Snapchat, reţeaua socială mobilă care ameninţă Facebook şi Instagram
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 21.04.2021

GADGET, MY LOVE

Snapchat, reţeaua socială mobilă care ameninţă Facebook şi Instagram

GALERIE
snapchat
  • snapchat
- +

Săptămâna trecută Snapchat, o reţea socială dedicată doar dispozitivelor mobile, a atras atenţia tuturor după ce Facebook ar fi dorit să achiziţioneze serviciul pentru suma de 3 bilione de dolari.

Snapchat este un serviciu pe care peste 5 milioane de utilizatori din întreaga lume îl folosesc zilnic pentru a trimite 350 de milioane de mesaje sub formă de  imagini şi clipuri video denumite „snaps”. Aplicaţia atrage un public tânăr, adolescenţi şi tineri de 20 de ani care doresc ceva nou în schimbul reţelelor sociale clasice precum Facebook, Instagram sau Google+.
Noutatea adusă de Snapchat ţine de faptul că imaginile şi clipurile video realizate cu această aplicaţie pot fi trimise unei liste de prieteni alese de utilizator, iar acestea pot fi vizualizate doar pentru cel mult 15 secunde după care imaginile vor dispărea atât din telefonul expeditorului şi al destinatarului, cât şi de pe serverele companiei. Chiar dacă la prima vedere o astfel de reţea socială pare inutilă, conceptul din spatele aplicaţiei Snapchat da un nou sens prieteniilor şi felul în care comunicăm în mediul digital : „Imaginile sunt uneori un pic mişcate, iar tu poate nu arăţi cel mai bine, dar asta e ideea. Important este momentul captat, conexiunea creată între prieteni şi nu doar o imagine frumoasă afişată pe un profil. Alura de mesaje trecătoare ne aminteşte despre frumuseţea prieteniei - nu avem nevoie de un motiv pentru a ţine legătura cu cei dragi.”

Utilizatorii pot adăuga text şi simple desene peste imaginile şi clipurile realizate şi trimise cu Snapchat. Dacă se doreşte ca mesajele trimise să fie vizibile mai mult timp, există modul „Stories” cu care, după cum spune şi numele, se pot crea poveşti realizate dintr-un număr nelimitat de imagini şi clipuri video ce vor putea fi vizualizate timp de 24 de ore.
Aplicaţia Snapchat este disponibilă gratuit pentru Android şi iOS. Compania din spatele acestui serviciu atrage atenţia asupra faptului că imaginile şi clipurile pot fi salvate de către destinatari cu diferite programe independente, unul dintre acestea fiind denumit „Screenshot Save for Snapchat”.
Chiar dacă Snapchat a fost lansat la sfârşitul anului 2011, numărul de utilizatori şi mesajele trimise de aceştea au crescut semnificativ în ultimele luni. Acel public tânăr care se retrage de pe reţetele sociale clasice pare să se regăsească pe astfel de servicii online. Presa internaţională relatează că Facebook, cea mai populară reţea socială din lume, a dorit să achiziţioneze Snapchat, într-o mişcare asemănătoare cu cea de anul trecut, atunci când Instagram a fost cumpărat pentru suma de 1 bilion de dolari. Chiar dacă aplicaţia este probabil cu mult supraevaluată, de data aceasta oferta celor de la Facebook a fost refuzată, Snapchat alegând calea investitorilor.
 
Te aşteptăm şi pe pagina noastră de Facebook pentru discuţii şi alte materiale: www.facebook.com/GadgetMyLove.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Europa se loghează în reţea

Lucian DÎRDALA

Europa se loghează în reţea

Platforma digitală, accesibilă la adresa futureu.europa.eu (cu posibilitatea selectării limbii române), îi invită pe cetăţenii „obişnuiţi” să-şi spună părerea sau să reacţioneze la postările altora, operând asemenea unei reţele sociale.

Filmuletul zilei

opinii

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Florin CÎNTIC

Mircea Eliade & Vasile Conta. Coda (I)

Ultima decadă a lunii aprilie marchează pentru mine două comemorări speciale ale unor figuri intelectuale româneşti de care s-a întâmplat să mă ocup şi care s-au săvârşit din viaţă una după alta, chiar dacă la un secol distanţă: Vasile Conta (21 aprilie 1882) şi Mircea Eliade (22 aprilie 1986).

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal: „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (I)

Sigur că tot talentul, pregătirea minuţioasă şi inspirată la Conservatorul din Bucureşti cu profesorul Constantin Bugeanu (din păcate, rolul său de pedagog în formarea dirijorilor afirmaţi ulterior este trecut astăzi sub tăcere...), pregătirea permanentă după absolvire l-au detaşat pe Cristian Mandeal din rândurile generaţiei sale, dorinţa de a învăţa în continuare, de a-şi înfăptui concepţia interpretativă fructificând ocaziile apărute, i-au asigurat evoluţia. 

Epilare inghinală

Briscan ZARA

Epilare inghinală

Sunt multe studii despre cum afectează psihologia omului ceea ce vedem, auzim, simţim din exterior. La fiecare întindere de coardă are loc o excitare a neuronilor care provoacă senzaţii neplăcute persoanei, dar dacă lucrurile se repetă, neplăcerea dispare încetul cu încetul şi apare o oarecare toleranţă la acea senzaţie, poate chiar e înlocuită cu plăcere. Nu mai eşti afectat, nu te mai impresionează în sens rău. Asta nu înseamnă că devii mai puternic, ci mai nesimţit, mai rigid, mai greu impresionabil.

pulspulspuls

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Un fakenews fain la Iaşi, care să marcheze câştiguri babane

Atenţie mare în aceste zile nu numai la ştirile politice mai şugubeţe, stimaţi telespectatori, ci şi la alea economice mai săltăreţe, că şi de-aici pot sări iepuri după care să alergi de-ţi ies ochii din cap şi tot să nu-i prinzi. 

Caricatura zilei

Fără facebook

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.