anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Situaţia acreditării spitalelor ieşene: alte două unităţi medicale au primit „patalamaua“

GALERIE
cuza voda spital
 • cuza voda spital
- +

Unităţile medicale care au primit în 2015 vizita evaluatorilor de la Autoritatea Naţională de Manage­ment al Calităţii în Sănătate (ANMCS) au primit în această perrioadă şi certificatul de acreditare care confirmă încadrarea într-o anumită categorie.

 

Deşi ordinul de acreditare a fost emis încă din luna iunie a anului trecut, certificatele au ajuns zilele trecute la spitale. Printre unităţile medicale care se află în această siuaţie sunt Maternitatea „Cuza Vodă“, Institutul de Psihiatrie „Socola“ şi Spitalul de Infecţioase, despre ultimul relatând în ediţia de ieri. La toate acestea, vizita evaluatorilor a avut loc în anul 2015. „Noi ştiam de atunci că avem acreditarea acordată, însă recent am primit şi în format fizic. Spitalul nostru a fost acreditat cu o notă extrem de bună, suntem mândri de această rezolvare şi realizare, pentru că s-a muncit serios ca să o obţinem. De asemenea, echipa care a făcut evaluarea a fost una obiectivă şi critică“, a precizat prof. dr. Iolanda Blidaru, ma­nagerul de la „Cuza Vodă“. Şi In­stitutul de Psihiatrie „Socola“ a pri­mit zilele trecute certificatul care atestă încadrarea în categoria „Nivel acreditat“. „Acreditarea Institutului înseamnă din acest moment noul certificat de naştere al unităţii. Obţi­nerea acreditării reprezintă munca în echipă a întregului colectiv. În­treg procesul de modernizare este o acţiune care nu poate fi finalizată într-un an sau doi, ci într-o pe­rioadă lungă de timp având nevoie de susţinerea Ministerului Sănătăţii şi a Consiliului de Administraţie a Institutului“, preciza la momentul acreditării dr. Gabriel Oprişanu, managerul Institutului de Psihiatrie „Socola“. În aceeaşi perioadă au mai fost acreditate şi alte unităţi medicale din Iaşi, printre care Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. dr. George I.M.Georgescu“, Spitalul Clinic CF Iaşi, Spitalul Clinic Militar „Dr. Iacob Czihac“ şi Institutul Regional de Oncologie. Încă în curs de acreditare sunt, potrivit ultimei situaţii prezentate pe site-ul anmcs.gov.ro, Spitalul „Dr. C.I. Parhon“, Spitalul de Obstetrică şi Ginecologie „Elena Doamna“, Spitalul de Pneumo­ftiziologie, Spitalul de Copii şi Spitalul de psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Pădureni-Grajduri. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.