anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Soarta directorului de la „Elena Doamna” se decide după 15 iunie

GALERIE
Gabriel_Martinescu_manager_Elena_Doamna_iasi
 • Gabriel_Martinescu_manager_Elena_Doamna_iasi
- +

Membrii Consiliului de Administraţie al Maternităţii „Elena Doamna” din Iaşi s-au întrunit la finalul săptămânii trecute pentru a lua o decizie în legătură cu calificativul „nesatisfăcător” obţinut de către managerul Gabriel Martinescu la evaluarea făcută de Consiliul Judeţean. 

În urma discuţiilor purtate în timpul şedinţei, acesta a susţinut că ar fi existat erori în calcularea indicatorilor şi că indicatorii de performanţă ar fi fost îndepliniţi de fapt. Astfel, membrii CA au decis în unanimitate să mai temporizeze luarea unei decizii până după data de 15 iunie, aceasta fiind data la care urmează să primească o informare scrisă din partea managerului în care să explice unde s-a greşit la interpretarea calculelor, pentru fiecare indicator în parte.

„Managerul susţine că acei indicatori au fost îndepliniţi, însă s-a greşit la calculele matematice şi de aceea indicatorii au ieşit sub cei asumaţi. Este vorba despre o abordare cât mai corectă şi cât mai legală a problemei. De asemenea, neîndeplinirea indicatorilor de performanţă nu duce implicit la rezilierea contractului, se precizează că acest lucru se poate face din motive imputabile managerului. Am cerut şi serviciului juridic din cadrul spitalului un punct de vedere vizavi de aceste lucruri, iar după data de 15 iunie Consiliul de Administraţie se va întâlni şi va lua o decizie în consecinţă. Tot până pe 15 iunie am cerut să ne facă înştiinţări scrise şi cu privire la celelalte adrese primite de la CJ în 2021 - refuzul primirii organelor de control ale CJ, decizia de sancţionare a directorului financiar contabil. Toate hotărârile şi deciziile au fost luate în unanimitate de toţi membrii CA”, a explicat Ion Lorin Urcaciu, preşedintele Consiliului de Administraţie al maternităţii.

În luna aprilie, dr. Gabriel Martinescu a fost evaluat de Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află maternitatea şi a primit calificativul „nesatisfăcător”. Conform reprezentanţilor CJ, comisia a acordat acest calificativ după ce a identificat mai mulţi indicatori de performanţă care nu au fost îndepliniţi. Indicatorii la care s-a făcut referire sunt indicatori de utilizare a serviciilor, cum ar fi durata medie de spitalizare pe spital şi pe fiecare secţie, rata de utilizare a paturilor, precum şi indicatori economico-financiari ca procentul cheltuielilor cu medicamente din totalul cheltuielilor spitalului.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Celălalt război (I)

Cătălin ONOFREI

Celălalt război (I)

Când memele ucid genele.

opinii

Şoc şi groază…

Briscan ZARA

Şoc şi groază…

Nu e de râs, e de fapt de plâns. Orice dependenţă e rea, chiar şi aceea faţă de propriul copil. Şi cu cât mediul în care trăim e mai sigur, cu atât uităm faptul că acel om nu e făcut să stea cu noi, ci să trăiască fără noi. Datoria noastră e să îl învăţăm să zboare nu să îl ţinem în aer agăţat de sfori. E greu să înţelegem asta, dar nu e imposibil...

Opt ore în Turnul Babel

Cristina DANILOV

Opt ore în Turnul Babel

Extrovertiții au mai multe șanse să dea instantaneu o soluție unei probleme. Introvertiții, pe de altă parte, se simt mai confortabili când iau decizii bine gândite. Nu le place să fie zoriți, repeziți și puși la colț doar fiindcă nu-s ca șeful iute ca piperul. Pentru extrovertiți, recunoașterea socială și sprijinul colegilor sunt deosebit de importante. Pentru introvertiți, acest lucru este, de asemenea, valoros, dacă există, dacă nu, nu vor suferi, ei își pot face treaba oricum, cu sau fără aprecieri și statui prea multe.

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.