anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Concluziile ad-hoc ale ieşenilor, după exerciţiul de alarmare din ultimele zile:

Sirenele la Iaşi nu se prea aud în cartiere sau, dacă se aud, produc doar nedumerire

GALERIE
sirena
 • sirena
- +

Sistemul de avertizare sonor din municipiul Iaşi abia a fost auzit de ieşeni.

Sirenele au sunat zilele trecute în municipiu şi în câteva localităţi din judeţ, însă au fost auzite cu greu în multe zone. Pe reţelele de socializare, ieşenii au spus că nu şi-au dat seama că este un exerciţiu de avertizare.

„Am auzit ceva, însă foarte greu. Abia apoi am aflat că a fost un exerciţiu de alarmare“, a spus o tânără pe o reţea de socializare.

„Eu mă aflam în maşină. Era imposibil să aud ceva“, a spus un alt internaut.

Chiar şi reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi au precizat că este nevoie de îmbunătăţirea sistemului. De ase­menea, concluziile exerciţiului care s-a derulat începând de pe 18 aprilie, în toată ţara, va fi prezentat zilele ur­mătoare de Inspectoratul General al Si­tua­ţiilor de Urgenţă.

„Nu am prezentat concluziile finale deoarece organizatorul exerciţiului este Inspec­to­ratul General pentru Situaţii de Ur­genţă. Prin urmare, toate concluziile de la nivelul tuturor judeţelor vor fi centralizate şi transmise de către această instituţie. Am comunicat concluzii generale privitor la faptul că exerciţiul şi-a atins scopul, în sensul că a fost verificată starea de operati­vitate a echipamentului de alarmare a populaţiei, şi considerăm la acest moment faptul că este necesară îmbunătăţirea sistemului, prin suplimentarea de echipamente“, a precizat Silvia Bolohan, din cadrul ISU Iaşi.

Exerciţiul, care a avut loc şi la Iaşi, s-a numit „Exerciţiul de înştiinţare, avertizare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă - PROCIV 2017“. Scopul acestuia este de a instrui personalul cu atribuţii în domeniu, precum şi verificarea instalaţiilor sonore. Sistemele sunt folosite în pragul producerii unor calamităţi, dezastre naturale, cum ar fi accidente tehnologice, ruperea unor baraje hidrotehnice, viituri, sau căderea unor obiecte din at­mosferă. Metoda este destinată exclusiv protecţiei populaţiei şi este este utilizată pe timpul conflictelor armate.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.