„So Keres” in club Sundays

luni, 02 iunie 2008, 19:03
2 MIN
 „So Keres” in club Sundays

Traditiile si cultura romilor au devenit, in ultimii ani, surse de inspiratie pentru multi artisti, indiferent de domeniul de activitate. Unul dintre ei este si regizorul Tudor Giurgiu, al carui nou film, "Me sem baxtalo" (Ma simt norocos) va putea fi urmarit astazi in clubul Sundays, dupa ora 14.00. Filmul sau va fi proiectat, alaturi de alte spoturi si emisiuni realizate de Ciprian Necula, in cadrul unei dezbateri care il are ca invitat special pe jurnalistul Mircea Toma, presedinte al Agentiei de Monitorizare a Presei "Academia Catavencu".

Problemele cu care comunitatea romilor se confrunta in prezent vor fi puse sub lupa de Mircea Toma alaturi de Cezara David, coordonator PR la Centrul Romilor pentru Interventie Sociala si Studii, Margareta Hertan, consilier pe problemele romilor  la Prefectura Ias, si Ionut Stan, reprezentant al etniei rome.

"Evenimentul de astazi face parte dintr-o campanie mult mai larga, care a inceput pe 7 mai, numita «So Keres – Rom in Romania», care urmareste sa analizeze problemele cu care se confrunta romii in prezent. Dezbaterea de astazi va incepe cu un «vox populi», citeva interviuri realizate de noi pe strada cu si despre parerea iesenilor in legatura cu romii. Unele raspunsuri sint de-a dreptul revoltatoare", explica Andrei Giurgia, presedintele Asociatiei Stundetilor Jurnalisti din Iasi, organizatoare a proiectului.

Dupa dezbatere, atit invitatii cit si iesenii dornici sa se implice intr-o astfel de actiune sint asteptati, de la ora 21.00, in club Sundays, unde li s-a pregatit o seara de muzica, dansuri si fotografii realizate de membri ai comunitatii rome. Un moment special va fi sustinut de trupa de dans „Gipsy Eyes".

Comentarii