anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Soarta unui ieşean - A câştigat 170.000 de euro la poker, şi-a donat părinţilor apartamentul, apoi a ajuns tot în fundul gol

GALERIE
poker, pierdere, avere
 • poker, pierdere, avere
- +

Jocurile de noroc au distrus viaţa unui tânăr. A câştigat o avere la poker, dar a risipit-o înainte să-şi dea seama că o are. A încercat să scape de dependenţă renunţând la tot ce mai avea, dar fără folos. A ajuns să fure pentru a-şi satisface viciul, intrând în conflict şi cu propriii părinţi. Ajuns în faţa judecătorilor, aceştia s-au hotărât să-i mai acorde o şansă.

Deşi tată a doi copii, la 24 de ani, Ştefan Drugu nu a încercat să-şi găsească un loc de muncă stabil ori vreo altă ocupaţie din care să asigure traiul familiei. Singura sursă de venituri este reprezentată pentru bărbat de jocurile de noroc. Iar uneori chiar are noroc, în trecut reuşind să câştige 170.000 euro la poker online. Deşi o sumă importantă, a reuşit să o cheltuiască în scurt timp, tot la jocuri de noroc. Conştientizându-şi dependenţa, Drugu a decis să-şi doneze apartamentul către propriii părinţi. Aceasta, pentru a nu fi tentat să-l vândă şi să risipească banii pe jocuri de noroc.

Din nefericire pentru Drugu, dependenţa s-a dovedit mai puternică. Lipsit de banii necesari satisfacerii viciului, tânărul a început să fure. La sfârşitul lui noiembrie 2020, s-a postat într-o seară pe esplanada din faţa librăriei „Junimea” pentru a-şi încerca norocul. A reuşit să sustragă din buzunarul hainei unei tinere telefonul mobil, favorizat de faptul că femeia era ocupată cu copilul pe care îl ţinea în braţe. Alte trei încercări făcute în aceeaşi seară au eşuat. I-au reuşit însă alte trei furturi, comise în februarie şi martie 2021, în piaţa Unirii sau pe bulevardul Ştefan cel Mare. Deşi purta o mască chirurgicală, operase seara şi nu era cunoscut cu antecedente penale, Drugu a fost totuşi depistat şi trimis în judecată pentru furt calificat. În continuare norocos, a primit doar o pedeapsă cu suspendare pentru cele 7 furturi şi tentative la furt.

După condamnare, a încercat altă metodă de a face rost de bani. A început să exercite presiuni asupra părinţilor pentru a-i determina să vândă apartamentul donat şi să-i dea banii. Aceştia au refuzat constant. Insistenţele din ce în ce mai apăsate ale tânărului i-au făcut în cele din urmă pe părinţii acestuia să ceară emiterea unui ordin de protecţie. Ca urmare, lui Drugu i s-a interzis să se mai apropie de părinţii săi timp de 6 luni. După nici trei săptămâni însă, Drugu a făcut o vizită mătuşii sale, unde se aflau şi părinţii săi, veniţi în vizită. Drugu i-a cerut mătuşii să-i convingă părinţii să vândă apartamentul. În faţa refuzului acesteia, tânărul a trecut la ameninţări. Mama lui Drugu a chemat imediat poliţia.

La sosirea agenţilor, tatăl lui Drugu l-a împins afară, iar tânărul a trebuit să dea explicaţii. A spus poliţiştilor şi ulterior judecătorilor că trecuse întâmplător pe la mătuşa sa, neştiind că părinţii săi sunt acolo. Declaraţiile lui, care nu explicau de ce nu plecase imediat ce văzuse că părinţii săi se află în casă, au fost însă respinse ca nesincere de magistraţi. „Inculpatul ar fi trebuit să anticipeze că părinţii acestuia s-ar fi putut afla în locuinţa mătuşii sale şi cu minime diligenţe ar fi putut să evite să îşi viziteze mătuşa în acelaşi interval în care persoanele vătămate se aflau în respectivul imobil. Omiţând efectuarea oricărei verificări prealabile, inculpatului i-a fost indiferent dacă părinţii săi se aflau sau nu în locuinţa mătuşii sale. Mai mult, analizând declaraţiile date de către persoanele vătămate în faza de urmărire penală, precum şi înregistrarea video, se observă că, şi după ce a constatat că persoanele vătămate se aflau în respectivul imobil, inculpatul nu a înţeles să se îndepărteze de acestea”, au reţinut magistraţii Judecătoriei. Drugu a avut din nou noroc. Judecătorii au considerat că o pedeapsă de doar 9 luni de închisoare, pentru încălcarea ordinului de protecţie este suficientă. Cumulată cu pedeapsa anterioară pentru furt, a rezultat o sentinţă de 1 an şi 9 luni de închisoare. Şi executarea acesteia a fost suspendată, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni. Rămâne de văzut dacă tânărul va avea norocul ca procurorii să nu facă apel sau ca apelul acestora să fie respins

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alexandru LĂZESCU

De ce a produs atâta nervozitate la Bruxelles succesul Giorgiei Meloni în Italia? (I)

Alegerile din Italia accentuează tendinţa de a aduce valorile culturale şi chestiunea raporturile dintre Comisia Europeană şi statele membre în centrul disputelor electorale viitoare din UE.

opinii

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nichita DANILOV

Un internet al tuturor lucrurilor din univers

Nu cred că trăim în interiorul unui univers cumva asemănător cu peştera închipuită de Platon, în care materia devine o simplă proiecţie a umbrei spiritului sau cam aşa ceva. Dar suntem pe cale de-a crea un astfel de univers, care să acapareze (să înghită) propriul nostru univers. Trăim într-un timp în care lumea reală începe să fie dominată de spaţiul virtual.

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Ciprian IFTIMOAEI

Georgia Meloni: antielitism european, populism şi suveranism

Are toate şansele să câştige postul de premier şi să devină prima femeie din istoria Italiei care exercită cea mai importantă funcţie politică, ţinând cont că preşedintele acestei ţări europene are un rol de reprezentare, decorativ, fără influenţă prea mare în politica internă şi internaţională. Este vorba de Georgia Meloni, noua stea a politicii italiene, care a câştigat alegerile ca preşedinte al partidului Fraţii Italiei (FdI) şi care a făcut să tresară establishment-ul politico-birocratic de la Bruxelles, îngrijorat pe bună dreptate de ascensiunea extremei drepte italiene.

Javroave putiniste

Michael ASTNER

Javroave putiniste

Deci, avem aşa: un stat mai mare decât China, întins pe două continente, care nu-şi mai încape în piele şi invadează fără niciun motiv un stat vecin (încălcând toate normele internaţionale şi Carta ONU), unde bombardează cartiere rezidenţiale, spitale, şcoli şi grădiniţe, pune la pământ oraşe-ntregi (Mariupol!!!), fură grâne şi curent şi, în general, comite crime de război pe bandă rulantă. 

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.