Situaţie incredibilă: victorie inutilă în instanţă pentru fostul primar din Ipatele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 23.01.2021

Situaţie incredibilă: victorie inutilă în instanţă pentru fostul primar din Ipatele

GALERIE
primar PSD Costica-Postarnac
  • primar PSD Costica-Postarnac
- +

Tribunalul a anulat ordinul prefectului care îi punea capăt mandatului, dar după ce Costică Postârnac l-a finalizat şi nu a mai avut voie să candideze la localele din septembrie. Acesta era considerat unul dintre cei mai influenţi primari de comună ai PSD Iaşi

Instanţa i-a dat dreptate în cele din urmă fostului primar al comunei Ipatele, dar după ce acesta a fost nevoit să renunţe la candidatura pentru reînnoirea mandatului în alegerile locale de acum două luni. Cu câteva zile în urmă, Costică Postârnac, considerat în PSD Iaşi unul dintre cei mai influenţi primari ai partidului, a obţinut anularea ordinului de prefect, iar judecătorii au dispus „ repunerea reclamantului în funcţia de primar al comunei Ipatele, cu dreptul la plata indemnizaţiei cuvenite lunar începând cu data emiterii ordinului şi până la încetarea mandatului său prin alegerea unui nou primar”.

Ordinul respectiv a fost emis în august 2018, în urma unei decizii a Agenţii Naţionale de Integritate, potrivit căreia Costică Postârnac s-a aflat în conflict de interese administrativ. Motivul: a semnat, din partea primăriei pe care o conducea, majorarea suprafeţei de teren închiriate unei societăţi comerciale administrate de soţia sa. Primarul a obţinut în instanţă suspendarea ordinului prefectului la doar două săptămâni după emitere, şi şi-a reluat mandatul. Contestaţia a mers însă mai departe, dar abia zilele trecute instanţa a anulat ordinul definitiv. Chiar şi aşa, acţiunea iniţiată de Costică Postârnac, care a condus timp de 28 de ani comuna Ipatele, continuă. Judecătorii Tribunalului Iaşi au fost de acord cu sesizarea Curţii Constituţionale privind un articol din Legea 176/2020, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii ANI (144/2007).

De menţionat că astă-vară Judecătoria Iaşi a respins candidatura sa la alegerile locale, tocmai din cauza verdictului de conflict de interese care l-a făcut să-şi piardă, pentru două săptămâni, mandatul. Practic, Postârnac obţine, pentru moment, jumătate din indemnizaţia de primar, pentru cele două săptămâni, dar şi decontarea onorariului plătit avocatului său, în sumă de 14.500 de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce model alegem?

Nicolae GRECU

Ce model alegem?

În speranţa că sportul românesc va redeveni el însuşi un model în Europa, înclinăm spre Slovenia.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte”- Noam Chomsky (II)

Sunt evidenţiate în continuare accentele antiamericane şi antioccidentale din discursul public al reputatului om de ştiinţă.

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

pr. Constantin STURZU

Prudenţi, nu fricoşi; blânzi, nu naivi

În contextul primei trimiteri a ucenicilor la propovăduire, Domnul le spune, între altele: "Iată, Eu vă trimit pe voi ca pe nişte oi în mijlocul lupilor; fiţi, dar, înţelepţi ca şerpii şi nevinovaţi ca porumbeii" (Matei 10, 16). Imaginea unei oi aflate în mijlocul lupilor stârneşte frisoane, mai ales printre credincioşii îngrijoraţi de mersul actual al lumii. Însă mesajul e mai degrabă sursa unei mari nădejdi. Căci nu ne cere Mântuitorul să acţionăm precum "lupii" - grupaţi în haite, agresivi, sălbatici -, ci să cultivăm ascultarea şi blândeţea specifice "turmei celei cuvântătoare".

O poveste sordidă

Alexandru CĂLINESCU

O poveste sordidă

Dezvăluirea a fost făcută prin intermediul unor cărţi, literatura, substituindu-se actului de justiţie, având aşadar - teoretic cel puţin - şi o funcţie terapeutică. Ceea ce nu-i absolvă pe cei care, din inconştienţă, din spirit de castă ori din dorinţa de a provoca au tolerat sau chiar au încurajat tot felul de aberaţii.

pulspulspuls

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Pe senatoarea Baubau de la Iaşi ştim bine că o ştiţi. Dar pe mama ei?

Câteva informaţii pe azi şi despre noii aleşi ai ieşenilor mai puţin cunoscuţi publicului în ce priveşte viaţa lor privată. 

Caricatura zilei

8x8

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.