anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Soarta Siretul Paşcani va fi decisă într-o zi de 13

Societatea a intrat anul acesta în vrie şi a înregistrat pierderi masive.

GALERIE
siretul_pascani
 • siretul_pascani
- +

Siretul Paşcani mai are ceva mai mult de o lună pentru o salvare miraculoasă de la faliment. Judecătorul sindic a luat la cunoştinţă de intenţiile administratorului judiciar şi a celui special privind declanşarea procedurii de faliment a societăţii.

 În şedinţa de pe 18 septembrie, instanţa a decis amânarea cauzei pentru soluţionarea propunerii de intrare în faliment, conform datelor înscrise pe portalul Ministerului Justiţiei. Termenul decisiv pentru soarta celor peste 300 de angajaţi ai Siretului Paşcani este ziua de 13 noiembrie 2014. “Judecătorul a cerut administratorului judiciar să facă o analiză împreună cu creditorii asupra oportunităţii intrării în faliment sau nu a societăţii. Creditorii pot veni să spună, nu suntem de acord cu falimentul”, a declarat “Ziarului de Iaşi” Constantin Popa, directorul P&A Recovery Management, administrator special al societăţii din Paşcani.

 
 
“Nu şi-a respectat programul de plăţi”
 
 
Deşi a terminat anul financiar 2013 pe profit, Siretul raportând pentru anul trecut un plus de 18.164 lei, în acest an societatea a funcţionat pe “minus”. În iunie 2014, pierderile înregistrate se ridicau la valoarea de 5,5 milioane lei. În urmă cu trei ani, societatea a raportat în bilanţ afaceri de 9,3 milioane lei, iar în anul 2012 acest indicator era de 8,2 milioane lei. Anul trecut însă, afacerile Siretului Paşcani au crescut cu 16%, ajungând la suma de 9,5 milioane lei, conform datelor postate pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice. Cu toate acestea, societatea nu şi-a respectat programul de plăţi asumat prin planul de reorganizare, confirmat de judecătorul sindic în septembrie 2011. “Planul de reorganizare aşa cum a fost el confirmat de judecătorul sindic nu a fost respectat, societatea nu şi-a respectat programul de plăţi. Pentru cei trei ani de reorganizare societatea şi-a propus o creştere a businessului pe segmentele consacrate de perdele, tricoturi tehnice şi mai pe cel al geotextilelor. Dacă piaţa de perdele şi tricoturile tehnice din urzeala au avut o creştere, nu semnnificativă dar bună, cea de geotextile a fost inexistentă. Investiţia făcută de Siretul Paşcani pentru acest domeniu al tricoturilor tehnice speciale s-a bazat pe proiecţia programului de dezvoltare a României 2007-2013 pe segmentul infrastructurii rutiere şi feroviare, făcând societatea noastră unicul producător din România de geotextile cu rol în armarea infrastructurii”, a mai precizat Popa. 
 
 
Cine sunt principalii creditori
 
 

Firmele Scala Real Estate SA şi Euro Continental Invest SRL, care deţin cele mai multe acţiuni în cadrul Siretul Paşcani, 32 respectiv 10,7%, sunt ambele în reorganizare judiciară. Doi dintre cei mai puternici creditori ai Siretului sunt instituţii bancare: Banca Română pentru Dezvoltare (BRD), respectiv Banca Comercială Română au acordat împrumuturi în anul 2008 necesare societăţii pentru redesarea activităţii. Pe de altă parte, 9,1 de milioane de lei are de recuperat Siretul Paşcani doar de la Centrul de Afaceri Internaţional SA, firmă aflată în faliment.

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

G7 reîncărcat

Lucian DÎRDALA

G7 reîncărcat

În sine, ideea ca G7 să devină un centru de coordonare spune multe despre aşteptările liderilor occidentali în privinţa următorilor ani: competiţie strategică acerbă, punctată de riscuri militare. Ar fi un mediu în care această structură de cooperare între „Cei Şapte” şi-ar putea dovedi utilitate, după spulberarea optimismului legat de globalizare şi noua concordie între democraţii şi dictaturi.

opinii

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

The Show must go on!

Radu PĂRPĂUȚĂ

The Show must go on!

Fraţilor şi surorilor, merită să vorbim puţin despre pandemia consensuală şi dementocratică planetară. Ce-i drept, acum se stinge uşor, dar nimic nu ne face să credem că nu mai poate reapărea: din nou sau sub alte forme, mai atroce, iar „măsurili” tot mai erect comunistoide, de ar rânji cu gura până la urechi Ceaşcă de ar mai trăi: „V-am zis eu că măsurili trebui luate”.

Bill Evans - un romantic al avangardei

Alex VASILIU

Bill Evans - un romantic al avangardei

La sfârşitul lunii februarie 1957 era publicat în America de Nord albumul discografic New Jazz Conceptions - momentul impunerii lui Bill Evans printre cei mai inovatori, mai influenţi muzicieni din istoria acestui tip de artă. Raportul inovaţie - influenţă a fost rar stabilit în jazz-ul modern, însă Bill Evans poate fi considerat un caz fericit, mai ales că a rămas în istorie cu preafrumoasa, cuprinzătoarea formulă un romantic al avangardei.

pulspulspuls

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Cum a stat şăful cel mare pân’ la ziuă-n club, dând peste cap programul?

Pentru că ieri am auzit că a ieşit oleacă de tevatură prin politichia de Bahlui legat de ceea ce remarcam noi într-un pulsuleţ, am zis că musai să venim cu oarece precizări suplimentare pe astăzi, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.