anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Premieră în acest an, din cauza lucrărilor de la Catedrală

Slujba de Sfânta Parascheva se va ţine pe Pietonal, în faţa Mitropoliei

GALERIE
bulevardul-stefan-cel-mare-iasi
 • bulevardul-stefan-cel-mare-iasi
- +

Slujba de Sfânta Parascheva va avea loc anul acesta pe bulevardul Ştefan cel Mare, în faţa Catedralei Metropolitane.

Pelerinii vor putea participa la Sfânta Liturghie în dimineaţa zilei de 14 octombrie pe Pietonal, şi nu pe esplanada de la intrare în Catedrală, totul din cauza şantierului din curtea Mitropoliei. Astfel, slujba urmează să fie oficiată de un sobor de preoţi, pe o scenă amplasată în dreptul altarului, pe pietonalul Ştefan cel Mare. „Slujba va avea loc pe axul dintre Teatrul Naţional şi Mitropolie, în dreptul altarului Catedralei şi pe mijlocul bulevardului. Nu mai putem face pe scările de la Mitropolie din cauza lucrărilor. Credincioşii vor participa la slujbă direct pe bulevardul Ştefan cel Mare“, a menţionat părintele arhimandrit Dosoftei Şcheiul, mare eclesiarh al Catedralei Metropolitane. Moaştele Sfintei Cuvoasei Parascheva vor fi scoase din Catedrală vineri, pe 11 octombrie, la ora 6,30. După tradiţionala procesiune, Sfintele Moaşte vor fi depuse ca în fiecare an pe platoul din faţa căminului preoţesc. Pelerinajul Calea Sfinţilor va avea loc în aceeaşi seară, între orele 19 şi 21. Soborul de preoţi vor merge în procesiune cu moaştele Sfintei Parascheva şi moaştele Sfântului Simeon de la Muntele Minunat, care au fost aduse de la Mănăstirea Neamţ. Traseul urmat va fi poarta Mitropoliei - strada I.C. Brătianu - Cuza Vodă - Armeană - Costache Negri şi bulevardul Ştefan cel Mare. Pelerinii vor putea participa şi la slujba de priveghere de sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 21, în cinstea aducerii Moaştelor Sfântului Andrei la Iaşi în 1996.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un vis de vară după Bacalaureat

Ioan Alexandru TOFAN

Un vis de vară după Bacalaureat

Nimeni nu s-a gândit, probabil, că elevul nu se stresează decât atunci când se întâlneşte cu absurdul unui sistem de învăţământ centrat pe el şi nu când i se cere să fie creativ, să gândească şi să ia în piept marile probleme ale culturii.

opinii

O lume a celorlalţi

Codrin Liviu CUȚITARU

O lume a celorlalţi

Personajele lui Ondaatje stau, prin urmare, sub semnul „dublei critici”, adică, în limbajul postcolonial, sub semnul „dublei identităţi”. De aici rezultă tipologii maleabile, dar şi, paradoxal, neconcesive.

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

George ŢURCĂNAŞU

Cinşpe regiuni de inspiraţie sovietică… (III)

În orice societate, sistemul administrativ este conceput în scopul eficientizării gestiunii resurselor umane şi naturale ale unui teritoriu. E necesar ca acest sistem să fie flexibil şi să articuleze într-o manieră echilibrată şi funcţională necesităţile fiecărui nivel de organizare (local, judeţean, regional etc.), conform principiului subsidiarităţii.

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

Bogdan ILIESCU

Conu’ Leonida faţă cu o lume a ielelor

„My advice to other disabled people would be, concentrate on things your disability doesn't prevent you doing well, and don't regret the things it interferes with. Don't be disabled in spirit as well as physically.” (Sfatul meu pentru alte persoane cu dizabilităţi ar fi să vă concentraţi asupra lucrurilor pe care dizabilitatea dvs. nu vă împiedică să le faceţi bine şi să nu regretaţi lucrurile cu care interferează. Nu fiţi dezabilitaţi spiritual, aşa cum sunteti fizic.) Stephen Hawking

pulspulspuls

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Întâlnire secretă a aurarului Georgică cu baza de la Iaşi, în toiul nopţii: se caută oameni noi

Rămaşi orfani la capitolul vizibilitate după ce mamaia Omida Şoşo a fost dată afară din partid şi, implicit, şi din filiala de Iaşi, în care a fost aleasă senatoare, cică ieşenii din acest partid au o mare problemă în ultima vreme: nu prea există în spaţiul public. 

Caricatura zilei

Rusia și-a amintit de Alaska

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.