Şmecheria pentru care domn premare a dat Skodele înapoi: frica de DNA
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 28.07.2021

Şmecheria pentru care domn premare a dat Skodele înapoi: frica de DNA

GALERIE
puls
  • puls
- +

"Care să fie fraierul ce nu îşi cumpără maşina, la finalul leasing-ului?" Iote, dragi cetitori, o întrebare pentru care, în sfârşit, avem un contraexemplu notoriu. 

Pentru cine nu e prea familiarizat cu treburile astea, atunci când iei o maşină în leasing nu devii proprietar decât abia la final, şi numai după ce plăteşti acea aşa-numită valoare reziduală, cam 10-15% din valoarea de nouă a maşinii. Adică, după vreo 5 ani, îţi cumperi propria maşină cu 2-3 mii de euro, iar dacă nu îţi convine acest preţ, dai maşina înapoi firmei de leasing. Nu prea fac însă aşa decât cei care au jefuit în ultimul hal maşinile în anii de leasing, încât nu mai merită nici 1.000 de euro cazanul. Nu era însă cazul în ce priveşte cele patru Skode ale Primăriei, două limuzine şi două premium, pentru care, în mod surprinzător pentru toţi, premarele Mihăiţă a decis să le înapoieze firmei de leasing, deşi cu una chiar el umbla până mai ieri, deci maşină încă foarte bună.

De ce să fi procedat aşa anapoda domn  premare oare? Amicul nostru Archibald Tănase spune că e aici o şmecherie interesantă. Achiziţia maşinilor, pe semnătura vicepremarelui de atunci Mihăiţă, este obiectul unui dosar la DNA, aşa cum ştiţi. Ei bine, dând acuma maşinile înapoi, Mihăiţă practic micşorează valorea unui posibil prejudiciu pe care DNA îl va calcula la final. Ce poate însemna asta? Păi, simplu: ori o eventuală pedeapsă mai mică ori, cine ştie, poate chiar o situate sub viitorul prag "Dragnea" al prejudiciului pentru abuz de serviciu. Ei, este că Mihăiţă, n-o fi el deocamdată devreme-acasă, dar măcar e băiat deştept?

Ultima goangă politică a liberalilor

Ultima ştire pe surse vehiculată pe piaţa politică locală de unii politicieni liberali mai tinerei zice că menistrul Tudorel ar fi pregătit de PSD să le fie candidat la primăria ieşeană în 2020, că de-aia îl ţin pe post şi în noul guvern: să-l facă mai notoriu.

Băbăeţ, una mai gogonată ca asta zău că n-am auzit în ultima vreme: păi cum să vrea, nenicule, un rector fost jude la Curtea Constituţională şi fost menistru să vină ca premare la primărie, ca să se ocupe de împărţeala ajutoarelor sociale şi de tras scatoalce dimineaţa derectorilor din subordine? Doi la mână: lui Tudorel i s-a propus să fie candidat, dar de partea cealaltă, şi anul trecut, iar el a refuzat cică categoric tocmai din motivele de mai sus. Aşa că pupăza zbrrr, pe-o dugheană... Deci, să vă vedem acuma: ce parte de propoziţie este "zbrrr", hă?

Fază haioasă

Apropo de acest menistru, dialog tare haios la conferinţa acestuia de presă de la minister, ieri, între el şi o fătucă ziaristă care pune o întrebare ceva legat de DNA.

"Tudorel: Păi, mă scuzaţi, dar am mai spus odată asta...

Fătuca: Dar eu nu eram aici...

Tudorel: A, da? Păi atunci bănuiesc că ştiţi ce pot să spun eu despre asta."

Şi cu asta, basta: conferinţă închisă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Alexandru LĂZESCU

Protestele din Cuba creează probleme curentului radical progresist din America (II)

Atunci când ţările în care se aplică politicile socialiste intră invariabil într-o criză profundă, ajung în ruină economică şi la proteste reprimate brutal, ampla falangă progresistă din zona politică, academică şi din mass media din Occident ne explică că motivul este că acolo nu se aplica cu adevărat socialismul.

Filmuletul zilei

opinii

Oraşe de antichităţi

Briscan ZARA

Oraşe de antichităţi

Comunismul a fost o idee proastă, fără discuţie. Aşa ceva nu se poate aplica decât poate într-o societate cu mult mai dezvoltată şi conştientă de sine decât cele existente acum şi cu 50 de ani în urmă. A organiza o ţară întreagă după nişte principii fixe, nivelatoare, înjositoare pentru unii şi înălţătoare pentru alţii, ambele pe nedrept, este o crimă adevărată. Nu poţi neglija cu totul individul, cu unicitatea lui, pentru binele societăţii în ansamblu. Pentru că ăsta e comunismul, ca orice regim totalitar, un sistem care neglijează individul.

Povestea de război a marii Regine (II)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (II)

Istoria românilor, dar şi cea universală, stă mărturie că monarhia este regimul care, în toate timpurile, a beneficiat de cea mai mare încredere din partea oamenilor. Să reţinem şi faptul că pe această relaţie de încredere s-au structurat marile idealuri în istorie, în vreme ce neîncrederea le-a năruit. În fine, regele reprezintă o triplă "realitate socială, politică, religioasă". Însă fundamentul regalităţii în economia istoriei este faptul că aceasta este cel mai puternic simbol al naţiunii, al unităţii, al continuităţii, al fertilităţii şi al mântuirii.

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

Ioan Alexandru TOFAN

Final de admitere. Studenţia ca scurtătură

S-a terminat admiterea şi atmosfera în universitate este aceeaşi ca la sfârşitul unei nunţi la un cămin cultural de la sat. Mormane de hârtii (chiar dacă există o platformă online de înscriere, dosarul plic este inevitabil ca o lege a firii), sticle cu apă sălcie, scrumiere pline, pixuri aruncate, priviri obosite, transpiraţie, poveşti amuzante sau teribile. Dar şi un sentiment de mulţumire, ca după număratul darului: au venit şi anul acesta studenţi, nu ne desfiinţează nimeni. Ba chiar au venit mai mulţi decât anul trecut, cel puţin la licenţă.

pulspulspuls

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

PULS

Iaca scenariu pentru dl scenarist vasluian Porumboiu: A fost sau n-a fost informată Cozet?

Iată, stimaţi participanţi la trafic, că deşi a trecut atâta vreme de la ceea ce colegii lui au acuzat la junele conţilier userist Ciorăpel că este de-a dreptul trădare în favoarea hidrei chiriciste, încă mai apar pe surse detalii interesante despre acea joie neagră şi mâloasă a politichiei de Bahlui. 

Caricatura zilei

După o analiză mai atentă, Rădoi a descoperit motivul pentru care România a luat bătaie de la Coreea

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.