Situația defrișărilor în ocoalele silvice din Moldova
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Comunicat de presă (P)

Situația defrișărilor în ocoalele silvice din Moldova

GALERIE
Alexe_Mediu
  • Alexe_Mediu
- +

În urma controalelor efectuate de Garda de Mediu Cluj, care a descoperit faptul ca 3300 de arbori au fost tăiați ilegal, cu un prejudiciu de 1 milion de lei, deputatul Costel Alexe, vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, îi solicită Vioricăi Dăncilă să ia atitudine și să dispună controale asemănătoare pe raza ocoalelor silvice din județe Moldovei, având în vedere că fenomenul capătă amploare de la an la an.

”Stimată Doamnă Prim-Ministru, 

Conform informațiilor publice, un control al Gărzii Forestiere Cluj pe raza Ocolului Silvic Cormaia - Anieş din judeţulBistriţa-Năsăud, început anul trecut şi încă nefinalizat, a scos la iveală, până la această dată, tăierea ilegală a peste 3.300 de copaci, prejudiciul cauzat depăşind un milion de lei.

De asemenea au ieșit la lumină numeroase legături oneroase între reprezentați ai statului român și cei care taie ilegal material lemnos, defrișând pădurile statului român.

Având în vedere că Iașul este în topul defrișărilor ilegale, situaţia tăierilor de arbori fără drept, în anul 2016, a fost de 18.611,00 metri cubi, şi 2.829 metri cubi în anul 2017, în timp ce în anul 2018 a avut o tendinţă crescătoare, situaţia tăierilor fără drept fiind de 3.438 metri cubi, vă solicit să îmi comunicați câte controale au fost efectuate în perioada 2015-2019 pe raza ocoalelor silvice din județele Moldovei.

Totodată, având în vedere că fenomenul defrișărilor de fond forestier capătă o amploare uriașă, vă solicit să demarați o investigație similară cu cea desfășurată de Garda Forestieră Cluj pentru a destructura rețelele de tăietori ilegali de material lemnos pe raza județului Iași, precum și pentru a identifica angajații statului român care sunt în complicitate cu aceștia.”, a declarat deputatul Costel Alexe, președintele PNL Iași.

http://www.cdep.ro/interpel/2019/i8890A.pdf

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.