Situaţii critice: Bucureştiul trimite cazuri la Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Situaţii critice: Bucureştiul trimite cazuri la Iaşi

GALERIE
elicopter smurd
  • elicopter smurd
- +

Este vorba de doi pacienţi din Vâlcea şi Tulcea, transferaţi la Spitalul „C.I. Parhon” înainte de blocajul survenit ieri şi la Iaşi, acum nemaifiind locuri disponibile.

 

Două cazuri critice de pacienţi depistaţi cu COVID-19 care suferă şi de insuficienţă renală au fost transferaţi de la Bucureşti la Iaşi zilele trecute, pentru că la momentul respectiv nu erau locuri disponibile pentru a putea fi trataţi. În cursul zilei de sâmbătă au ajuns la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” o femeie din judeţul Vâlcea şi un bărbat din Tulcea, ambii cu alte afecţiuni, şi care se află internaţi în stare gravă. Unitatea medicală are pregătite trei paturi de Anestezie şi Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate. Aceasta este însă prima dată când aici au ajuns pacienţi din afara Moldovei.

„Sunt paturi destinate pacienţilor critici care au nevoie de supleere renală în contextul insuficienţei renale. În prezent sunt internate două cazuri din judeţe din afara Moldovei care beneficiază de transport vital avansat, fiind intubaţi şi ventilaţi mecanic”, a explicat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Spitalul ieşean asigură asistenţa medicală a pacienţilor depistaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2 şi care au nevoie de şedinţe de dializă, în momentul de faţă fiind 27 de bolnavi care fac dializă în spital şi alte peste 10 persoane care fac dializă în Centrul Fresenius. Medicii sunt îngrijoraţi de creşterea numărului de pacienţi depistaţi cu SARS-CoV-2 care au nevoie şi de dializă, numărul acestora fiind în continuă creştere de la începutul pandemiei.

Dificultatea în tratarea acestora constă în organizarea şedinţelor de dializă în ture astfel încât să fie asigurate circuitele necesare. Majoritatea pacienţilor aflaţi în această situaţie sunt internaţi la spitalele COVID sau la cele suport-COVID din oraş şi conform protocolului existent sunt transferaţi la „Parhon” doar pe durata şedinţelor, însă din cauza normelor care trebuie respectate nu pot fi mai mult de şapte pacienţi într-o tură. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Prognosis: negative

Cătălin ONOFREI

Prognosis: negative

Tratamentul se amână după moartea pacientului.

Filmuletul zilei

opinii

Visuri pietrificate

Briscan ZARA

Visuri pietrificate

Credem fără urmă de îndoială în ceva, chiar dacă nu are nici cea mai mică legătură cu realitatea, pentru că aşa am fost educaţi, pentru că toţi ceilalţi cred, pentru că nu există nimic care să contrazică această credinţă care ne dă confort, încredere, mulţumire, siguranţă, şi chiar dacă adevărul ni se revelează într-un mod logic sau evident, palpabil, implacabil, covârşitor de clar, noi tot nu îl recunoaştem, pentru că nu vrem.

Unirea ca axă a istoriei noastre

Mihai DORIN

Unirea ca axă a istoriei noastre

Unirea este incontestabil axa istoriei noastre moderne, întrucât de realizarea ei depindea existenţa naţională. Ea s-a construit pe existenţa unei premise - unitatea neamului şi a unei realităţi dramatice - risipirea neamului. Din îngemănarea acestora a rezultat metoda la care a recurs generaţia unirii, şi anume aceea de a pune istoria să lucreze astfel încât risipirea să fie înlocuită cu unitatea. 

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

Nichita DANILOV

Universalitatea artei lui Marcel Chirnoagă

… a fost atras nu de latura angelică, ci de latura demonică a lucrurilor, încercând să scoată la lumină o parte din întunericul ce sălăşluieşte-n om. Pe domnia sa nu l-au obsedat îngerii, ci demonii, creaturile diforme ce populează zi de zi, clipă de clipă, gândurile muritorilor, insuflându-le tot felul de patimi (pofte) şi vicii.

pulspulspuls

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Nea Măricel, prins la mijloc în ‘şto-uri, de colegi

Iată, stimaţi telespectatori, ce ne trimite un cetitor fidel înregimentat politic, pe poşta rubricuţei, cu Archibald Tănase la adrisant: poza de care se face cea mai mare panaramă în interiorul filialei partidoiului ieşean în ultimele zile! 

Caricatura zilei

Defilare cu distanțare

www.haidalacafeasiceai.ro

Editia PDF

Bancul zilei

O ambulanta goneste pe strazi si, la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.