anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Situaţie critică la un mare colegiu ieşean: opt cazuri confirmate, mulţi contacţi direcţi la izolare

GALERIE
scola-normala-vasile-lupu-colegiul-pedagogic-iasi
  • scola-normala-vasile-lupu-colegiul-pedagogic-iasi
- +

Opt elevi din clase diferite de la Colegiul Pedagogic au fost depistaţi pozitiv Covid-19. Conducerea a cerut trecerea la învăţarea online în totalitate. Probleme similare şi la Podu Iloaiei

Conducerea Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” a cerut închiderea şcolii şi trecerea la învăţarea online după ce 8 elevi de la trei clase diferite au fost confirmaţi pozitiv la testarea cu Covid-19. Totodată, directorul adjunct al unităţii menţionează că şi o parte din personalul didactic şi nedidactic, contacţi direcţi, vor intra în izolare la domiciliu în perioada următoare. „Cei opt elevi sunt de la trei clase diferite. Nu a fost confimat niciun caz în rândul profesorilor, însă un cadru didactic intră în izolare, fiind contact direct. La fel şi contabilul şef şi câteva persoane din rândul pesonalului de îngrijire. Avem şi în rândul personalului de la cantină, o parte din cei care se aflau în izolare urmează să iasă. Situaţia este dificilă. Noi am făcut toate demersurile necesare în acest sens şi tot ce a ţinut de noi”, subliniază prof. Irina Cosovanu, directorul adjunct al Colegiului Pedagogic „Vasile Lupu” din Iaşi.

Totodată, tot ieri, s-a cerut suspendarea cursurilor „faţă în faţă” şi pentru o clasă de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Podu Iloaiei. Conform raportului Direcţiei de Sănătate Publică, un elev de la Clasa pregătitoare C a contactat noul coronavirus. La fel ca în zilele anterioare descoperite săptămâna trecută, Direcţia de Sănătate Publică a dispus izolarea cazurilor confirmate, igienizarea şi dezinfecţia spaţiilor unităţilor şcolare şi reinstruirea personalului privind regulile de igienă personală şi portul măştii de protecţie.

Conform legii, măsurile de suspendare a cursurilor „faţă în faţă” sunt cerute de către consiliul de administraţie al şcolii, apoi cererile sunt aprobate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi şi Direcţia de Sănătate Publică Iaşi, decizia finală fiind luată de către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi. Săptămâna trecută au solicitat suspendarea cursurilor „faţă în faţă” trei unităţi şcolare din judeţ: Liceul Tehnologic Agricol „Mihai Kogălniceanu” Miroslava, Colegiul Naţional „Mihai Sadoveanu” Paşcani şi Şcoala Gimnazială „Ion Simionescu” Iaşi. Totodată, au trecut în scenariul roşu, săptămâna trecută, 18 clase de la mai multe unităţi şcolare din judeţ, fiind confirmaţi pozitiv atât elevi, dar şi cadre didactice.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.