De Sănătate

Punem punctul pe știi

Site de informare pentru bolnavii de cancer pulmonar

luni, 15 aprilie 2019, 08:10
1 MIN
 Site de informare pentru bolnavii de cancer pulmonar

Federaţia Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer (FABC) a lansat de curând prima platformă online de infomare despre cancerul pulmonar, imuno-oncologie şi biomarkeri, în cadrul campaniei „Viaţa fără piese lipsă – Acţionează. Discută. Testează“. Site-ul invingemcancerul.ro conţine pe lângă informaţii şi un ghid de conversaţie care să îl ajute pe pacient în discuţiile cu medicul. 

„În lipsa unor campanii de informare pentru populaţia aflată la risc, dar şi a accesului întârziat la terapii inovatoare, şansele de supravieţuire pentru pacienţii cu cancer pulmonar scad considerabil. În acest context, testarea biomarkerilor este extrem de importantă pentru aceşti bolnavi, ei pot primi tratamentul potrivit şi pot câştiga timp preţios împotriva cancerului“, a precizat Cezar Irimia, preşedintele FABC într-un comunicat de presă.

Testarea biomarkerilor validaţi se face gratuit, la recomandarea medicului, în baza unui voucher pe care pacientul îl foloseşte la un laborator de specialitate, costurile testărilor fiind acoperite momentan de companiile farmaceutice. Biomarkerii sunt indicatori ce oferă informaţii despre procesele biologice normale, procesele de boală sau răspunsuri farmacologice la o intervenţie terapeutică. Cu ajutorul lor, pot fi identificate persoanele care sunt expuse riscului de a fi diagnosticate sau care au deja o anumită formă de cancer. Totodată, contribuie la selecţia persoanelor cu o probabilitate mare a de obţine beneficii terapeutice în urma unor tratamente cum ar fi terapiile imuno-oncologice sau ţintite.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii