Siretul Paşcani dă semne de viaţă. A terminat anul financiar 2013 pe profit
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 24.09.2021

Siretul Paşcani dă semne de viaţă. A terminat anul financiar 2013 pe profit

GALERIE
fabrica-textile
  • fabrica-textile
- +

Fabrica de confecţii unde omul de afaceri ieşean Viorel Roman deţine un procent important din acţiuni, SC Siretul SA Paşcani, a terminat anul financiar 2013 pe profit. Situaţiile financiare au fost aprobate de acţionarii companiei păşcănene recent în cadrul unei Adunări Ordinare, iar procesul verbal al şedinţei a fost trimis zilele trecute către Bursa de Valori Bucureşti, unde societatea este cotată.

Potrivit raportului administratorilor societăţii aflate în insolvenţă, SC Capital Insol, pe parcursul anului trecut compania a vândut o singură suprafaţă de teren şi o clădire, cea aferentă clădirii Corp, către firma SC Tella Impex SRL, cu aproape 226.000 lei. Firma mai are în patrimoniu clădiri şi terenuri evaluare la patru milioane de lei. În ceea ce priveşte producţia, valoarea a crescut anul trecut cu două milioane lei, de la 8,1 cât era în 2012. Principalii clienţi ai fabricii de confecţii au fost SC Bico Industries SRL, pentru care SC Siretul produce în sistem lohn un tip de plasă folosit în domeniul construcţiilor. Cu această firmă, fabrica a realizat o cifră de afaceri de 916.215 lei anul trecut şi de 165.156 lei în primele două luni ale acestui an. În privinţa prestărilor de servicii, principalul client al fabricii a fost firma Doinei Cepalis din Paşcani, SC Te-Rox Prod, pentru care au fost prestate activităţi de vopsire, apretare sau albire în valoare de 1.460.000 lei anul trecut şi de 30.115 lei în primul trimestru din 2014. Analizând datele financiare ale companiei pe anul 2013 comparativ cu 2012, se observă o îmbunătăţire a activităţii economice, potrivit datelor furnizate de raportul administratorului judiciar. Astfel, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 16%, de la 8,2 milioane lei până la 9,5 milioane lei. „Totuşi, şi în acest an au fost sincope în activitatea de producţie, cu acordarea de şomaj tehnic şi capacitate neacoperită pe deplin, acestea determinând o cifră de afaceri sub nivelul prognozat. Din analiza indicatorilor de mai sus, se evidenţiază faptul că, în acest an, diferenţa dintre producţia vândută, serviciile facturate şi cheltuielile aferente activităţii de bază, reprezintă o valoare pozitiva de 169.133 lei”, se arată în raportul administratorului judiciar. Potrivit aceluiaşi document, din analiza contului de profit şi pierdere, firma a terminat anul 2013 cu un profit net de 18.164 lei, în condiţiile în care în 2012 au fost înregistrate pierderi de 3,6 milioane lei. „Pierderea financiară la 31.12.2013 în valoare de 85.977 lei se datorează în cea mai mare parte cheltuielilor din diferenţe de curs valutar, care la nivelul anului au fost în suma de 599.695 lei, în timp ce veniturile din diferenţe de curs valutar au fost de 532.156 lei. În concluzie, SC Siretul Paşcani SA a înregistrat în anul 2013 venituri  totale de 14.227.572 lei, cheltuieli totale de 14.209.408 lei, înregistrând la finele anului profit de 18.164 lei”, se arată în raportul adminsitratorilor firmei.

 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine, ce, cum în 2024

Pavel LUCESCU

Cine, ce, cum în 2024

Cu ochii pe 2024 când au loc toate alegerile posibile, locale, europarlamentare, parlamentare şi prezidenţiale, toate partidele îşi fac calcule. Dar nu toate au şanse să le nimerească pe alea de succes.

Filmuletul zilei

opinii

Drum fără pulbere (V)

Neculai SEGHEDIN

Drum fără pulbere (V)

Canalul Dunărea-Marea Neagră, inaugurat la 26 mai 1984, este cea mai mare lucrare inginerească din România și una dintre cele mai mari din lume. Este un motiv de mândrie pentru noi, dar este și un simbol al durerii, nedreptății și suferinței!

Atenţie, cade tencuiala!

Radu POPESCU

Atenţie, cade tencuiala!

Chişinăul, la fel ca Iaşul, este un oraş frumos şi cu un enorm potenţial neexploatat. „Născut talent, murit speranţă”, cum se mai zice la noi, şi asta în principal din cauza ghinionului chişinăuienilor de a se fi pricopsit de ani şi ani de zile cu o administraţie locală depăşită de situaţie. 

Între şoşocism şi cîţism

Nicolae CREŢU

Între şoşocism şi cîţism

Sunt oare şi oameni inteligenţi, cei care cu adevărat gândesc cu propriile capete şi nu se lasă prostiţi de fabricanţii de „Imagine”, dispuşi să vadă în ubicuu prezenţa şi mai ales „combativa” Şoşoacă un „fenomen” demn de atenţie? 

pulspulspuls

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Iaca ce face dom’ Costel în Casa cu Pătrate când îi are pe procurorii DNA la uşă

Bun, hai că dosarul ca dosarul, iar percheziţiile de ieri aşijderea, dar oare cum se face, dragi comeseni ai rubricuţei noastre, că la mai puţin de o oră după descinderea mascaţilor şi procurorilor DNA de la Bucureşti în biroul lui din Casa cu Pătrate, deci atenţie: după nu înainte, dom’ Costel de la Cejău aruncă pe pagina lui de Facebook această postare haioasă? 

Caricatura zilei

Submarin francez

Editia PDF

Bancul zilei

- Ioane, ce tot strâmbi din nas la sarmalele mele? Nu sunt bune? - Ba da, Marie, sunt bune, dar toti ceilalti din sala de (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.