manifestări. 

Episodul pilot va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie și va consta într-o serie de evenimente în care muzica, dansul și artele vizuale se întrepătrund în instalații multimedia și senzoriale, performance-uri neconvenționale și ateliere artistice, cu artiști cunoscuți la nivel local și național.

Astfel, în perioada 26-30 noiembrie 2021, publicul va putea experimenta fenomene ale imaginarului prin intermediul artei și tehnologiei, în spații clasice și neconvenționale din orașul Iași. 

Scopul acestui proiect interdisciplinar este de a îmbogăți câmpul cultural contemporan și de a oferi artiștilor o nouă platformă de exprimare, încurajându-le creația și valorificând-o în fața publicului. 

„Am sprijinit dintotdeauna artiștii prin oferirea de burse de creație sau organizarea de festivaluri care au creat noi gusturi și audiențe. Dar vrem să trecem la următorul nivel în ceea ce privește promovarea artelor contemporane, un domeniu mai puțin explorat în România și totuși atât de ofertant pentru orașe, cu numeroase beneficii la nivel turistic, economic și social. Suntem siguri că proiectul Sinestezia va fi bine primit de către comunitate, care ne-a fost alături mereu, și astfel vom pune bazele unui eveniment care va crește tot mai mult”, au declarat organizatorii. 

Pentru a facilita accesul cât mai multor persoane, evenimentul va fi unul hibrid, atât online cât și fizic, iar accesul va fi gratuit, pe bază de înscrieri, în limita reglementărilor în vigoare.

Asociația Industrii Creative este un actor social-cultural activ, în portofoliul său divers numărându-se festivalurile Rocanotherworld, Classix, fonduri de burse de creație, proiectul Present din centre sociale și campanii ample de ajutorare a comunităților nevoiașe din județul Iași. Proiectul Sinestezia beneficiază de sprijinul Primăriei Municipiului Iași.

Mai multe detalii despre evoluția proiectului se pot urmări pe site-ul www.asociatiaindustriicreative.com și pe pagina de Facebook Sinestezia. 

Proiect susținut de Ziarul de Iași

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri