Situaţia Covid în şcolile ieşene: încă trei clase trec în online. Sunt 14 în total
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Situaţia Covid în şcolile ieşene: încă trei clase trec în online. Sunt 14 în total

GALERIE
ore online
 • ore online
- +

Numărul de clase ale căror cursuri trec de la faţă-în-faţă în online a ajuns la 14.

Doi elevi, un cadru didactic şi patru persoane din rândul personalului didactic auxiliar din judeţ au fost raportate în cursul zilei de ieri ca fiind confirmate cu noul coronavirus. De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, a fost raportată şi prima persoană din rândul personalului nedidactic îmbolnăvită de la începerea semestrului al II-lea. Până în momentul de faţă, au fost raportate 22 de cazuri de îmbolnăvire în rândul elevilor, 12 în rândul personalului didactic, patru în rândul personalului didactic auxiliar şi un caz de îmbolnăvire al unui angajat din rândul personalului nedidactic.

Totodată, Direcţia de Sănătate Publică Iaşi a raportat ieri că trei noi clase şi-au suspendat activitatea faţă în faţă, numărul total ajungând la 14 de la începutul acestui semestru. Astfel, în acest moment, Şcoala „Carmen Sylva”, Grădiniţa „Montessori School of Iaşi”, Şcoala „Dimitrie Sturdza”, Gradiniţa „Cuvioasa Parascheva”, Grădiniţa Atelier Nr. 1, Şcoala „Alexandru Vlahuţă”, Şcoala „Veronica Micle” şi Şcoala „Ştefan Cel Mare” Dancu au câte o clasă sau grupă în cadrul cărora s-a suspendat activitatea faţă în faţă. La Şcoala „Ion Ghica”, Şcoala „Ionel Teodoreanu” şi Şcoala „Paradis” sunt câte două astfel de clase.

Potrivit DSP Iaşi, în cadrul tuturor instituţiilor de învăţământ amintite s-a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dicţionar politic 2021 (II)

Cătălin ONOFREI

Dicţionar politic 2021 (II)

Cuvântul specific anului 2021 este „trădare”. Dacă ar fi să-l personalizez, mi-aş imagina un păpuşoi uriaş, blond, cam stricat, ce repetă sacadat, ori de câte ori îl scapi cu fundul în sus, pe-se-de, pe-se-de, pe-se-de…

Filmuletul zilei

opinii

Paradoxul australian

Briscan ZARA

Paradoxul australian

Nu zic să accepţi pe oricine îţi bate în poartă, mai ales acum că stai într-un cartier select, curat, pretenţios, ai iarba tunsă la milimetru, în casă miroase a levănţică şi nu găseşti fir de praf nicăieri, dar trebuie totuşi trasată o linie între democraţie reală şi abuz democratic, cu damf de tiranie.

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Cristina DANILOV

Echilibristică pe grămăjoara de monede

Banii - investiţii şi decizii de afaceri - sunt de obicei legaţi de domeniul matematicii, finanţelor şi statisticii, datele indică de fiecare dată când guvernele lumii se apleacă asupra lor unde ar trebui să dirijeze resursele financiare pentru ca întreaga societate să atingă un anumit nivel de prosperitate. Dar, în familie, lucrurile stau puţin altfel, oamenii nu iau decizii financiare doar pe foaie de calcul. Le iau după cină, uneori la un pahar de vin sau după ce au terminat treburile casnice, ţinând cont de priorităţi, intenţii, dorinţe, de istoria personală, de propria lor viziune asupra viitorului, de egoul lor, în fine, de marketingul, de promoţiile şi stimulentele salariale.

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

Mihai DORIN

Mic tratat despre proasta guvernare (I)

La doi ani de la debutul pandemiei, în România putem face un succint bilanţ. Aceasta a prilejuit developarea realităţilor social-politice, instituţionale şi a mentalităţilor specifice unei societăţi întârziate. Metoda comparativă înlesneşte clarificarea diferenţelor de abordare a crizelor între societăţile incluzive şi cele extractive. Fără a intra în detalii, precizăm că societăţile incluzive sunt cele care edifică instituţii creative, dinamice, democratice şi predictibile, iar cele extractive sunt rezultatul selecţiei nedemocratice, prin intermediul unor soluţii opace, din interiorul cercurilor vicioase ale puterii.

pulspulspuls

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Cine este ieşeanca ce va lua locul ocupat cândva de madam Beatrix? E de bine!

Pentru că auzim că multă şi zbuciumată curiozitate a mai trezit zilele trecute pontul nostru legat de faptul că viitoarea şefă a Operei ieşene, în locul amicului lui Chirică, ar urma să fie o madamă de bine din târg apropiată de partidoi, iacătă că pe azi avem ceva date mai concrete, în afară de genul viitoarei şefe, adicătelea cel femeiesc, despre care vedem că a creat atâta vâlvă. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X