Situaţie incredibilă: victorie inutilă în instanţă pentru fostul primar din Ipatele
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 23.04.2021

Situaţie incredibilă: victorie inutilă în instanţă pentru fostul primar din Ipatele

GALERIE
primar PSD Costica-Postarnac
  • primar PSD Costica-Postarnac
- +

Tribunalul a anulat ordinul prefectului care îi punea capăt mandatului, dar după ce Costică Postârnac l-a finalizat şi nu a mai avut voie să candideze la localele din septembrie. Acesta era considerat unul dintre cei mai influenţi primari de comună ai PSD Iaşi

Instanţa i-a dat dreptate în cele din urmă fostului primar al comunei Ipatele, dar după ce acesta a fost nevoit să renunţe la candidatura pentru reînnoirea mandatului în alegerile locale de acum două luni. Cu câteva zile în urmă, Costică Postârnac, considerat în PSD Iaşi unul dintre cei mai influenţi primari ai partidului, a obţinut anularea ordinului de prefect, iar judecătorii au dispus „ repunerea reclamantului în funcţia de primar al comunei Ipatele, cu dreptul la plata indemnizaţiei cuvenite lunar începând cu data emiterii ordinului şi până la încetarea mandatului său prin alegerea unui nou primar”.

Ordinul respectiv a fost emis în august 2018, în urma unei decizii a Agenţii Naţionale de Integritate, potrivit căreia Costică Postârnac s-a aflat în conflict de interese administrativ. Motivul: a semnat, din partea primăriei pe care o conducea, majorarea suprafeţei de teren închiriate unei societăţi comerciale administrate de soţia sa. Primarul a obţinut în instanţă suspendarea ordinului prefectului la doar două săptămâni după emitere, şi şi-a reluat mandatul. Contestaţia a mers însă mai departe, dar abia zilele trecute instanţa a anulat ordinul definitiv. Chiar şi aşa, acţiunea iniţiată de Costică Postârnac, care a condus timp de 28 de ani comuna Ipatele, continuă. Judecătorii Tribunalului Iaşi au fost de acord cu sesizarea Curţii Constituţionale privind un articol din Legea 176/2020, privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii ANI (144/2007).

De menţionat că astă-vară Judecătoria Iaşi a respins candidatura sa la alegerile locale, tocmai din cauza verdictului de conflict de interese care l-a făcut să-şi piardă, pentru două săptămâni, mandatul. Practic, Postârnac obţine, pentru moment, jumătate din indemnizaţia de primar, pentru cele două săptămâni, dar şi decontarea onorariului plătit avocatului său, în sumă de 14.500 de lei. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Florin NICULA

Primăria nu are proiecte de anvergură, consilierii se încaieră pe margine

Aceleaşi idei au fost rostogolite de la un buget la altul de Mihai Chirica, doar că acum nu a mai fost consensul de altădată.

Filmuletul zilei

opinii

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Alexandru CĂLINESCU

New York şi Bucureşti în oglinzi paralele

Scrisă alert, fructificând o documentaţie impresionantă (studiul a avut o primă ediţie apărută în 2016 la editura americană Common Ground), exploatând inteligent o ipoteză de lucru ce se dovedeşte fertilă, cartea Marianei Neţ ne oferă o lectură pasionantă. Este, fără dublii, unul dintre evenimentele editoriale ale acestui an.

Vuia (III)

Neculai SEGHEDIN

Vuia (III)

Biograful oficial al lui Traian Vuia a fost inginerul George Lipovan (1905-1972). Acesta a studiat la Şcoala Politehnică din Timişoara, Universitatea din Paris, şcoala de jurnalişti din Paris şi la şcoala militară aeronautică din Bucureşti. În 1925, Lipovan pleacă la Paris, unde îl întâlneşte pe Vuia, de care îl va lega o puternică relaţie de prietenie, dovadă fiind îndelungata corespondenţă dintre cei doi. Lui Lipovan îi datorăm seria de cărţi dedicate lui Vuia, bazate pe mărturiile inventatorului şi pe propriile sale cercetări documentare.

Competiţia mare

Nicolae CREŢU

Competiţia mare

Viaţa însăşi este, desigur, şi competiţie: dar înţelegând prin asta, din perspectiva valorilor omului (care îl disting de animalitate), nu malthusiana sfâşiere de homo hominilupus, ci un spirit al emulaţiei meritocrate definit prin fair play. Metaforism sportiv, da: fără „dopaj”, nici blaturi sau „arbitri” părtinitori, corupţi, fără trucaje şi măsluiri. 

pulspulspuls

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

Oare va ajunge scaunul de la ales la 100 de mii de coco au ba?

O boare de semne de îngrijorare cică ar fi trecut zilele asteape deasupra viilor politice româneşti şi ieşene, stimaţi telespectatori, după ce pe piaţă ar fi apărut datele singurului sondaj politic credibil de la alegeri încoace. Iar acolo curioşii au putut vedea, cu oarecare surprindere, evident, că AUR a trecut sesizabil peste USR. 

Caricatura zilei

A avea sau a nu avea amendamente

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.