anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 15.08.2020

Situaţia admiterii la facultate: două mari universităţi au început deja

Este vorba de Universitatea Tehnică şi de USAMV

GALERIE
admitere facultate
  • admitere facultate
- +

Admiterea la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” (TUIASI) şi la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” (USAMV) a început săptămâna aceasta, iar câteva sute de absolvenţi de liceu şi-au depus deja dosarele la specializările celor două universităţi.

Automatică şi Calculatoare, cea mai căutată specializare

Admiterea la Universitatea Tehnică a început de luni la Automatică şi Calculatoare, iar la celelalte zece facultăţi perioada de admitere a debutat de miercuri. Astfel, până la finalul zilei de ieri au fost depuse peste 700 de dosare la specializările celor 11 facultăţi ale Politehnicii ieşene. Aproape jumătate dintre aceste dosare au fost însă depuse pentru Facultatea de Automatică şi Calculatoare (AC), unde, spre deosebire de anii anteriori, anul acesta nu se mai susţine examen de admitere, ci se intră pe baza concursului de dosare. În prima zi de admitere de la AC a fost depus un singur dosar, iar a doua zi, pe 7 iulie, au fost depuse 5 dosare, toate pentru locurile la buget. Miercuri, după ce a început perioada de admitere la toate facultăţile Politehnicii din Iaşi, au fost depuse la AC 88 de dosare pentru locurile la buget şi 3 pentru cele la cu taxă. Joi, pe 9 iulie, au fost depuse 168 de dosare pentru locurile la buget şi unul pentru cele la cu taxă. Ieri, pânâ la închiderea ediţiei, fuseseră depuse 72 de dosare, cu un total de 334 de dosare la buget şi 13 la taxă.

În ceea ce priveşte celalalte faculăţi, la Arhitectură au fost depuse 30 de dosare la buget şi unul la taxă, la Inginerie Chimică şi Protecţia Mediului au fost depuse 26 de dosare pentru locurile la buget, la Construcţii şi Instalaţii 51 de dosare la buget şi 4 la taxă, la Construcţii de Maşini şi Management Industrial un număr de 20 de dosare, la Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei un număr de 59 de dosare la buget şi 3 la taxă, iar la Inginerie Electrică, Energetică şi Informatică Aplicată au fost depuse 37 de dosare. De asemene, la Hidrotehnică au fost depuse 15 dosare, la Mecanică 93 de dosare la buget şi 8 la taxă, la Ştiinţa şi Ingineria Materialelor 4 dosare, iar la Design Industrial şi Managementul Afacerilor (fosta Facultate de Textile şi Pielărie) au fost depuse 32 de dosare. În total, la toate facultăţile, au fost depuse 701 dosare la buget şi 29 la taxă până la închiderea ediţiei.

89 de dosare la Agronomie

La USAMV au fost depuse până la finalul zilei de ieri, în total, 176 de dosare. Astfel, la Facultatea de Agricultură, la specializarea Agronomie, au fost în total 24 de dosare, la Biologie nu au fost depuse dosare, la Ingineria produselor alimentare au fost depuse în total 23 de dosare, iar la Inginerie şi management în agricultură au fost depuse în total 42 de dosare, cu un total de 89 de dosare pe întreaga facultate. La Horticultură au fost depuse în total 39 de dosare, iar la Zootehnie au fost depuse în total 48 de dosare. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

O alegere de suflet

Ovidiu MINEA

O alegere de suflet

Cel mai valoros produs al fotbalului local, Daniel Pancu, a făcut un pas riscant. Între postul cald, sigur, de preşedinte al clubului al cărui legendă este, Rapid, şi cel instabil, de antrenor al Politehnicii Iaşi, care se află într-un ocean de incertitudini, a ales a doua variantă, „Pancone” pierzând prin această mutare şi mulţi bani din publicitate.

Filmuletul zilei

opinii

Blazare pre-electorală

Alexandru CĂLINESCU

Blazare pre-electorală

Va fi o campanie electorală atipică, în care televiziunile manipulatoare vor avea un cuvânt şi mai greu. Pandemia a produs şi ea multă confuzie, întreţinută în chip criminal de PSD şi de aliaţii lui. Blazarea, nepăsarea şi pasivitatea noastră îi pot aduce în situaţia ca ei să ne hotărască nouă, la urne, destinul.

„Conspiraţii”: doar fum, fără foc?

Nicolae CREŢU

„Conspiraţii”: doar fum, fără foc?

Se discută mult despre „conspiraţii”, o temă pe tapet, indiferent de optica din perspectiva căreia ba unii, ba alţii îşi dau cu părerea, pentru că de fapt cei mai mulţi asta fac: fără analiză, fără a cântări argumentele, poziţia pe care o adoptă şi, cu aceeaşi candoare (de tradus: indiferenţă crasă) ignorându-le şi pe cele ale „taberei” opuse. 

Savanţii zilelor din urmă

Codrin Liviu CUȚITARU

Savanţii zilelor din urmă

„Dragul meu, adevărul este chiar cel comunicat de hârţogarii academici: mi-am mistificat activitatea de cercetare, aşa-zisele informaţii epocale, savantlâcul, biografia, tot! Existenţa mea e o farsă de la A la Z. Nu puteam să mor cu minciuna în spate! Mă bucur că accidentul deconspirării s-a petrecut înainte de ieşirea din sistem. Nu vor fi consecinţe punitive, iar eu, în sfârşit, voi savura câţiva ani de sinceritate....”

pulspulspuls

Hopa: iaca decăniţa, dar serviţi şi tocăniţa!

Hopa: iaca decăniţa, dar serviţi şi tocăniţa!

Of, of, off, băi nene băăăi, iote cum se mai leagă lucrurile câteodată, aşa, cu un şpil venit de unde nici nu te aştepţi... 

Caricatura zilei

Căldura

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.