Singurul fitotron din ţară cu 11 camere climatice, la USAMV Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Singurul fitotron din ţară cu 11 camere climatice, la USAMV Iași

GALERIE
usamv
  • usamv
- +

Denis Ţopa, decanul Facultăţii de agricultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agro­nomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Iaşi, care pregăteşte anual circa 1.500 de studenţi, masteranzi şi docto­ranzi din cei aproximativ 4.000 care vin la această universitate, consideră că pentru for­marea unei generaţii de manageri de ferme şi antreprenori care să răspundă la nevoile viitorului, profesorii trebuie să înveţe în per­manenţă despre noile tehnici şi tehnologii.

„Vorbim de agricultură inteligentă, lucrurile se întâmplă cu un ritm rapid şi ca să ţinem pasul trebuie să ne punem la punct cu noutăţile. Cadrele didactice trebuie să înveţe în permanenţă despre noile tehnologii. Vorbim despre rate variabile de semănat, despre drone, despre sateliţi, despre GPS, despre agricultură de precizie”, a spus Denis Ţopa.

El a absolvit Facultatea de agricultură din cadrul USAMV Iaşi în 2004 şi susţine că lucrurile s-au schimbat radical faţă de când era student.

El a subliniat că universitatea deţine singurul fitotron din ţară cu 11 camere climatice unde se pot simula condiţii climatice de la Ecuador până la Cerul Polar.

„Avem resurse să investim în continuare în echipamente performante şi studenţii noştri pot beneficia de stadii de practică”.

Aflați amănunte de pe zf.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Temă

Cătălin ONOFREI

Temă

Test de reflecţie cognitivă: deliberare versus intuiţie.

Filmuletul zilei

opinii

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Ciprian IFTIMOAEI

Ocupare, şomaj şi câştiguri salariale în judeţul Iaşi

Articolul din această săptămână, ceva mai tehnic decât precedentele, demonstrează cu date statistice că, înainte de declanşarea pandemiei de COVID-19, nu a existat o criză a forţei de muncă în judeţul Iaşi.

New York, metropola vizionară

Mihai DORIN

New York, metropola vizionară

Conduita americană în raport cu celelalte civilizaţii ale lumii are şi o inevitabilă dimensiune imperială, însă felul în care ei au înţeles să valorifice cultura, rafinamentul, patriotismul, şi, nu în ultimul rând banii cetăţenilor în serviciul public, mărturiseşte despre măreţia naţiunii şi despre spirit vizionar. Pentru că în niciun alt loc din lume, patrimoniul cultural nu s-a îmbogăţit precum în America, prin râvna şi voinţa liberă a cetăţenilor educaţi şi prosperi. Statul este doar managerul acestui concept cultural.

pulspulspuls

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Costel l-a bătut pe Măricel ca pe fasole. Iacătă ce scor de maidan: 11 la 6!

Băbăetee băă, pfiu, pfiuu, pfiuuuu.... Ia’n fiţi atenţi aicea la băiatu’ pe ce se mai cheltuie bănuţul ieşenilor, că poate pe asta nu o ştiaţi! 

Caricatura zilei

Urna

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.